Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

baru pas amik baju raya... tetiba mood raya aku menjadi-jadi.. rasa seperti mahu raya esok. hari ni baru la aku terasa mood raya, mood mahu balik kampung sebelum ni rasa tu langsung tak de bile dengar lagu raya hati aku ni tak rasa pape pon rasa cam dengar lagu beser je.. paling tak kalo hati aku terdetik pon cepat-cepat aku tutup radio... puncanya dalam account bank aku ade RM8.60 je mahunye aku x moody... tapi pagi ni aku bole senyum sket boss aku masukkan advance.. tak kisah la biarpon advance asalkan ade la duit kat account aku... tapi aku tak bole la nak abeskan duit tu kalo tak jawabnye pas raya aku melopong... duit abes owhhhh raya tahun ni betul-betul menguji kesabaran aku banyak betul dugaan...


Pagi tadi en suami bagi duit upah jahit baju... Alhamdulillah thnks daddy, tapi aku kesian gak kat daddy bulan ni semo daddy yang kene tanggung.. Duit Raya pon guna duit daddy jugak kesian betol... Duit raya tahun ni aku bagi semampu yang bole je bonus nan ado.... Harus berjimat cermat.. ape tak nye tiem-time nak raya ni pulak road tax aku mati... hadoiiii nasib la memang confirm aku tak idopkan bulan ni... sian putih.. Bulan Ramadhan tahun ni la aku rasa banyak dugaan tapi Tuhan sayang aku, Dia turunkan dugaan yang aku rasa amat berat ni disaat aku ade dahan untuk berpaut... di saat aku ada bahu untuk menangis Terima kasih Tuhan kerana mengajar aku erti sabar yang membuatkan aku lebih kuat dari dulu... syukur


Alhamdulillah tinggal beberapa hari lagi aku grad... aku berjaya bangun sahur sekali gus dapat menjalankan tanggungjawab aku sebagai isteri di bulan Ramadhan ni... kire bole dapat ijazah la kot... huhuhu Pengalaman yang pada mulanya buat aku menangis dan hampir setiap hari tido dia opis *awal ramadhan... dan hadiahnye aku dapat meraikan kemenangan itu dengan suami tercinta...

Malam ni dah kene start mengiron semo baju raya... dan paking baju..

Untuk semua Rakan-rakan blog ...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA, INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG... BERSAMA-SAMA LA KITE MENGHARUNGI SESAK BARAT DI JALAN RAYA NANTI....

Friday, September 11, 2009

serabut

mood sedang serabut sekarang.... kejap saje dah nak raya ape yang aku rasa sekarang... aku tak nak raya cepat-cepat tapi ape kan daya raya pasti kunjung tiba... minggu depan, satu bende pon aku tak buat lagi.... jangan kan bonus gaji pon aku tak dapat kot.... owhhh demmm sangat serabut nak balik umah tidoooo tak nak bangun sampai lepas raya bole ke???






p/s : Ayu nape waktu ni kamu xbole on9 YM.... mahu mengadu domba sama kamu uwaaaaaaaa

Friday, September 4, 2009

suka duka dugaan

Esok 5hb genap 3 bulan aku berstatus isteri kepada daddy dalam tempoh 3 bulan tu macam-macam aku lalui paling aku terasa bila bab-bab financial tapi aku sangat beruntung punya suami seperti daddy banyak dah dia korbankan untuk aku. Macam aku ni cepat melatah ape pon orang cakap mesti aku serabut-serabut nak fikir sampai migrain-migrain... dulu sebelum kawen boleh pulak aku lalui sorang-sorang... Sekarang aku dapat rasa aku dah makin lemah dah hampir semo aku nak serahkan pada daddy kadang-kadang aku terasa jugak diri aku ni membebankan dia... malah bukan sekali dua perasaan tu datang selalu pulak aku ni pikir bukan-bukan rasa cam aku ni menyusahkan dia pulak sampai aku penah terdetik kenapa lah aku kalo orang lain mesti dia dah hidup senang.... tapi cepat-cepat perasaan tu aku buang aku tukar dengan semangat aku ganti dengan kasih sayang... ingat balik macam mane susah senang mengharung ranjau sampai berstatus ini... isteri kepada yang tercinta....

Bila susah aku cepat-cepat fikir ade orang yang lebih susah dari aku...mujur aku susah bersama dia bukan sendiri lagi... nasib baik jugak ramai kawan-kawan yang punya pengalaman seperti aku memberi kata semangat dan sokangan terima kasih kawan...buat daddy saye bukan terlalu mengikut perasaan cuma saye terlalu memikirkan ampunkan saye selalu saje melukakan kamu....biasalah saye memang begini bila didalam mood ini...Ape yang perlu aku fikir n buat sekarang aku kene kuat dan bayak bersabar tak semua yang Tuhan nak beri mudah-mudah aja...aku akan terus berusaha menjadi isteri yang baik juga menjadi pekerja yang rajin walaupon gaji aku tiap-tiap bulan tak cantek... yang penting kene ikhlas