Friday, November 25, 2011

mahu tukar....

Assalamualaikum.. salam jumaat..

hari ni suami pegi KK kene tinggal lagi.. kembali berbujangan :)

Esok CD11, patutnya kene pegi HUKM nak cek size telur tp sebab esok cuti, isnin pon cuti jadinya aku kene pegi MAC hari selasa la.. hari selasa sudah CD13.. mahu cek juga.. tapi kalo kali ni nurse nak cucuk ubat kat perut aku kene tolak sebabnya suami masih tiada disisi kalo telur ade dan subur pon suaminya tak ada... memang tak jadi la kan.. sedeynya.. bulan november dan december adalah bulan kene tinggal.. suami outstation memanjang... jeles tgok orang pegi end year holiday kan... :(

berbalik kepada tajuk entry... aku rasa macam nak tukar tempat la.. nak try buat treatment dengan doc hamid.. bukan sebab aku tak sabar tapi since aku tahu yang aku ni RU ditambah pulak dengan sakit sengugut teruk yang aku rasa setiap bulan aku risau... hari tu tanye doc kat HUKM pon dia cakap doc hamid saja yang bole solvekan masalah RU ni.

Paling aku risau bila aku baru perasaan doc tick kan kotak ENDOMETRIOSIS kat form scan aku... aku belom sempat lagi nak tanye doc pasal tu.. bulan satu time appointment baru bole tanye macam-macam, last jupa doc hari tu doc just cakap mungkin aku ade endo tapi... kat form tu kenapa dia tick???? sumpah aku memang risau sangat-sangat...

Dan bila pikir-pikir balik dan tanye pendapat dari kawan-kawan jugak lebih baik aku sambung treatment dengan doc hamid saja... hati aku memang kuat cakap kene tukar sebab tu je jalan yang aku nmpak waktu ni... sekarang tengah mencari date free untuk lapangkan masa set appointment...

pape pon aku tengah pikir jugak ni keputusan yang aku buat ni betul ke tak... penat pon ade... tapi kene tanam dalam hati 'tak nak putus asa....' harap sangat semuanya akan ok....

Friday, November 18, 2011

clomid #4

Assalamualaikum...

salam hari jumaat penghulu hari... :)

cycle yang lepas gagal jua akhirnya.. hari ni start amik clomid 100mg untuk cycle ke 4... ade lagi 2cycle clomid untuk continue.. bulan ni rasa nak pegi jugak buat TVS, last cycle memang tak buat TVS alasannya malas dan takde mood...

Sekarang otak asek kusut memikirkan hal rahim terbalik... kalau ade duit banyak rasa macam ini hari jugak nak jupa doc hamid nak suruh dia betulkan kedudukannya... tp ape kan daya ongkosnya nan hado... sedang iktiar mencari jalan..

bukan sebab nak anak saja.. tapi berharap sangat setiap bulan bila cik P mari aku tak rasa skit lagi... ini pon menaip entry dalam kesakitan... sungguh teringin sangat rasanya sengugut ni pergi tinggalkan aku... sakett... nak marah aje kejenya...

harap ade khabar gembira next cycle... mendoakan untuk yang lain juga... bertabah la :)

Wednesday, November 9, 2011

clomid = rambut luruh

Assalamualaikum..

Ya Allah rindunya dengan blog.. tapi apakan daya mood asek nak malas menghapdet je...

Aku perasan sejak start makan clomid rambut aku luruh bagaikan juara.. banyak shampoo dah aku tukar.. ada tak sapa-sapa yang senasib dengan aku??? selera makan pulak macam biasa je.. kadang-kadang je rasa nak makan tahap kebulur... berat pon Alhamdulillah maintain...

sekarang baru mula cuba makan VCO, tengok macam mana ade tak kurangnya keguguran rambut itu.. rasa risau yang amat.. risau kepala botak :( huwaaa!!!

sekarang tengah on clomid untuk 3 cycle lagi same dose 100mg... lepas 3 cycle tak ade rezeki jugak bole la buat iui...

tetapi R/V uterus yang mendampingi aku ni buat aku selalu je fikir negative... sesungguhnya aku sangat maha risau seandainya sengugut teruk aku tu berpunca dari penyakit endometriosis.. Ya Allah jauhkan lah aku dari penyakit tu.. permudahkan la segalanya...