Friday, August 28, 2009

sabar menunggu...

dah lama tak bercerita...ape pon selamat berpuasa kepada semua blogers, kepala ade agak pening-pening sedikit dah hampir seminggu bangun awal menyediakan sahur untuk suami terchenta walaupon aku akui pertama kali aku menjalankan tanggungjawab itu aku hampir kandas hampir mengalirkan air mata... hehehe dulu time bujang sahur time aku pukul 11.30 malam, awal pagi sedang orang lain sibuk bersahur aku syok diulit mimpi,saat yang tak munggkin aku kecapi lagi... aku kini sudah bergelar isteri sekarang aku boleh tersenyum bangga dengan diri sediri kerana aku sudah berjaya bangun seawal pagi untuk menyediakan sahur untuk suami...alhamdulillah


baru lepas baca entry dayu ni sambil ade air mata bergenang terasa akan kegembiraan beliau...tahniah dayu... malam tadi juga dapat sms dari rini tentang berita gembira yang sama, aku turut tumpang gembira bersyukur kerana mereka dapat merasai nikmat rezeki dari Tuhan di bulan mulia ini...


Aku... ermm perut dah rasa sakit, kepala pon dah start migrain tanda-tanda period, dah hampir 13 tahun aku sudah lali dan sedia faham keadaaan diri menjelang hari itu.. emosi pon tak betul sangat sensitif kebelakangan ini... ampunkan saya daddy..Dia muncul lagi... walau ade sedikit kecewa tapi aku terima redha munggkin Tuhan belum mahu memberi rezeki indah itu pada ku dan daddy lagi...pastinya aku akan terus berusaha lagi... aku ingin merasakan kegembiraan itu sendiri... aku akan sabar menanti..


malam ni selepas solat maghrib aku dan enchek suami akan pulang ke johor bahru untuk merasai pengalaman berpuasa bersama keluarga baru ku...

Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan

Harapan Ramadhan
***


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

***



Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

***



Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

***



Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua
*** ******************************************************************************



Lagu yang aku tak pernah miss dengar time bulan Indah yang hampir tiba ni... Suka dengan lagu ni...Ramadhan kali ini tentunya akan lebih sempurna bagi aku yang pertama kali berpuasa bersama suami tercinta.... semoga segala amalam ku akan diterima.... amin
***


Ramadhan ke 9 tanpa abah.... miss u so much abah... anak abah puasa berdua tahun ni.... kalo abah ade tentu mak tak puasa sendirian di kampung.... love u abah

***



selamat menunaikan ibadah puasa... sama2 la kite kumpul pahala :)

Tuesday, August 18, 2009

05 june 2009

Cam dah basi lak rasa.... tapi aku baru amik album kawen ni last week hehe... layan je la eyh









Monday, August 3, 2009

datang lagi

Dia datang lagi.... aku masih kosong tak berisi.... orang dah sibuk bertanya itu ini... owhhhh dady jom cube lagi :(
cam pantun la plak...