Friday, January 28, 2011

Entry Awal sehari



Assalamualaikum...

hari ni 28 Januari... esok.. owhh hari kejadian daku 29 januari. memandangkan wifi kat rumah masih lagi slow tahap dewa, aku mengawalkan entry untuk esok...

Alhamdulillah Terima kasih Tuhan kerana masih membuka ruang untuk aku terus bernafas dibumi Mu ini untuk kesekian kalinya, dengan izin-Mu jua... 27 Tahun aku telah diberi kehidupan yang indah di dalam rencah pahit manis usia.

Alhamdulillah kerana Mu ya Allah yang telah memberi ujian serta dugaan yang masih mampu untuk aku sebagai hamba mu tempuh.. sesungguhnya segala dugaan dan cobaan itu adalah perangsang dan kematangan untuk aku terus melalui setiap detik dia bumi bertuah Mu ini..

Semoga dengan umur yang semakin meningkat ini aku akan lebih matang.. lebih dewasa...harap-harap ianya akan lebih manis dari setahun yang dulu... amin..


p/s : Selamat hari jadi untuk sesiapa saje yang berkongsi hari kejadian dengan aku... semoga beroleh kebahagiaan :)

Friday, January 21, 2011

rindu..rindu...

malam tadi selak-selak album kawen... huwaaaa rindu betol saat duduk atas pelamin... saat jadi perantin... rindu tengok inai merah di jari....rasa macam nak bersanding sekali lagi... tapi dengan orang yang same la...



Rindunya memori tu.... kadang-kadang bole buat aku emosi....

Wednesday, January 19, 2011

seploh hari lagi... nak ape ye?

hati sedang panas ni... charger henpon buat hal... tension-tension. Tengok calender hari ni 19 haribulan adoi lagi sepuluh hari, hari kejadian aku yang ke-27 tahun... sudah tua la.. adeh.. last wiken hari tu en daddy tanye mahu apekah sempena hari kejadian aku itu nanti...kalo diikutkan dari segi material aku ni macam-macam aku nak... henpon pulak kan hari ni tetiba buat hal...mane la tahu ade sape-sape boleh post laju henpon baru pi umah aku dapat black beri jadi lah ;P ececece


Lagi.. kalo bole aku nak sekodi shawl... yang cantik-cantik, yang colorfull... pashmina ke wah bestnye senang aku nak matching dengan baju keje, shawl yang aku ade sekarang ade la tapi tak semuanye match. bayak yang tak seirama dengan baju keje aku :(...

pastu lagi aku nak tote handbag... pasal aku punya handbag
yg ade sekarang semo comel-comel tak besar sangat... memandangkan kalo keluar berjalan habis semua nak sumbatkan dalam handbag.. harus la ade size yang besar...




Ha ni ade lagi yang aku duk berangan orang belikan... aku ni kan payah sangat nak cari kasut yang selesa... macam-macam ragam la kaki aku ni, baru ni en daddy ade belikan nike flat tapi tu la bile pakai kaki aku melecet... tak best langsung... paling sesuai kan aku pakai seliper jamban je la... senang kaki tak sakit jalan pon laju... aku nak kasut baru... ngehhh



Adoii kalo tanye aku jawabnye memang panjang la list hadiah aku nak... tapi sebenarnye aku tak kisah sangat... asal ingat sudah la... tak bagi pape pon aku ok aje tapi kan kalo bagi lagi aku suka wakakaka... harap-harap la en daddy baca blog ni... mane tau ade supprise nanti kan...

pape pon ape jua yang kita dapat tak la sepenting mane... yang lebih bermakna apabila kita bersyukur dengan ape yang telah dikirniakan sampai ke hari ini... kesihatan yang senantiasa.. kebahagiaan yang bertahta... itu yang lebih penting... semoga lebih diberi nikmat rezeki oleh Nya...

*all pix from google*

Tuesday, January 18, 2011

Oh Abang Anuar...

Assalamualaikum...

owhh aku sedang jatuh hati dengan lagu yang ini...






en HUBBY... lagu ini untuk kamu...


Monday, January 17, 2011

tentang hobi en suami

Assalamualaikum semua....

hari ni hari mental sedunia.. hari senin yang lemau...

dah lame tak post ape-ape kan hari ni aku nak cerita pasal hobi en suami aku yang buat darah tinggi aku duk naik je tiap-tiap minggu, sebelum tu meh aku tunjuk gerangan si punya hobi mampu buat aku jagi godzila tertelan pil tido tu...


*wajah kesayangan hamba*

Haihh hubby aku ni punya hobi yang berseni mengikut dia la, tapi pada aku membuang duit, buang masa aje ade lah... setiap minggu ade je parcel yang dia bawak balik.. kalo parcel tu barang aku tak pe la... handbag ke... sunglass ke... kasut ke ok la kan bole la buat aku tido malam sambil senyum hari-hari.. ni tak... kerjanye mengumpul jersey... kalo nak tau en hubby aku ni peminat tegar manchester united... dia duk kumpul jersey football club tu...sebelum kawen tak de la nampak sangat kan, ye la sebelom kawen duk jenuh kumpul duit nak pinang aku.. pas kawen dia pegi bercinta dengan jersey la pulak... ape taknye menjadi-jadi okeh setiap minggu satu parcel... kalo harga takat 50 hengget kira ok la... ini tak beratus... pengsan aku dibuatnye...pendek kata jersey la segala-galanya.. huwaaa




Selalu je tido malam aku terjaga... bukan sebab mimpi ke mengigau ke tapi sebab dengar bunyi orang mengodek-godek laptop...kol 2-3 pagi duk bid price jersey kat ebay.. hadoii stress mak okey.... tapi kan kira ok la jugak pasal raya hari tu ade la dia belikan aku coach handbag tru ebay... berbunga-bunga jugak la hati aku time tu.. hilang kejap rasa marah... tapi sekali tu jela... huwa...



Cuba korang tengok gambar jersey-jersey ni... kalo bagi aku nilaikan... aku lipat-lipat simpan dalam store je... tapi en hubby aku punya la sayang jersey dia ni... almari dalam bilik aku duk penuh bende alah ni... yang paling aku geram tak ingat... baju keje aku weyhhh dia dah hanger kat luar almari... dangg.... sakit jiwa dan raga...Pasal jersey jugak hubby aku boleh bertukar rajen...handwash tu jersey-jersey dia... tapi takat jersey je la baju lain harapan saja...kalo tak ade aku nan ado baju bersih ye...



Letih dah aku membebel hari-hari... lame-lame aku pon dah jadi lali... hari cuti kalo ade postman ketuk pintu rumah tu pasrah je la...senyum sambil sign... jersey laki aku sampai lagi...sampai postman pon dah kenal... tapi alhamdulillah... en suami tak pernah mengabaikan aku... walau dia punya hobi yang selalu menyakitkan hati aku, tapi dia tak pernah lupa tanggungjawab...makan pakai aku tak pernah terabai... setiap bulan pasti ade baju baru menyusul untuk aku... semoga berkekalan ye en hubby... tak kisah la berapa almari pon yang kamu penuhkan untuk hobi kamu...kamu tetap penuh di hati saya... ;)



Monday, January 10, 2011

kenapa aku benci orang besar di office aku???

assalamualaikum semua...

pagi ni nak cerita pasal kerja.... aku kerja kat opis yang tak la gah mane, kecik je companynya...bercerita pasal kecik besar ni kan x kisah la kecik mane pon sesebuah company asalkan sale and projek masyuk kan... company aku ni dulu best projek besar-besar jugak la, tapi oleh sebab orang besar kat opis aku ni tak jujur dan tak begitu telus, sekarang opis ni dah macam tinggal nyawa-nyawa ikan....

banyak kali jugak aku pikir nak berambus dari sini, tapi disebabkan keadaan aku terpaksa la stay kat sini... lagi pon bak kata en daddy keje mane-mane pon tension jugak and selagi dia tak miss bayar gaji tiap-tiap bulan stay je la kan... tahan je la hati perut ni.. tahan je la mental yang macam nak pecah ni...adeh.... lagi pon macam ok jugak aku keje kat sini nak cuti senang lenang je...sebabnye yang jadik kerani, pegawai, tukang sapu, angkat telepon semonye aku... maka dengan itu lah yang bagi hak istimewa.. orang besar kat opis takut aku cabut... so ape yang aku nak kira semo la aku dapat... lantak ko lah..

Tapi... aku benci dah dengan orang besar kat opis aku ni... yang dengan boss besar pompuan aku ok lagi... tapi boss besar laki tu aku memang tak bole blah... benci tahap vavi la... aku memang tak bole nak dengar suara dia ape lagi nak pandang muka.. memang hati aku jadi panas je la.. memang menyampah...nak tahu pasal ape... sebab dia belagak... hipokrit depan staff lain dia kutuk aku, depan aku dia kutuk pulak staff lain... memang aku meluat la, pas tu kan duk berangan nak tittle Dato' konon.. call client duk mention tittle dato' kalo korang la kan meluat tak??? sumpah tak lalu makan kalo dengar dia bukak cite... poyo gile babeng.... sebab lain yang buat aku benci dia lagi.. dia suka bagi arahan kat orang tapi tak de adab... dia suka tipu time buat bisness dan di sebabkan tu la company dah nak lingkup... asik menipu je keje...

huit kalo aku nak senarai satu-satu memang banyak sebab la.. memang banyak silap.. aku sekarang kalo bole elak memang tak nak jumpe dia... memang berbulu je mata tengok muka dia... memang benci tahap vavi tua oiii.... adeh mendapat aku dosa hari ni tak pasal-pasal je...

tapi time ni dia memang ade kat opis ni.. tu pasal aku wat entry ni.. kira entry lepas geram..lepas benci!!!

Thursday, January 6, 2011

dugaan hebat untuk insan yang hebat

"berbuat baik &melepaskan sesuatu yg baik demi kebaikan&kebahagian semua orang2 yg baik, InsyaAllah Allah telah janjikan sesuatu yg lebih baik dr itu, mungkin bukan di dunia tp Akhirat kerana hanya Allah shja yg tahu keikhlasan hati umat2 nya...."


Kata-kata indah dari insan yg dekat di hati, sesungguhnye dia sedang melalui saat getir... sesungguhnya Tuhan sedang menguji sekuat mana dia mampu bertahan... hampir 3 tahun melayari bahtera lalu dikhianati bukanlah satu dugaan kecil pada aku... aku pon tak dapat bayangkan macam mane minda... hati... perlakuan aku seandainya aku di situasi dia...

sesungguh nya pada aku kau tetap insan kuat sahabat... aku yakin kau mampu tempuhi semuanya... menangislah sepuas-puasnya kerana itu bole membunah segala perasaan duka.. berdoalah sekerap mana kerana DIA sentiasa disisi kita...

Doa aku semoga kamu tabah... aku tetap bersama kamu...sentiasa akan meminjamkan bahu untuk kamu... sentiasa menjadi telinga ke tiga untuk mendengar segala keluh kesah kamu... aku tetap akan menjadi sahabat dunia dan akhirat kamu....kamu insan hebat diuji oleh DIA dengan dugaan besar ini.... sesungguhnya kamu insan terpilih... sayang kamu sahabat ku...

Monday, January 3, 2011

antara belon dan badan aku


foto from google

Assalamualaikum semua... Kepala pening hati runsing ni... badan dah naik menjunam-junam bagaikan juara... help me.. aku rasa berat aku sekarang 55kg ade kot risau giler ni.. penat dah aku cuba diet tapi memang hampeh... mane taknye hari-hari bila en daddyn makan nasi aku sure terkulat-kulat gak.. ape lagi pergi dapur capai pinggan kaut nasi... hancus...

Dulu masa sebelum kawen kan senang je aku nak displinkan diri... tiap-tiap petang balik keje aku pegi jogging.. nasi memang aku tak sentuh la kan.. berjaya gak aku maintain berat aku 48kg... sekarang jangan kan nasi abes semo makanan kalo letak kat depan aku memang aku sapu berseh la... en daddy mampu geleng kepala je...

sekarang badan aku dah jadi macam ni


pix taken from google


Senang cakap badan aku dah jadi macam belon... kembang setaman... Arghhh memang merunsingkan la... tambah pula en daddy sudah bersuara... Pagi tadi aku bukak la gambar time kawen memang frust menonggeng la dik non... aku kene diet jugak ni... tahan makan nasi makan sayur aje hari-hari... tapi tak pe ke untuk aku yang sedang berusaha untuk dpatkan beby??? konfius... minum susu la hari-hari ok jugak kot...

Azam tahun baru kene tambah lagi satu... mahu turunkan berat badan... huwaaaa.... sebelum tu nak ajak en daddy makan prospereti dulu boleh... :P