Friday, December 26, 2008

jalan-jalan

cuti christmas semalam aku dah daddy gunakan sepenuhnya untuk settlekan pasal kad kawen kami... aku n daddy pegi walk in to Lh creative tuk tengok n pegang sendiri kad kat sana. ermmm sangat banyak card sampai pening nak pilih...aku plak tgah period pain so nak pilih pon agak malas n tak berapa nak ade mood time tu... tapi daddy sangat memahami dah kami telah memutuskan untuk amik dah order saje kat LH creative ni lagi pon bersesuaian dengan budget jugak, terkurang lagi...

nampak daddy sangat happy semalam n tak sia2 jugak kami walkin ke sana sebab hasilnya sangat best dan sangat best untuk aku sebab bole dapat hand phone baru.. kan daddy ( terima kaseh) heheh so plan kami untuk order on-line with kadkahwinku.com sama sekali tak jadi....





Lepas settle pasal card kawen cam beser, aku sangat lapar so kami ke mid valley tuk carik makan... kami makan TEPPAYAKI tengahari tu... seingat aku la tiap2 minggu sure kami akan makan TEPPAYAKI... aku dah cam ketagih makan bende alah tu nyum..nyum... selera kami sama... pas makan aku tengok christmas celebration time jalan2 tu aku telah terjumpa bedsheet set yang murah kat harvey norman n aku dah beli pon tapi tak pe bedsheet tu untuk kawen nanti so lagi satu bende dah settle tak payah nak pening-pening kepala nak fikir nanti...



Monday, December 22, 2008

untuk daddy....

  • Sorry kerana malam tadi sye telah melukakan hati kamu....
  • Sorry kerana malam tadi sye telah macam2 dengan kamu...
  • sorry kerana malam tadi sye telah buat kamu pening kerana kamu trpaksa berfikir kenapa tiba2 saya jadi gile tak tentu pasal
  • Sorry kerana sye dah buat kamu susah hati risaukan tentang saya
  • sorry kerana sye menangis tiba2 depan kamu sebabnye sye terlalu rindukan kamu
  • sorry kerana jawapan "sye nak kawen ngan kamu" tu saye jawab macam nak tak nak je
  • sorry kerana sye selalu tak memahami kamu
  • sorry kerana sye selalu degil tak mo ikut cakap u
  • sorry kerana sye tak mahu kamu pimpin tangan sye time kite jalan2 malam tadi
  • sorry kerana sye tak hargai rm50 yang kamu bagi tu
  • sorry kerana sye dah spoiltkan mood kamu pagi-pagi tadi
  • sorry kerana kadang-kadang sye cakap sye menci kamu.... sebenarnya sye tipu sye sygkan kamu sgt2... bodokan sye
  • sorry banyak-banyak kerana sye memang tak sempurna

Ku Tak Bisa Menebak

Ku Tak Bisa Membaca

Tentang KamuTentang Kamu

Kau Buat Ku Bertanya

Slalu Dalam Hatiku

Tentang Kamu

Tentang Kamu

Bagaimana Bila Akhirnya Ku Cinta Kau

Dari Kekuranganmu Hingga Lebihmu

Bagaimana Bila Semua Benar Terjadi

Mungkin Inilah Yang Terindah

Begitu Banyak Bintang

Seperti Pertanyaanku

Tentang Kamu

Tentang Kamu

Thursday, December 18, 2008

abg soljah sayang


hohoho sangat POYO aku rasa mamat nih.... tapi aku sangat chenta
dia...

* tapi jangan salah anggap ni picture time daddy dalam module tentera... tunang sye bukan soljah... bukan...

percubaan pertama

semalam semangat berkobar-kobar nak memasak aku datang... balik je keje aku terus siap-siap ke dapur. menu aku petang tu ASAM PEDAS la ape lagi memandangkan itu masakan favourite daddy so aku dengan ikhlas hati nye bertekad nak belajar wat asam pedas ni, nak masak cam mane mak daddy buat... tapi memang asam pedas mak daddy tu tersangat la bestnye... tapi mak aku masak pon best jugak hehe... hasil nya ermmm asam aku terlebey sudah tapi still best okeh tu anak buah aku yang cakap... skang aku dah bertukar hobi la plak asal ade masa je aku sure nak gi dapur.. seronok rupanya memasak ni... lagi seronok kalo orang yang kite sayang n cinta maakkaaannn..... sangat terharu...

resepi aku petang tu... asam pedas ikan kembung (agaknye la sebab aku tak berapa cam la spesis ikan ni) bahan-bahannya adalah


  • ikan kembung
  • bawang merah
  • bawang putih
  • cili blend
  • serai
  • daun kesum
  • kacang bendi
  • tomato
  • dan yang paling penting air asam jawa
  • kalo nak letak belacan pun bole tapi disebabkan rumah aku tak de belacan aku x letak pon
  • jangan lupa garam secukup rasa
dan hasil nya

Wednesday, December 10, 2008

hanya ingin kau tahu

ku tlah miliki
rasa indahnya perihku
rasa hancurnya harapku
melepas cintaku
rasakan abadi
sekalipun kau mengerti
sekalipun kau pahami
kufikir kusalah mengertimu
oohh.. aku hanya ingin kau tahu
besarnya cintaku, tingginya hayalku bersamamu
tuk lalui waktu yang tersisa kini
di setiap hariku disisa akhir nafas hidupku
walaupun semua
hanya ada dalam mimpiku
hanya ada dalam anganku
kulewati itu
--------------------------------------------------------------------
best lagu republik ni... besernye aku akan dengar lagu ni time aku sedey.. time daddy buat aku sangat sedey.. bila aku rasa diri aku tak pernah dihargai..bila aku rasa sangat-sangat kecewa... sangat-sangat terluka...bila semua ape yang aku korbankan daddy tak pernah nampak...
aku gado lagi ngan dady malam tadi... sangat terluka dengan semo kata2 d yang buat aku banyak berfikir.. berkali-kali jugak aku yakinkan hati n diri sendiri... daddy yang paling terbaik untuk aku...sayu je kalo dengar n hayati lirik lagu 'hanya ingin kau tahu' ni..... betul ke aku ni suka buat orang sakit hati??? nape d tak pernah nak faham aku nape tak pernah nak tahu segala apa yang aku buat tu semonya untuk relationship kami
" I xfaham np u camnih....Nk angin jer...fine la u.. If u nak cam ni ok la..."
time daddy marah aku tu aku dah tak mampu nak tahan airmata ni... memang aku dah nekad tuk jadi lebih kuat dari dulu tak nak lagi jadi sue yang lemah...tapi aku tak mampu nak tahan airmata ni sebab dengan airmata ni je la aku bole lepaskan segalanya...betul ke aku memang tak memahami d selama ni... tak pernah ambil berat pasal keje daddy.....daddy cakap aku EGO...Ego ke aku selama ni... bukan kah aku yang selalu beralah??? bukan kah aku yang selalu menjaga hati daddy...bukan ke aku yang selalu turutkan segala ape yang dia mahukan..... time ni aku rasa sangat letih... tak mampu lagi nak ingat sape2... tak mahu nak fikir semua....
kalau la daddy rasa ape yang aku rasa time ni.....aku sangat sayangkan dia... tak pernah aku sebahagia ini.... dan aku tak nak terluka lagi... salahkah aku terlalu menyayangi dirinya... aku rasa ada baiknya kalo aku mendiamkan diri waktu ni... sorry daddy bukan i tak sayang u... cume harap u bole bagi i masa... im so sory

Tuesday, December 2, 2008

sakit kepala

pagi ni aku sampai awal kat opis n aku rasa selama enam bulan mungkin aku kene bangun awal hehe bukan ape anak sedara aku dah duduk ngan aku sekarang 'kakak' dia baru dapat keje kat klinik bawah ni... biar lah selain dari mengisi masa lapang dia sementara nak menunggu result SPM keluar aku sengaja nak dia merasa macam mane susahnya nak dapat duit sekurang-kurangnya dia dah ade pengalaman nanti...

lately ni aku selalu sakit kepala... malam tadi tido pun tak lena kepala aku sakit bangaaatttt ermmm ntah la mungkin terlalu banyak bende yang aku fikir... memang banyak pun perkara yang bersarang kat kepala aku ni.. pasal keje pasal semo-semo... wekend ni aku diarahkan ikut daddy balik JB hehehe tapi aku tak kisah sangat akan arahan tu semonya aku lakukan untuk make sure daddy sampai JB selamat... aku sangat risau kalo daddy drive sengsorang daddy cepat mengantuk kalo aku ade bole gak tukar-tukar drive.. daddy penat, kesian dia...

hope bila kat JB nanti aku ade masa nak jupe kazen aku puan sally... last wekend aku dapat borak skejap je ngan dia tak sempat pun nak melepaskan rindu hehehe.... tapi ade ke masa??? ermmmmm semestinya masa aku sangat terhad kat sana ye la aku balik pun sehari jeh tu pon nak kasik settle semo pasal wedding nanti nak kene g try baju bagai... rindunya kat kazen aku tu..... banyak bende nak mengadu wooooo.....

pening lagi..... pening lagi..... rasanya mungkin sebab aku tukar lens baru kot.... ke sbb rabun aku dah banyak tapi aku still pakai spec yang power sikit neh.... pening... pening...