Saturday, February 27, 2010

selamat sayang... selamat hari lahir

dua puluh tujuh haribulan february...
Untuk Suami Tercinta....Selamat Ulang Tahun yg ke-27 SAYANG



DADDY......
To others, you might just be an ordinary person
To others, you might just be a normal employee
To others, you might just be a son of a couple
To others, you might just be a husband of someone
To others, you might just be the youngest among your sibling

But to me

You are my HUSBAND
You are my BEST FRIEND
You are my TEACHER
You are my HERO
You are my INSPIRATION
You are the WORLD

And most important is, you are my LIFE too

Nothing more than
A shoulder to cry on
A home to rely on
A place of secure and peace
A pillow of comfort
A book of inspirations
A heaven of joy and happiness
And a hope of survival

I LOVE U SO MUCH DADDY!!!

Friday, February 26, 2010

maafkan saye

entry ini aku tuju khas untuk seseorang yang aku anggap istimewa...bukan si chenta hati...tetapi seseorang yang kuanggap seperti kakak ku sendiri....


*Ampun kak pix sye rompak di fb akak

UNTUK FARASHAFINA YANG AKAN BERGELAR ISTERI SESEORANG BEBERAPA JAM LAGI...AKU UCAPKAN SELAMAT MENEMPUHI LEMBARAN KEHIDUPAN YANG BARU....SELAMAT PENGANTIN BARU KAKAK....


* Minta ampun kerana tak berpeluang untuk hadirkan diri...serius aku terkilan... maafkan saye... i love u...DOA SAYA AGAR KAMU BAHAGIA KE AKHIR HAYAT...

Monday, February 22, 2010

seribu kali maaf

kelmarin aku sakitkan hati 'dia' lagi...
aku lukai hati 'dia' berulang kali...
Aku terus kecewakan 'dia' berhari-hari...


semalam aku mati kan diri...
terus membatukan diri....
tak mahu mengaku kesalahan diri....
kata hati dia yang selalu melukai
akal fikiran aku biarkan syaitan menguasai....
aku biarkan perasaan keras hati membakari..
aku buang rasa sayang di hati...
hanyalah benci...benci...benci... di bibir menyanyi...


tapi... hari ini terasa sunyi membungkam hati...
tanpa dia aku mati hati...
ku tak tegar teruskan lagi...
rasa ego bersarang di diri.....


semoga 'dia' mampu memaaf kan aku biar seribu kali...
semoga 'dia' tak pernah membenci.....

Friday, February 5, 2010

lapan bulan usianya...

Hari hi genap 8 bulan usia perkahwinan aku dan daddy... rasa rindu saat preparation kawen..saat sopping barang kawen, rindunye saat tu.. bile tengok ticker kat bahagian bawah blog ni baru aku perasan aku kenal dady baru setahun lapan bulan maknanye aku bercinta ngn dia cuma beberapa bulan je pastu terus kawen * gatal betul... hehehe.. bile tengok ticker orang lain rata-rata dorang bercinta 2 tahun la 4 tahun la yang lame dari tu pon ramai. Aku kenal dady empat bulan je dia dah ajak aku jupe parents dia... tapi sebenarnya aku memang dah nekad masa breakup ngan xbf aku yang last tu aku cakap kat diri sendiri * pas ni aku tak nak buang masa bercinta lame2 bukan buang masa je buang duet buang tenaga semo ... aku memang nekad if aku becinta lagi nak terus kawen je tak de kuasa aku nak buang masa bercintan-cintan lagi.... pastu putus cinta saket beb..Syukur Alhamdulillah setelah 6 bulan aku makan hati frust dek putus cinta aku bertemu ngan daddy satu pertemuan yang tak dirancang.. enam bulan ok aku dah dapat cinta baru...lupa daratan betul.

Tapi ngan dady ni aku tak sempat nak cakap takmo bercinta lame2 lagi dia yang mula dulu bertambah senang la keje aku... tapi tak senang gak aku nak terima dia kat dlm life aku macam2 gak aku buat.... paling aku terasa n perasan aku betul2 tak bole hilang dia time handphone aku tertinggal kat dlam kete dia.. semalaman hp aku ngan dady bayangkan dengan bertimbun sms from exbf aku yang aku tak delete... korang rasa dia frust x? adoiii time tu aku tawakal je aku doa kat tuhan hope dia bole terima n faham situasi aku...Alhamdulillah daddy terima semuanya walaupon aku rasa abis gak dia godek hp aku tu macam2 adoo... dia cakap dia kecewa je... n mintak aku tak buat lagi... Aku punya la takut dia tinggalkan aku time tu baru aku perasan sebenarnye dia yang aku cinta bulan sape2... aku betul2 takut kehilangan dia time tu, lepas dari tu aku insaf dah.. aku kasik clean semo..kasik clorox.... dan sebenarnya peristiwa tu la buat aku sedar bahawasanya aku sgt2 sayang kan dady dah aku betul2 telah jatuh hati dengan dia... bluwwweekkk nak muntahh korang baca kan...

Sampai sekarang perasaan sayang aku tak pernah berkurang bertambah ade macam badan aku sekarang macam kene pam-pam, mane tak nye nafsu makan aku membuak2 tak mampu aku nak bendung dah... sempena usia perkahwinan aku yang dah lapan bulan ni aku nak daddy tahu "aku sangat sayang kat dia dia la jiwa dan hidup aku.. tak mampu aku bygkan hidup aku tanpa dia..." I LOVE U VERY STRONG DADY" cuma satu azam aku... aku mahu berikan dady anak... harap Tuhan makbulkan yang SATU ini... amin...





Wednesday, February 3, 2010

hujan turun tidur nyenyak...

Alhamdulillah sudah seminggu panas terik akhirnya petang ni hujan juge...hujan yang dinanti-nanti semua.. dah seminggu panas ni aku bole katekan tiap-tiap malam rasa cam nak mandi tapi aku tahan je sebab teringat pesan mak tak baik mandi malam sudahnye aku mandi peluh aje....


~~~


Hari ni aku try masak nasi ayam daddy cakap sedap...hehe aku bukannye pakar sangat bab-bab masak ni tapi aku cuba je resepi hasil google dan tunjuk ajar dari kazen aku sall.Sambil melayan angin dan guruh dilangit aku campak-campak aje bahan semuanye siap gak dalam masa satu jam...pastu makan kelam kabut sebab petang ni ade orang nak datang hantar katil ngan tilam... jangan tak tahu 5 haribulan ni genap lapan bulan aku kawen hehehe hari ni baru sampai katil ngan tilam... lapan bulan u aku tido ngn tilam atas lantai....memang plannye tak nak beli perabot pape memandangkan rumah aku ni apartment takde lif takot nanti kalo nak berpindah randah beban nak angkut barang.... tapi tetiba pulak laki aku tukar plan daddy nak beli umah yang aku duk skang... now dalam proses nak settle kan geran bagai.... baru la aku bersemangat nak deco ke hape ke umah ni....hehehe.. umah apartment je pon... baru kawen ni nan ado duet lebey nak beli umah besar2 InsyaAllah ade rezeki nnti aku upgrade...


~~~


makanye malam ni aku tido berkatil dan bertilam baru lagi best.... hehehehe sambil ditemani hujan kat luar surgaaaa ok....last wekend hari tu pon dah siap2 beli lampu tido semo... romantik.... heeee
pasni bole la usaha giat projek bakun... hape ade rezeki yang satu tu... aku sabar menanti...
ok la mahu pasang bedsheet bagai... nite2