Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru

dah seminggu lebey wireless problem kat rumah jadi memang tak ade kesempatan la kan nak ber-online kat rumah... malam ni try bukak laptop.. tiba-tiba dah ade internet.. melonjak keseronokkan la aku... huhuhu... en hubby sedang melayan ombak di astro prima... sudah tiga kali sambutan tahun baru aku tak keluar.. tak berhempit-hempit nak tengok bunga api... semenjak kenal dengan en hubby memang tak la kan.. nasib aku berpasangan dengan orang yang tak suka bersesak-sesak,, alhamdulillah aku tetap bersyukur...

Kurang lagi satu jam kita akan berganjak ke tahun baru 2011... gila cepat masa mengejar kita.. 2010 tahun cabaran buat aku.. tahun dugaan... namun tak tinggal juga tahun kebahagiaan...Alhamdulillah hidup masih dalam rukun kebahagiaan walau kadang-kadang bergelora jugak di tengah-tengah jalan.. 2010 tahun kematangan...tahun semangat.. tahun pengharapan.. walau banyak yang masih belum tercapai tapi Alhamdulillah aku tetap redha dan amat bersyukur dengan setiap duggan yang Allah berikan pada aku..walaupun tak seindah yang aku dambakan tak sepuas ape yang aku inginkan...kerana di celah-celah kekecewaan itu membuatkan aku lebih tabah bersemangat dan terus kuat...

Banyak azam baru yang aku bertekad nak buat... namun azam yang satu ni aku tetap berharap "Ya Allah aku merayu kurniakan lah aku rezeki yang satu itu" amin... amin ya rabbal alamin...
bile tengok ticker kat atas tu aku jadi takut je cepatnye masa berlalu.. aku dah nak kertu... takut..takut.. tapi bila time kerja aku hari-hari pon minta cepat la masa berjalan, aku nak balik.. cepat la hari jumaat aku nak cuti... hurmmm... itu la manusia tak pernah nak bersyukur dengan ape yang ade, asik nak pohon itu ini...tapi aku memang pemohon yang tegar... aku tetap berharap...Semoga en hubby akan terus kekal mencintai aku.. terus kuat menyayangi aku walau aku belum mampu...

2011 juga aku harap kematangan aku akan lebih.... aku mahu selalu memuhasabahkan diri, mahu terus bersemangat, mahu terus memperbaiki segala kekurangan...tak nak selalu marah-marah lagi.. mahu jadi seorang yang sabar.. InsyaAllah... Harapan aku semoga 2011 akan menjadi tahun terindah buat aku dah semua... Tahun yang penuh dengan keberkatan...amin...

Selamat Tahun Baru semua... Semoga semuanya akan baik-baik sahaja....


Thursday, December 30, 2010

kebanggaaan ku terhadap mu....


haluuuu eberibadi......

wah pagi ni semangat berkobar-kobar nak menghapdet blog ni... semangat harimau malaya la katakan... Alhamdulillah skuad bola sepak Malaysia berjaya menjadi juara... Tahniah

berbaloi-baloi aku rasa duduk di padang putrajaya dengan kuyup-kuyup funtut.. petang semalam hujan kat putrajaya tapi sebab semangat bola aku dengan en hubby gagah kan jugak pergi walaupon mata en hubby adalah mengantuk kerana pagi semalam bangun pukol empat pagi..mujur aku punya suami yang satu kapal satu kepala peminat bola juga....

* pix credt to my fb fwen hasil google*

bila tengok semangat rakyat malaysia kat padang putrajaya malam tadi, tiba-tiba hati jadi sebak.. pada aku kalo tiada rezeki malam ini pon tak mengapa kerana semangat itu yang lebih penting.. ternyata rakyat malaysia sememangnya sayangkan negara... tapi bila kenyataannya kita menang memang berbaloi-baloi la kan... macam-macam ragam aku tengok, macam-macam fesyen... suasana yang dah lama aku tak rasa... meriah sangat...

Pagi ni gila awal aku pergi keje pukul 7.40am dah sampai opis okeh... on the way pagi keje kejap-kejap aku gelak, kejap-kejap aku sebak pasal aku dengar semangat orang yang buat panggilan kat sinar FM tu... pastu dorang asik bukak lagu-lagu pasal semangat menang je... hikhikhik... hati aku lagi bertambah berbunga-bunga bila aku dengar esok PM bagi cuti umum... owhhh giler indah esok boleh qada tidur... perghhh memang berbaloi-baloi... tapi ape pon.. aku SANGAT BANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA....

*TAHNIAH SKUAD HARIMAU MALAYA*


Standing In The Eyes Of The World

Pahit getir hidup...
Dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi,
Demi kejayaan
Terdidik sejak mula,
Tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah,
Tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"





Monday, December 20, 2010

I.C.H.A

hari sabtu aku balik kampung sorang kerana en hubby outstation. sesekali balik bujang indah jugak.. bole bermanja dengan mak. bole jalan-jalan dengan mak macam dolu-dolu... hilang stress sekejap. bole la bertemu si kecik peneman mak... tempat aku menumpang kasih jugak... dengar dia cakap aje bole tergelak... tapi kadang-kadang dia punya nakal bole buat darah tinggi mak aku naik... si kecik ni hobi dia menyanyi pas tu berangan... remote control tv mak aku yg rosak dia buat jadik hand phone.. botol air kosong pulak dia buat microphone... icha si kecik anak buah aku....


si kecik peminat misha omar :)


petang semalam masa balik icha cakap "mak su nanti balik lagi tau... icha nak tido dgn maksu" masa tu rasa sayu je macam tak nak balik.... tengok muka mak lagi la sayu.... bila nak balik kampung memang berkobar tapi bila nak balik kl aku rasa cam lemah je rasa nak pandang muka mak yang lambai tangan tu sepanjang jalan... kesian jugak tengok icha semalam.. muka macam nak nages je bila aku cakap "icha maksu nak balik...jgn nakal-nakal tau..." rindunye pada icha n mak...

Thursday, December 16, 2010

entry merapu...

Assalamualaikum, dah lama benar rasanye tak meninggalkan jejak pada blog kesayangan aku ni… tak tahu kenapa mood kadang-kadang beria nak mengupdate tapi bila tiba masa malas la pulak rasa…tapi yang pastinya aku tak pernah lupakan blog ni mane mungkin melupakan tempat berkongsi.. tempat meluahkan… tempat mendapatkan info… .. malah tempat aku dapat kawan baru… cumanye keadaan kadang-kadang tak berapa mengizinkan…

Aku masih macam ni.. tak de perubahan masih isteri kepada en daddy… masih kosong tak berisi.. malas la nak cerita pasal bende isi berisi ni korang pon dah jelak mual kan?? Tapi sebenarnye kehidupan aku sejak kawen bila2 pon terdetik pasal rezeki yang itu… ye la pegi mane pon jupe baby kot… mane la bole aku lupa kan….. kadang2 persekitaran kita kan yg buat macam tu.. org-orang berdampingan dengan kita… misalnye aku ade seorang kwn ni…..dia baru la kawen dah peknen then dia sibuk canang kat aku… mungkin dia x bermaksud kan nak buat aku terasa ke hape ke kan… tapi tulah orang-orang sekeliling aku kadang-kadang banyak yang tak faham… banyak yang x reti nak jage perasaan or sensetiviti orang kan… tengok aku nak salahkan orang pulak kan hihihihi padahal diri sendiri yang x kuat… tgok lagi topik ape aku merepek ni… asik topik anak aje… ape daaaa…. I am sory

Alhamdulillah kehidupan aku bahagia tapi kan aku terlalu kepingin nak holiday.. otak dah beku dah jadik ais batu dah ni…. Ape kan daya en daddy asek kesibukkan… mane la ade masa nk melayan kerenah bini dia ni kan… duit lebih baik beli jersey * betol tak en daddy* tapi sires aku mmg nak bercuti rasanye aku dah terlalu penat keje.. terlalu letiy dengan stress di tempat kerja… memang hari2 rasa nak marah orang je la… rasa macam nak ajak je kwn2 yang masih solo g holiday… tp macam mane mahu bikin anak kan… ohhh tidak harus pujuk en daddy juga… mahu ke negeri sejuk…. Nak pegi cameron huwaaaa….bestnye la kan sape-sape yang tak keje tu.. hari-hari bole tunggu en suami balik keje.. bole masak best-best kat umah... sure umah lawa je.. kemas je.. tak macam aku hari sabtu baru nak terbongkok-bongkok mengemas umah..... tau jelakan stock baju seminggu tak berbasuh... umah seminggu x dikemas.. habuk lagi... tu nasib kalo tak balik kampung ke tak merayap ke,... kalo balik kampung time wikend jawabnye pengsan...amik ko stock sampah berbakul...oh tidakkk.. saya perlukan terapi.. helppp

Masa jalan amat pantas aku kdg2 suka pasal nak cepat balik keje, nak cepat hari sabtu ahad… tapi.. aku takut.. takut ngn usia perkahwinan.. kejap je dah setahun lebih masih belom punya anak… haaa tengok aku dah start merepek balik… adoii… nampak sgt kan jiwa aku ini duk sangap kan ape???? Dah..dah.. esok lusa aku hapdet topik lain pulak kang menyampah pulak korang nak baca entry aku… :P…

Hari ni kene tinggal dengan en hubby lagi… huwaaa en hubby outstation ke kluang…kesunyian la hamba seorang....