Tuesday, March 31, 2009

tag terima kasih

tag terima kasih saye sudah siap... tinggal nak print je... thnks tu Alun sebab buat kan tag yang sgt ok untuk saye... jasamu ku kenang

.
.
.



















Wednesday, March 25, 2009

aku lebih tahu

tiba-tiba saya rindu nak dengar lagu ni... teringat saye pada seseorang... semoga dia baik-baik aje
=======================================================

Ku tahukau bukan lawan untukku
sampai ku harus cemburu
Fikirkan dirimu
Bukan mahu
cuba dabik dada dgnmu
siapa dia kasihku
aku lebih tahu
Luar dan dalam
tiada rahsia
lafaz dan diam
dah pun kubacanya
langkah dan ragam
hanya pencinta bahagia
Dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa
dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa
saling Percaya
=============================
"selalunya manusia susah nak hargai ape yang ade di depan mata.. tapi bila semuanya dah hilang n berakhir baru la kite sedar betapa penting dan bermaknanya dia dalam hidup kita "

Friday, March 20, 2009

kad saye sudah siap...

Kad kawen sye sudah selamat siap... sekarang sedang berusaha untuk membuat kad tersebut lebey cantik... saye sedang giat meribenkan kad tersebut... thnks tu LINI from LH CREATIVE kerana telah banyak membantu serta tahan melayan kerenah saye *tak gitu daddy

Kad saye simple saje...








Petang ni lepas opis saye akan balik kampung... sudah lama tak jumpa mak... rasa malu la pulak nak salam cium tangan mak sebab nya dua minggu lepas saye dah buat mak menangis... sye dah kecikkan hati mak... arghhhh rasa sangat berdosa... nak kawen ni saye sudah banyak buat orang terasa hati... kadang-kadang tu bukan niat saye pun harap mereka semua faham.. sye sangat stress memikirkan macam-macam...

pagi-pagi esok saye akan mulakan projek menjahit langsir.... biarpun tak mungkin siap minggu ni juga tapi harap2 saye bole ambil hati mak banyak2... sires saye sayang mak.... terlalu banyak

Wednesday, March 18, 2009

Rindu lagi

untuk daddy yang sye rindui...
Ke kiri ku buntu
Ke hutan ku hilang
Ke timur ku kosong
Aku terus bosan dan tertekan
Seperti waktu yang terus saja meninggalkan aku
Dalam ke dasar kerak bumi yang belum diterokai
Warnaku rindu
Jiwaku biru
Menunggu cinta ku
Umpama si buta yang melihat syurga
Umpama lampu yang berbunyi hitam
Lalu menunggu aku terus
Kini malam tiba lagi
Kerana tinggalkan cahaya matahari
Dibebankan dengan bunyi rintisan hujan
Seperti mahu saja aku mengejar
Gunung yang besarnya tidak terdakap
Seperti itu jugalah rindu aku pada....
Kini harus aku terus menunggu
Atau hilang saja dilautan luas
*selamat pagi cinta...

Sunday, March 15, 2009

pening....

sangat pening memikirkan soal financial time nak berumahtangga ni.....

Friday, March 13, 2009

menjawab tag dari cik ayu

1.Someone tells you they love you, you say...

i love you too *itu pon kalo dady yg cakap

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?


aku nak beli semo barang tuk kawen n lepas kawen kasik settle semo ngan honey mood sekali

3.Do you miss anyone?


rindu dua orang mak ngn daddy

4.Who was driving the last time you were in a car?


daddy la... sye dah penat driving setiap hari...

5.Do you like your bed?


sangat suka nak2 time ujan

6.Will this weekend be a good one?


Ntah la ujung minggu ni sye sengsorang... harap2 semuanya ok dan baik2 saje

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?


ermmm cam ayu sye pun blur... no idea

8.How is your hair?


panjang... sangat rimas nak potong tapi dady x kasik :(

9.Do you like your life as of now?


yup... moga2 lebey bahagia hari demi hari...

10.Do you wish someone would call or text you right now?


ermmm batery hp dah nak mati tapi telefon opis ni asyik menyalak dari tadi... menyampah ok tak nak.... kaco saje

11.Do you drink coffee?


pagi tadi minum nescafe... kira kopi jgk la tu

12.Does anyone call you babe or baby?


yup.. daddy panggil sye beby *malunye cam mengade2 la plak rasa

13.What were you doing yesterday at midnight?

gulung suratkhabar sedang giat membuat bakul hehe

14.Do you like surprises?

ok jugak kalo kejutan tu tak melampau.. kalo yg seronok ok la...

15.What are your plans for the future?


mahu ade keluarga yang bahagia n ade beby yang chumelll tapi wajib nikah dulu huhuhu

16.Have you ever set foot in a tanning bed?


nope

17.Do you make your bed everyday?

yup..

18.Your best friend tells you she is pregnant what is your reaction?

bagusla tu... kiranya projek bakun ko menjadi hehehe

19.Do you like pasta?

ntah la kalo tengah lapar aku sapu je

20.Whisper or shout?

Whisper

21.Swim or run?

Run.. sye pun x pandai berenang

22.When did somebody tell you they loved you?

tadi... lepas daddy semayang jumaat

23.Last person to annoy you?

ermmm xmau kasik tawu

24.Do you wish your hair was shorter or longer than it currently is?

ermmm panjang pon ok tp nak curl kan skit pendek pon suka gak nak buat bob hair cam dulu... tp harapan saje kem salam la dady nak bagi sye potong rambut


25.Do you have a secret that less than 3 people know about?


ermm daddy ngn kazen aku sall yang banyak tahu pasal aku buat masa ni

26.Have you ever had a phone conversation with someone who lived in a different state?

ade ngn mak kat kampung

27.Do you and your best friend have the same cell company?

nope

28.Are you good at persuading?

tgok keadaan kadg2 kot

29.Are there a lot of people in your house?

2 orang je aku ngan ank buah aku...

30.Does the same person call you every single day?

yes

31.Last call received from who??

abang amir.. suh aku buat keje dia... letihhh xde mood ok

32.What are you doing tonight?

tengok tv sambil tangan menggulung surat khabar lagi dan lagi...

33.Do you have a guy friend you tell everything to?

tak de hanya daddy saje

34.Are you friends with more guys or girls?

sama banyak aku rasa...

*p/s : nape jawapan aku sikit lebey kurang ngn jawapan ayu... *layankan aje lah ye

borang permohonan nikah

dah lame tak post entry.... sye sudah ketandusan idea + kemalasan sye sendiri... borang kawen dah ade pada sye, terima kasih kpd abg tan sayang gak dia kat adik bongsu dia ni... mahu jugak dia panjat tangga ke pejabat agama Alor Gajah tu amikkan borang tu untuk sye tapi.. ermmm nak isi pun rasa cam malas sebabnye... kalo sye isi awal pun bukan nye sye bole hantar borang tu cepat2... kak evyn cakap saye kene tunggu borang daddy dulu baru bole hantar semo borang kat pejabat agama... daddy pun habis DPA ujung bulan april time tu la kot dia nak balik JB settle kan borang dia semo... nak mohon nikah luar Daerah/negeri...












abih nak buat macam mane dah daddy tengah duk berkursus terpaksa la sye menunggu... kalo banyak bunyi tak pasal-pasal dituduh tak memahami... lebih baik sye layan kan aje....











p/s : jeles tgok semo org duk giat settle pasai borang nikah... :(

Thursday, March 5, 2009

sempurna

Akan ku berterusan
Mencari pengertian
Hatimu terhadap aku
Biar aku menghapuskan
Sangsi yang berterusan
Darimu terhadapku
Kau mahukan
Segalanya sempurna
Mungkinkah kau bercanda
Kerna tiada yang sempurna
Fahamilah
Kau dan aku pasti begini
Menempuhi onak dan duri
Suka duka bersamamu
Dan yang pasti aku ‘kan di sini
Kau dan aku harus begini
Menempuhi setiap hari
Senyum tawa airmata
Dan baru ‘kan sempurna
Takkan ku berterusan
‘Tuk coba memuaskan
Hatimu terhadapku
Kau mahukan
Segalanya sempurna
Mungkinkah kau bercanda
Kerna tiada yang sempurna
Fahamilah Kau dan aku pasti begini
Menempuhi onak dan duri
Suka duka bersamamu
Dan yang pasti aku ‘kan di sini
Kau dan aku harus begini
Menempuhi setiap hari
Senyum tawa dan airmata
Baru ‘kan sempurna
Berkali ku katakan
Yang aku milikmu
Berkali juga kau bertanya
(kau dan aku pernah begitu namun dah berlalu...)
Kau dan aku pasti begini
Menempuhi onak dan duri
Suka duka bersamamu
Dan yang pasti aku ‘kan di sini
Kau dan aku harus begini
Menempuhi setiap hari
Senyum tawa airmata
Dan baru ‘kan sempurna

sedikit hampa

lagi dekat nak sampai hari besar tu lagi banyak dugaan... lately ni aku selalu saje terasa hati mudah tersentuh dengan ape yang orang kata... selalu saja berselisih fahaman dengan daddy, selalu saja tak sependapat... betul kata ayu tu "ape yg kite cakap taknak or tak pe tu sebenarnya kita maksudkan sebaliknya" tapi en tunang ni tak faham2 kan n kadang-kadang dorang faham tapi sengaja buat tak tahu... buat bodoh je.... sedar tak perkara yang dianggap remeh tu sebenarnya kalo disimpan dan dikumpul-kumpul akan jadi banyak lama-lama bila dah tak tertanggung macam-macam bole jadi.... tak nak la fikir bende yang tak elok...

semalam aku gaduh lagi... aku off handphone kt dalam hati ni nak je rasanye aku matikan terus handphone tu pastu masukkan dalam almari....rasa nak pegi jauh-jauh ermmm ntah la kadang-kadang aku kesian kat daddy tapi aku just nak dia paham nak dia tahu ape yang aku rasa ape yang aku mahukan... aku tido awal malam tadi, tak macam biasa sebelum tido mesti cakap ngan daddy dulu tapi pukul 12.30 aku terjaga ermmm terus teringatkan dady aku tengok handphone takde pun misscall from dia... 10 minit pastu hp aku berbunyi... daddy yang call... hati kami sama.. rasa macam dia mendengar ape yang aku katakan kat dalam hati...*aku rindukan daddy, 3 kali aku biarkan hp tu berbunyi tak berjawab akhirnya kuangkat juga "sorry i ngantuk nak tido... u bole faham tak i penat..." sebelum aku letak phone tu aku dengar suara daddy perlahan je daddy cakap "tak pe la" ...

rasa macam aku ni sangat kejam buat daddy macam tu... maafkan i daddy... aku sangat-sangat stress sejak akhir2 ni... fikiran pun macam dah tak betul...

Tuesday, March 3, 2009

hepy birthday daddy

Happy birthday 26 Daddy.... sayang kamu selamanya...