Thursday, October 22, 2009

Letih + Malas

pix ni dapat dari hasil google, tq
~~~
Pagi tadi bangun tido rasa malas je nak pegi keje, sebenarnya bukan pagi tadi je dah setahun dah perasaan ni ade kat dalam diri aku. senang cite aku memang dah tak bernafsu nak keje kat
company ni lagi.... hari-hari aku tension, hari-hari aku stress ermmm kalo la aku dapat keje lain kan best boleh aku berambus dari sini.. sure aku tak kan bagi notis aku cabut je, bukan ape aku akui pengalaman keje kat sini paling banyak aku dapat, dari aku kosang tak tau buat ape sekarang aku dah pandai buat itu ini semonya aku belajar kat sini tapi... sekarang dah tak best macam dulu opis aku dah jadi tunggang langgang, management dah macam haram.. tapi gaji aku dapat halal la... tu la kalo padah nye laki bini bukak company bile dah satu pihak buat taik jawabnye karam la kapal.... beser la orang laki kalo dah senang dalam hati mesti nak tambah cawangan kalo cawangan opis ok la jugak ni tak tambah bini.... bongokkk aku cakap bongok sebab aku pon turut rasa tempiasnye... gaji aku lambat memanjang, mane tak hanginnn satu badan...
~~~


Sebulan dua ni aku asik rasa letih je kadang-kadang mahu je aku nangis tension la... sires aku tension keje kat sini semo staff dah cabut ok... aku sorang je kat sini gile bosan hari-hari... tengok pc pon macam nak muntah dah.. kalo la laki aku tauke besar dah lame aku benti keje... kan daddy huhuhu... tapi Alhamdulillah susah macam mane pon kami tak pernah tak cukup makan ade je rezeki yang Tuhan bagi. Daddy pon dah start mengajar tuisyen sekarang dapat la jugak pendapatan lain. ermmmmmm
~~~


sampai bile la aku nak keje sini..... sumpah aku dah tak tertanggung, tapi aku selalu cakap kat diri aku kene sabar tapi sampai bile kan??? bulan ni sure dapat gaji lambat g.. bukan lambat je siap dia buat instalment 3 kali bayar... sabar je lah

Tuesday, October 20, 2009

rindu dan dia datang macam biasa....

lama dah tak tulis blog kesayangan hati hamba ni, rindu... alasan sama aku nak bagi tau pertama aku kekurangan idea walaupun ade saja peristiwa suka duka yang terjadi... kedua penyakit malas aku ni dah datang balik...

Hari ni 20hb... aku rasa bende tu mesti datang cam biasa bulan ni... sedeh... sedeh.. aku dah rasa migrain tanda-tanda dah tu... pinggang aku pon dah start sakit perut pon rasa yang sama juga... tak jadi jugak bulan ni. Tapi tak pe belum rezeki lagi mungkin Tuhan nak suruh aku usaha gigih lagi juga Tuhan nak suruh aku kumpul duit banyak2 supaya aku bole bagi kaselesaan tuk baby nanti... mari kite terus berusaha... Doa jangan lupa :)

* Mood Sungguh baik sejak akhir2 ini, Enchek Suami saye pon Elok2 aje, Esok lusa tak tau la kalo2 mood meroyan aku ni datang balik... Bendera Merah dah setengah tiang ni..

Monday, October 5, 2009

EMPAT BULAN

05.10.09 hampir telupa hari ni lima haribulan... bermakna dah empat bulan aku memikul status seorang isteri. tak di nafikan aku bahagia walau ada kalanya aku dirundung DUKA.... ape pon aku terima semo tu dah adat berumah tangga tak semua yang manis. kadang-kadang begaduh jugak ermmm macam post aku sebelum ni time tu aku tengah tak betul... angin tak elok sedang sakit hati pada daddy...





berbalik kepada usia perkahwinan aku, aku sangat berterima kasih dan jauh dalam hati aku ni amat menghargai segala sabar dan tolak ansur en suami terhadap aku... aku mengaku aku ni kadang-kadang angin.. selalu je dia kena marah.. tapi sebenarnya aku SAYANG cumanya sikap buruk aku tu je yang tak mampu nak aku buang tapi aku janji aku pasti berubah. maafkan aku en suami... aku tahu aku selalu saje buat itu ini yang buat kamu sakit hati dan kecewa...maafkan aku. bila aku dah terlanjur buat silap aku selalu fikir yang en suami dah tak sayang aku dah tak macam dulu... nape ek aku rasa macam tu sejujurnya aku memang takut kehilangan dia, tapi perasaan ini menguasai segalanya... perasaan negative yang paling aku benci..."suka pikir bukan2" arghhh aku benci rasa itu...





empat bulan hidup sebumbung bersamanya..... semalam aku selak-selak album percintaan kami aku senyum sorang-sorang teringat satu peristiwa yang buat aku sendu dan gembira ermmm peristiwa yang buat aku titiskan air mata tiap kali dia lukakan hati aku... kerana peristiwa itu yang buat aku terbuka hati untuk terima dia... "peristiwa tido dalam kete" .... bukan berdua tapi dia sorang je... biasa la orang baru nak curi hati kite buat ape pon sanggup... sampai sanggup bermalam dalam hujan lebat... nak tunggu sampai esok hari nak dating ngan aku lagi... kerana peristiwa itu... sebab tak pernah ada lelaki seperti itu dalam hidup aku sebelum ini... kerana kesungguhan itu... aku bergelar isteri beliau sekarang. Banyak lagi sebenarnya banyak lagi pengorbanan dia untuk aku.. terima kasih sayang..





Untuk usia perkahwinan yang baru manjangkau usia empat bulan ini aku sangat mengharapkan...





- Semoga cinta kami tak pernah pudar dan semakin bertambah-tambah




- Semoga kami akan kuat untuk tempuh saat suka mahupun duka bersama.. susah dan senang seirama




- Semoga kami dikurniakan anak penyambung kasih sayang kita




- Semoga segalanya akan baik-baik aja





Untuk Abd Rahim b Md Jamil... terima kasih segalanya.. jgn pernah membenci saya ye... kamu tu segalanya untuk saya " I love u damn muchhh sayang"