Monday, December 14, 2009

pengubat hati...

bila aku berduka... sakit hati... berjauh hati... dengan sang kekasih hati aku lihat yang ini... seronok pulak jadi hati aku... hehehe nak-nak bile tengok pix dia menages tu buroookkk... hehehehe laki sape la nehhhhh
.
.
.
.








Friday, December 4, 2009

otak kat lutut...

take from google
.
.


helop... Assalamualaikum skema hari jumaat even hati sakit panas dibakar-bakar.. sedey pon ade... esok 5 haribulan enam maknanye dah setengah tahun aku kawen dah setengah tahun aku jadi bini orang dah setengah tahun aku digauli opssss... aku tahu la aku dah kawen setengah tahun tapi perut aku still leper tak ade isi tapi aku mintak tolong la kat orang-orang yang sibuk tanye aku itu ini bile aku jawab tak ade rezeki korang paham-paham la maksud tak ade rezeki jangan la korang cakap bende yang buat aku panas + sedeh kecewa = luluh hati aku ni...


~~~


nak tahu ape orang-orang yang letak otak kat lutut tu cakap kat aku " ko pandai buat tak ni?"... "skill ko kurang kot" yang paling aku benci kalo ade yang cakap "laki ko tak cukup power"... aku rasa orang yang cakap cam ni memang bangang... wehh ko tak belajar agama ke? ko paham tak ape maksud qada n qadar apesal lak ko pandai-pandai nak cakap laki aku cam tu sedangkan aku ni yang bini dia, aku yang rasa bukan ko... sires aku benci n tak bole nak terima kalo ade orang cakap camtu ngn aku. Ape la salah nye dari ko cakap macam tu baik ko doakan aku kan lebih baik dari ko melawak begurau bender bodoh kat aku....sengal betul


~~~


tak pe la kalo ade oarang nak cakap aku emo ke sensitip lebeh ke ape ke.. satu je aku nak orang tahu tolong la jangan cakap laki aku macam-macam, aku memang sedey bab yang itu pelisss la...
cuba aku kutuk orang yang ko sayang ko suke ke???

Tuesday, December 1, 2009

kenangan

bile duk busan-bosan ni aku teringat balik kenangan dulu-dulu... pasal cinta-cinta... kelakar la pulak rasanye... teringat macam mane bole jumpa daddy... pengorbanan daddy ermmm sebenarnye aku just nak cakap aku "Terlalu sayangkan Daddy" je kat dalam entry ni...hehehe dari tadi aku gelak sorang-sorang... patut la orang panggil aku "pongeng".... blurrr

Friday, November 20, 2009

terima kasih

Alhamdulillah aku berjaya melunas kan niat ku semalam... tak nak makan ubat walaupun keadaan aku teruk malam tadi aku nekad untuk tahan... aku tahu mungkin ade orang yang akan cakap " bodoh betul la.. makan je lah ubat tu, kalo aku... lebih rela aku makan ubat dari berguling2 menahan sakit..." tapi pada aku biar lah sakit kerana semua yang aku lakukan tu adalah usaha aku untuk mendapatkan permata hati penyambung cinta kasih sayang aku dah suami...itu iktiar aku, sebab aku ada terbaca ubat penahan sakit tak bagus dia bole kurangkan kesuburan lagipon yang sakit aku bukan kau pun....

~~~

Terima kasih untuk daddy sebab bangun malam tadi jaga i...layan kerenah i, sampai daddy lambat pegi keje pagi tadi... i tahu u mengantuk... thnks sayang... pada saya kamu suami yang sempurna.. i love u..

Thursday, November 19, 2009

sabar je la

bendera naik lagi wehhhh bulan ni... sob..sob aku tengah menahan sakit ni, bulan ni aku nekad nak tahan je tak nak la makan ponston ke panadol ke... siap la pas ni aku guling-guling, menonggeng-nonggeng tahan sakit sengugut....Juga nak berpantang tak nak makan ubi-ubian, kopi-kopian bagai..

~~~

Last wekend aku balik jb umah mak mertua ade wat kenduri sian pulak aku tengok mak mertua aku asik menjawab soklan " Dah ade cucu ke belum".... nak aje aku buat tag besar-besar sangkut kat leher... sape yang tak nak anak??? aisehhh sib baik orang tua kalo tak nak aje aku siku kan.
Ape pon aku sentiasa ingat kata-kata daddy kene redha n banyak sabar Tuhan maha mengetahui...Untuk kamu-kamu yang senasib dengan aku... mari kite same2 berusaha...

~~~

Thursday, November 12, 2009

lemah lemau....

hari ni aku rasa lemah je nak g keje sebabnye hari ni en suami cuti... aku pun yang suruh dia tak payah pegi keje tak sihat aku suh dia rehat je kat rumah... ingat kan dia tak pegi keje boleh la aku tido lame skit selalunye aku kene bangun kol 6 ngantuk ok ermmm tak de maknenye kol 6 tu dah memang time dia bangun tido aihhhh dia kacau aku jugak.....

~~~

aku bangun layan jap lagu my endless love pastu mandi.... pas mandi aku duk pujuk daddy suh anta aku g keje hehe... saje nak manje-manje. kallo ikutkan hati ni nak je aku ponteng keje malasnye nak keje kan best dapat golek2 baring-baring lagi arghhhhh cepat la sabtu....

~~~

wekend ni aku balik JB last week dah balik melaka... Alhamdulillah dah nak masuk 6 bulan kawen ni aku cuba tuk puaskan hati keluarga aku dan keluarga mertua... kalo balik jb mesti kene balik melaka jugak, aku tak nak ade yang berkecil hati nanti... syukur punya suami yang sangat memahami....

~~~

call dah start masuk harus bekerja... selamat beristirehat cinta...

Thursday, November 5, 2009

sudah 154 hari

Daisypath Anniversary Years Ticker

Alhamdulillah dengan izinNya pernikahan kami sudah berusia 5 bulan hari ni....Aku bersyukur kerana DIA telah memberi aku kekuatan untuk aku terus kuat bertahan melalui semua cabaran dan dugaan jutaan terima kasih juga untuk daddy kerana telah bersama-sama menongkah arus suka duka bersama.... kamu lelaki hebat sayang..



Lagu cinta sayang saye untuk suami....

Endless Love

My love,
There’s only you in my life
The only thing that’s right

My first love,
You’re every breath that I take
You’re every step I make

And I
I want to share
All my love with you
No one else will do…

And your eyes
Your eyes, your eyes
They tell me how much you care
Ooh yes, you will always be
My endless love

Two hearts,
Two hearts that beat as one
Our lives have just begun

Forever

I’ll hold you close in my arms
I can’t resist your charms

And love
Oh, love
I’ll be a fool
For you, I’m sure
You know I don’t mind
Oh, you know I don’t mind

‘Cause you,
You mean the world to me, Oh
I know
I know
I’ve found in you
My endless love

and love
Oh, love
I’ll be that fool
For you, I’m sure
You know I don’t mind
Oh you know-
I don’t mind

And, YES
You’ll be the only one
‘Cause NO one can deny
This love I have inside
And I’ll give it all to you
My love
(My love, my love
My endless love

* Kamu memang bukan cinta pertama tapi kamu cinta terakhir saye ... kamu cinta hati saye sampai mati... i love u so much daddy...





Thursday, October 22, 2009

Letih + Malas

pix ni dapat dari hasil google, tq
~~~
Pagi tadi bangun tido rasa malas je nak pegi keje, sebenarnya bukan pagi tadi je dah setahun dah perasaan ni ade kat dalam diri aku. senang cite aku memang dah tak bernafsu nak keje kat
company ni lagi.... hari-hari aku tension, hari-hari aku stress ermmm kalo la aku dapat keje lain kan best boleh aku berambus dari sini.. sure aku tak kan bagi notis aku cabut je, bukan ape aku akui pengalaman keje kat sini paling banyak aku dapat, dari aku kosang tak tau buat ape sekarang aku dah pandai buat itu ini semonya aku belajar kat sini tapi... sekarang dah tak best macam dulu opis aku dah jadi tunggang langgang, management dah macam haram.. tapi gaji aku dapat halal la... tu la kalo padah nye laki bini bukak company bile dah satu pihak buat taik jawabnye karam la kapal.... beser la orang laki kalo dah senang dalam hati mesti nak tambah cawangan kalo cawangan opis ok la jugak ni tak tambah bini.... bongokkk aku cakap bongok sebab aku pon turut rasa tempiasnye... gaji aku lambat memanjang, mane tak hanginnn satu badan...
~~~


Sebulan dua ni aku asik rasa letih je kadang-kadang mahu je aku nangis tension la... sires aku tension keje kat sini semo staff dah cabut ok... aku sorang je kat sini gile bosan hari-hari... tengok pc pon macam nak muntah dah.. kalo la laki aku tauke besar dah lame aku benti keje... kan daddy huhuhu... tapi Alhamdulillah susah macam mane pon kami tak pernah tak cukup makan ade je rezeki yang Tuhan bagi. Daddy pon dah start mengajar tuisyen sekarang dapat la jugak pendapatan lain. ermmmmmm
~~~


sampai bile la aku nak keje sini..... sumpah aku dah tak tertanggung, tapi aku selalu cakap kat diri aku kene sabar tapi sampai bile kan??? bulan ni sure dapat gaji lambat g.. bukan lambat je siap dia buat instalment 3 kali bayar... sabar je lah

Tuesday, October 20, 2009

rindu dan dia datang macam biasa....

lama dah tak tulis blog kesayangan hati hamba ni, rindu... alasan sama aku nak bagi tau pertama aku kekurangan idea walaupun ade saja peristiwa suka duka yang terjadi... kedua penyakit malas aku ni dah datang balik...

Hari ni 20hb... aku rasa bende tu mesti datang cam biasa bulan ni... sedeh... sedeh.. aku dah rasa migrain tanda-tanda dah tu... pinggang aku pon dah start sakit perut pon rasa yang sama juga... tak jadi jugak bulan ni. Tapi tak pe belum rezeki lagi mungkin Tuhan nak suruh aku usaha gigih lagi juga Tuhan nak suruh aku kumpul duit banyak2 supaya aku bole bagi kaselesaan tuk baby nanti... mari kite terus berusaha... Doa jangan lupa :)

* Mood Sungguh baik sejak akhir2 ini, Enchek Suami saye pon Elok2 aje, Esok lusa tak tau la kalo2 mood meroyan aku ni datang balik... Bendera Merah dah setengah tiang ni..

Monday, October 5, 2009

EMPAT BULAN

05.10.09 hampir telupa hari ni lima haribulan... bermakna dah empat bulan aku memikul status seorang isteri. tak di nafikan aku bahagia walau ada kalanya aku dirundung DUKA.... ape pon aku terima semo tu dah adat berumah tangga tak semua yang manis. kadang-kadang begaduh jugak ermmm macam post aku sebelum ni time tu aku tengah tak betul... angin tak elok sedang sakit hati pada daddy...





berbalik kepada usia perkahwinan aku, aku sangat berterima kasih dan jauh dalam hati aku ni amat menghargai segala sabar dan tolak ansur en suami terhadap aku... aku mengaku aku ni kadang-kadang angin.. selalu je dia kena marah.. tapi sebenarnya aku SAYANG cumanya sikap buruk aku tu je yang tak mampu nak aku buang tapi aku janji aku pasti berubah. maafkan aku en suami... aku tahu aku selalu saje buat itu ini yang buat kamu sakit hati dan kecewa...maafkan aku. bila aku dah terlanjur buat silap aku selalu fikir yang en suami dah tak sayang aku dah tak macam dulu... nape ek aku rasa macam tu sejujurnya aku memang takut kehilangan dia, tapi perasaan ini menguasai segalanya... perasaan negative yang paling aku benci..."suka pikir bukan2" arghhh aku benci rasa itu...





empat bulan hidup sebumbung bersamanya..... semalam aku selak-selak album percintaan kami aku senyum sorang-sorang teringat satu peristiwa yang buat aku sendu dan gembira ermmm peristiwa yang buat aku titiskan air mata tiap kali dia lukakan hati aku... kerana peristiwa itu yang buat aku terbuka hati untuk terima dia... "peristiwa tido dalam kete" .... bukan berdua tapi dia sorang je... biasa la orang baru nak curi hati kite buat ape pon sanggup... sampai sanggup bermalam dalam hujan lebat... nak tunggu sampai esok hari nak dating ngan aku lagi... kerana peristiwa itu... sebab tak pernah ada lelaki seperti itu dalam hidup aku sebelum ini... kerana kesungguhan itu... aku bergelar isteri beliau sekarang. Banyak lagi sebenarnya banyak lagi pengorbanan dia untuk aku.. terima kasih sayang..





Untuk usia perkahwinan yang baru manjangkau usia empat bulan ini aku sangat mengharapkan...





- Semoga cinta kami tak pernah pudar dan semakin bertambah-tambah




- Semoga kami akan kuat untuk tempuh saat suka mahupun duka bersama.. susah dan senang seirama




- Semoga kami dikurniakan anak penyambung kasih sayang kita




- Semoga segalanya akan baik-baik aja





Untuk Abd Rahim b Md Jamil... terima kasih segalanya.. jgn pernah membenci saya ye... kamu tu segalanya untuk saya " I love u damn muchhh sayang"

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

baru pas amik baju raya... tetiba mood raya aku menjadi-jadi.. rasa seperti mahu raya esok. hari ni baru la aku terasa mood raya, mood mahu balik kampung sebelum ni rasa tu langsung tak de bile dengar lagu raya hati aku ni tak rasa pape pon rasa cam dengar lagu beser je.. paling tak kalo hati aku terdetik pon cepat-cepat aku tutup radio... puncanya dalam account bank aku ade RM8.60 je mahunye aku x moody... tapi pagi ni aku bole senyum sket boss aku masukkan advance.. tak kisah la biarpon advance asalkan ade la duit kat account aku... tapi aku tak bole la nak abeskan duit tu kalo tak jawabnye pas raya aku melopong... duit abes owhhhh raya tahun ni betul-betul menguji kesabaran aku banyak betul dugaan...


Pagi tadi en suami bagi duit upah jahit baju... Alhamdulillah thnks daddy, tapi aku kesian gak kat daddy bulan ni semo daddy yang kene tanggung.. Duit Raya pon guna duit daddy jugak kesian betol... Duit raya tahun ni aku bagi semampu yang bole je bonus nan ado.... Harus berjimat cermat.. ape tak nye tiem-time nak raya ni pulak road tax aku mati... hadoiiii nasib la memang confirm aku tak idopkan bulan ni... sian putih.. Bulan Ramadhan tahun ni la aku rasa banyak dugaan tapi Tuhan sayang aku, Dia turunkan dugaan yang aku rasa amat berat ni disaat aku ade dahan untuk berpaut... di saat aku ada bahu untuk menangis Terima kasih Tuhan kerana mengajar aku erti sabar yang membuatkan aku lebih kuat dari dulu... syukur


Alhamdulillah tinggal beberapa hari lagi aku grad... aku berjaya bangun sahur sekali gus dapat menjalankan tanggungjawab aku sebagai isteri di bulan Ramadhan ni... kire bole dapat ijazah la kot... huhuhu Pengalaman yang pada mulanya buat aku menangis dan hampir setiap hari tido dia opis *awal ramadhan... dan hadiahnye aku dapat meraikan kemenangan itu dengan suami tercinta...

Malam ni dah kene start mengiron semo baju raya... dan paking baju..

Untuk semua Rakan-rakan blog ...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA, INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG... BERSAMA-SAMA LA KITE MENGHARUNGI SESAK BARAT DI JALAN RAYA NANTI....

Friday, September 11, 2009

serabut

mood sedang serabut sekarang.... kejap saje dah nak raya ape yang aku rasa sekarang... aku tak nak raya cepat-cepat tapi ape kan daya raya pasti kunjung tiba... minggu depan, satu bende pon aku tak buat lagi.... jangan kan bonus gaji pon aku tak dapat kot.... owhhh demmm sangat serabut nak balik umah tidoooo tak nak bangun sampai lepas raya bole ke???






p/s : Ayu nape waktu ni kamu xbole on9 YM.... mahu mengadu domba sama kamu uwaaaaaaaa

Friday, September 4, 2009

suka duka dugaan

Esok 5hb genap 3 bulan aku berstatus isteri kepada daddy dalam tempoh 3 bulan tu macam-macam aku lalui paling aku terasa bila bab-bab financial tapi aku sangat beruntung punya suami seperti daddy banyak dah dia korbankan untuk aku. Macam aku ni cepat melatah ape pon orang cakap mesti aku serabut-serabut nak fikir sampai migrain-migrain... dulu sebelum kawen boleh pulak aku lalui sorang-sorang... Sekarang aku dapat rasa aku dah makin lemah dah hampir semo aku nak serahkan pada daddy kadang-kadang aku terasa jugak diri aku ni membebankan dia... malah bukan sekali dua perasaan tu datang selalu pulak aku ni pikir bukan-bukan rasa cam aku ni menyusahkan dia pulak sampai aku penah terdetik kenapa lah aku kalo orang lain mesti dia dah hidup senang.... tapi cepat-cepat perasaan tu aku buang aku tukar dengan semangat aku ganti dengan kasih sayang... ingat balik macam mane susah senang mengharung ranjau sampai berstatus ini... isteri kepada yang tercinta....

Bila susah aku cepat-cepat fikir ade orang yang lebih susah dari aku...mujur aku susah bersama dia bukan sendiri lagi... nasib baik jugak ramai kawan-kawan yang punya pengalaman seperti aku memberi kata semangat dan sokangan terima kasih kawan...buat daddy saye bukan terlalu mengikut perasaan cuma saye terlalu memikirkan ampunkan saye selalu saje melukakan kamu....biasalah saye memang begini bila didalam mood ini...Ape yang perlu aku fikir n buat sekarang aku kene kuat dan bayak bersabar tak semua yang Tuhan nak beri mudah-mudah aja...aku akan terus berusaha menjadi isteri yang baik juga menjadi pekerja yang rajin walaupon gaji aku tiap-tiap bulan tak cantek... yang penting kene ikhlas

Friday, August 28, 2009

sabar menunggu...

dah lama tak bercerita...ape pon selamat berpuasa kepada semua blogers, kepala ade agak pening-pening sedikit dah hampir seminggu bangun awal menyediakan sahur untuk suami terchenta walaupon aku akui pertama kali aku menjalankan tanggungjawab itu aku hampir kandas hampir mengalirkan air mata... hehehe dulu time bujang sahur time aku pukul 11.30 malam, awal pagi sedang orang lain sibuk bersahur aku syok diulit mimpi,saat yang tak munggkin aku kecapi lagi... aku kini sudah bergelar isteri sekarang aku boleh tersenyum bangga dengan diri sediri kerana aku sudah berjaya bangun seawal pagi untuk menyediakan sahur untuk suami...alhamdulillah


baru lepas baca entry dayu ni sambil ade air mata bergenang terasa akan kegembiraan beliau...tahniah dayu... malam tadi juga dapat sms dari rini tentang berita gembira yang sama, aku turut tumpang gembira bersyukur kerana mereka dapat merasai nikmat rezeki dari Tuhan di bulan mulia ini...


Aku... ermm perut dah rasa sakit, kepala pon dah start migrain tanda-tanda period, dah hampir 13 tahun aku sudah lali dan sedia faham keadaaan diri menjelang hari itu.. emosi pon tak betul sangat sensitif kebelakangan ini... ampunkan saya daddy..Dia muncul lagi... walau ade sedikit kecewa tapi aku terima redha munggkin Tuhan belum mahu memberi rezeki indah itu pada ku dan daddy lagi...pastinya aku akan terus berusaha lagi... aku ingin merasakan kegembiraan itu sendiri... aku akan sabar menanti..


malam ni selepas solat maghrib aku dan enchek suami akan pulang ke johor bahru untuk merasai pengalaman berpuasa bersama keluarga baru ku...

Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan

Harapan Ramadhan
***


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

***



Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

***



Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

***



Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua
*** ******************************************************************************



Lagu yang aku tak pernah miss dengar time bulan Indah yang hampir tiba ni... Suka dengan lagu ni...Ramadhan kali ini tentunya akan lebih sempurna bagi aku yang pertama kali berpuasa bersama suami tercinta.... semoga segala amalam ku akan diterima.... amin
***


Ramadhan ke 9 tanpa abah.... miss u so much abah... anak abah puasa berdua tahun ni.... kalo abah ade tentu mak tak puasa sendirian di kampung.... love u abah

***



selamat menunaikan ibadah puasa... sama2 la kite kumpul pahala :)

Tuesday, August 18, 2009

05 june 2009

Cam dah basi lak rasa.... tapi aku baru amik album kawen ni last week hehe... layan je la eyh









Monday, August 3, 2009

datang lagi

Dia datang lagi.... aku masih kosong tak berisi.... orang dah sibuk bertanya itu ini... owhhhh dady jom cube lagi :(
cam pantun la plak...

Monday, July 27, 2009

wekend indah

Hari jumaat lepas en suami bercuti, aku pulak amik half day sebabnye mak mertua aku nak datang umah nak soping katanye...mula-mula aku agak risau macam-macam aku duk fikir, aku rasa cam baru nak jupe family dia plak... rasa cam baru nak mintak restu padahal aku dah jadi menantu dia pon... nasib baik en suami banyak membantu... cam biasa la dia tolong cool kan aku yang dah sedia ada gelabah ni... dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... pertama kali aku dapat rasakan jiwa aku sangat masuk... jiwa aku bole digaul2 bersama family en suami... terima kasih mak, abah n neno kerana telah menerima aku seadanya... i love u... *mak orang pon sayang mak jugak tau... ni untuk mak aku pn dzabariah yusof

Mak n abah mertua ku *Pn Ramlah Md Said n En Md Jamil Saman




Ini habit en suamiku yang tak mampu nak ku halang... kalo kat umah bole kot... wink**

Thursday, July 23, 2009

kerinduan

Dah hampir 3 minggu aku tak balik kampung... Dulu sebelum kawen aku sibuk duk rindukan en suami... sekarang pon aku rindu juga tapi bile malam je dah bole melepas rindu lara.. dah bole bermanja-manja.... kadang-kadang bila nak call mak pon aku fikir dua tiga kali... bukan sebab malas or kedekutkan credit tp aku tak nak dengar suara sayu mak suara sedih mak... aku tahu mak rindukan aku... dan...

sesungguhnya aku juga amat rindukan mak.... rindukan kueh ketayap mak, rindu nak makan pengat ubi mak... aku rindu masakan mak....

mak... orang rindu nak tidur sebelah mak....minggu depan orang balik ye mak... daddy i nak balik kampung next week... :(

Monday, July 20, 2009

gLOry... GloRy...

Setelah sehari perang dingin berlaku antara aku dan en suami yang membuatkan aku cuti akibat migrain pada hari jumaat lepas telah di ubati dengan peristiwa ini.... terima kaseh en hubby... sye janji tak akan buat lagi.... chenta kamu sampai mati..





Thursday, July 16, 2009

stress

dah bersawang blog ni... lama aku tinggalkan tanpa sebarang tulisan.. aku sibuk menguruskan hal rumahtangga skarang * macam aku sorang lak kan yang ade rumahtangga... dah jujur alasannye sebab aku malas n tak de idea nak tulis padahal macam2 je yang berlaku pada life aku sekarang...




life aku sekarang banyak betul berubah... bangun pon dah awal dulu selalu je solat subuh aku rongak tp sekarang Alhamdulillah kalo aku tak uzur subuh sentiasa aku penuhkan... petang pas balik keje aku dah tak sibuk nak melepak kat bawah opis bergosip aku terus balik rumah nak masak tuk en suami.. badan aku tak payah cakap la sentiasa mengembang dah tak boleh nak ditahan-tahan... tp la kan aku rasa next week aku nak pandang je en suami makan... aku nak start diet balik tu pon kalo en suami x goda aku suh join sekaki... oh tidakkk sesungguhnya aku asyik lapar je sekarang...




Syukur perlahan-lahan aku dah bole membiasakan diri dengan rutin harian yang banyak berubah, dulu masa duduk sorang ikut kepala aku je sekarang da tak bole ok... harus ikut kata en suami... mane yang betul tu aku ikut mane yg tak betul aku diamkan aje...




ape daaaa semua yang dia atas tak de kene mengena ngan tajuk aku tu... aku stress tension sakit hati ngan boss aku kat opis ni... dah la semo keje aku nak kene buat.. pagi ni aku bukak email tup2 dia nak potong elaun rumah aku... memang la aku naik hantu... ape dia ingat aku dah kawen dah ade laki suka suki je dia nak potong itu ini... sires la aku memang sakit hati sampai nak nangis.. sampai aku rasa nak start kete nak terus balik umah... dah la setahun gaji aku tak naik-naik tu aku bole diam sabar lagi alih-alih ade ke patut dia potong elaun aku... geram sungguh... sib baik en suami coolkan aku... tp tak cool banyak pon sebab aku ni kalo dah ade bende yang tak sedapkan hati siap la jawabnye sampai ketido aku duk pikir...sires aku nak benti keje...




aku nak benti keje.....!!!! rasa macam diayam-ayamkan ok

Monday, July 6, 2009

sebulan

Sudah sebulan aku bergelar Isteri... terima Kasih Buat En Suami atas Kasih Sayang Yang tak berbelah bahagi... Aku sangat berbahagia bersama kamu... Aku tahu kau juga mencintai aku Dan Hanya Tuhan Yang tahu betapa aku terlalu menyintaimu.... I LOVE U DAMN MUCH....



Sempurna
Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujamu
Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begituSempurna..
Sempurna..


Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Thursday, June 25, 2009

sunyi sepi..

" kadang-kadang saye rasa dia macam tak care pasal saye,.. ke saye yang ikut perasaan tak tentu pasal..."

Monday, June 22, 2009

AWARD


dah berabuk blog ni sunyi tanpa entry... sebabnye aku agak kesibukan sekarang.... menjadi suri hati seorang suami bukanlah kerja mudah... tp takdelah susah sangat cuma kene ade sabar dan ikhlas baru la semo akan baik-baik aje...


sebelum terlupa aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang sudi hadir ke majlis aku di melaka n johor bahru... thnks juga untuk hadia-hadiah yang berguna itu... aku suka semuanya...


balik dari bercuti aku telah diTAG dapay award from kakak ku yang kiut... kakak ku yang sgt perasan gemuk... padahal aku tgok dia ok je comey gitu.. sebelum aku terus buat tag dia aku nak bagitahu semo... "selain dari takdir yang ESA kakak comey farashafina ni lah yang telah menemukan aku dengan en HUBBY... thnks kakak :)
kak fara jugalah yang bagi AWARD ni kat aku..... thnks



Bagi aku settlekan yang ini dulu....

* Copy award dan letak kat blog anda.
* 5 fakta menarik tentang pemberi award.
* Tulis 10 fakta/hobi sebelum memilih penerima award seterusnya.
* Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka.

1) 5 Fakta Menarik Tentang Pemberi Award * aku kenal kak fara ni takde la lame sgt ok... ni je yang aku tau skit2 pasal dia

- fara sgt baik hati

- Comey

- Perasaan gemuk... padahal dia comel ok aku tgok x gemuk pon... chubby suweet

- muka cam anak cina

- ramai bf wink...wink

10 Fakta/Hobi Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

1) Nama penuh aku Suhaida binti Rokman, Baru 2 minggu bergelar isteri kepada Abd Rahim b. Md Jamil

2) Orang cakap aku manja tapi aku rasa tak.. aku ni sangat la kasar orangnya tapi hanya orang yang betul-betul kenal aku je dapat rasa aku ni manja tang mana... ramai orang cakap aku garang huhuhu

3) Aku susah nak bergaul ngn orang kalo orang tak mesra alam ngan aku dulu.... senang cite aku susah nak mulakan bibit-bibit perkenalan tu alahai ayat skema la plak...ni lagi satu kalo orang tak kenal orang akan cop aku budak sombong... aku payah nak senyum ngn orang

4) sejak kawen ni aku suka masak... masak untuk suami terchenta... masak ngn kasih sayang.. rasa puas bila laki aku makan 3 pinggan nasi... sronok sungguh kawen wink*

5) kadang-kadang aku ni keras hati.. suka ikut kepala sendiri tapi selalunye pendapat orang pon aku guna pakai gak cumanya aku guna diam2 tak tunjuk kat orang

6) aku sangat pentingkan family aku... exspecially mak aku... suami pon... tanpa mereka hidup aku tak ade meaningnye.... merekalah jiwa aku..kekuatan aku

7) Aku sgt kalah dengan kesejukkan...panas pun aku tetap nak selimut gak...

8) aku paling suka warna putih...suka sgt suka

9) suka tgok muvie....

10) aku paling benci kalo orang tak endahkan aku... buat bodoh ngn aku... kalo aku buat xpe kot ngehhhh

Pilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Huraian Tentang Mereka

aku tak ramai kenal ngn blogers ni... aku hanya pengendap saje... so aku bagi Award kat semo2 yang jengah kat blog aku ni... :)

Thursday, May 28, 2009

hadiah anniversary yg sgt bermakna

ngantuk sungguh pagi ni badan ni letih je rasa...banyak plak keje menjelang hari besar tu.. esok hari terakhir aku bekerja sebelum aku cuti panjang sempena hari bersejarah tu...nyatanya mood sedey sebelum ni dah terubat aku kembali senyum kembali bahagia... semalam dady telah menghadiahkan aku sesuatu yang bisa buat aku menangis dalam tawa... daddy tak akan di transfer ke kluang... dady akan sentiasa disamping aku... Syukur kerana Tuhan telah memberi aku peluang untuk menjadi isteri yang betul2 isteri disisi mahupun di hati daddy... bulan depan aku bakal memikul tugas dan tanggungjawab yang besar... Inilah hadiah ulang tahun pertama ku yang sangat bermakna









mood untuk bekerja tiada minggu ni... badan je ade kat office tapi pikiran dah lama sampai kampung tak sabar aku nak jupe mak nak tengok persiapan yang mereka buat untuk hari besar tu nanti... Rasanye ini adalah Entri terakhir aku sebelum aku bergelar Puan... Buat kawan-kawan blogers yang banyak memberi idea selama aku menghitung hari indah tu aku ucapkan berbanyak terima kasih... untuk Dayu, ayu, aziyana, nano untuk cikgu Amy dan semua blogers yang bakal mengakhiri zaman bujang .. aku ucapkan selamat pengantin baru... semoga kita sama-sama menjadi isteri yang baik, setia dan solehah untuk suami terchinta... Amin..





* jemput datang ye ke kenduri sye





Wednesday, May 20, 2009

aku tak mampu...

hari ni aku masuk office dengan mata yang bengkak n sembab akibat tak cukup tido... mungkin jugak aku banyak menangis malam tadi....

petang semalam dady tanye soalan yang memang aku tak mampu nak jawab... jawapan yang tak mampu aku cakap... "kalo i kene transfer kat kluang macam mane? " time tu aku terdiam aku tak tahu nak jawab ape aku tak mampu nak fikir... ape yang ade kat dalam otak aku time tu aku tak nak sendiri lagi... tahu tak selama ni hidup aku terlalu sunyi... jauh dari keluarga... jauh dari kawan-kawan aku betul-betul rasakan kesunyian tu... rutin hidup aku setahun ni adalah bekerja n balik rumah sires aku tidak hepi... walaupun nama daddy baru ade dalam senarai cadangan je tapi aku tak bole lari dari pikir itu ini... aku kene teruskan bekerja kat sini banyak bende yang aku kene bayar kalo aku berhenti n ikut daddy? aku tak mampu sungguh aku tak mampu

bayangkan disaat aku bahagia mengitung hari indah itu aku dikhabarkan dengan berita sedih... aku tak mampu... hanya satu yang aku mohon Ya Allah kau berilah aku peluang untuk menjadi isteri yang terbaik untuk daddy... aku nak buat semo yang isteri lain buat... aku nak pikul semo tanggungjawab tu.... aku tak sanggup nak berjauhan dengan orang yang paling aku cintai....

kawan-kawan doakan aiem terus disini ye... aku yakin kamu semua mampu merasai ape yang aku rasa...

sedey bile dengar lagu romance ni.... lagu ni daddy bagi kat aku...

*****

Romance Band - Ku Ingin Kamu
Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku
Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini Menemani…
Sentuhanmu Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Ku Ingin Kamu
Dan membuatku tak kuasa
Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Kuingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

Friday, May 15, 2009

semo ok

Dah agak berabuk blog ni.... lame tak menconteng isi hati di sini, keadaan saya sekarang agak sibuk, minggu lepas saye cuti dua hari sebab nak selesaikan semo dokumen kawen yang tersadai lame tak terusik, Semo proses tu bejalan sekejap aje dalam satu jam kot kerana cable yang agak besar di johor bahru.... baru saye rasa sekarang best jugak kalo kenal orang dalam ni semo urusan bole jadi cepat... Mak tunang sye jururawat jadi time buat hiv tu tak payah tunggu sampai je terus masuk bilik kene cucuk seploh minit dah amik result...abah tunang sye pulak ade kawan kat Pejabat agama islam tu kejap je daddy Interview dah dapat sign... Alhamdulillah semo dokumen dah hantar ke pejabat agama kat melaka bang ris pon dah sms "tak payah dok risau kamu tinggal kawen je" hehe lega rasa


Time balik JB hari tu dah pas card pada kazen sye puan sall, Studio Photoshoot pon dah buat kat AZ Salonn.. kami buat awal sebab takut nanti pas kawen dah sibuk tak ade masa so time balik jb ni kami pakat pegi amik dulu gambar tu... Aidil yang jadi makeup artis saye untuk studio photoshoot n majlis kat jb nanti... saye sangat puas hati


Rasanya semo persiapan dah 80% siap cumanya ade skit2 je yang nak kene settlekan, esok sye plan nak ke nilai 3, nak beli bunga pahar pastu nak ke taman dagang ambil paper bag.
Saye dah start pos kad semalam, sape yang nak datang ke majlis saye bole la tinggalkan address ye. rasa cam malu lak nak mintak address hehe sebab saye tahu ramai gak yang buat majlis serentak ngan tarikh saye ni..


Sekarang saye suda kurang stress... Daddy pon baik je dia sekarang.. pandai je ambil hati saye kami dah lame tak bergaduh kalo ade pon gaduh2 sayang gitu... hehe sekarang kalo pegi mane-mane mak, kak long, kak ngah selalu ingat kan "jangan kuar sorang-sorang dah dekat ni... darah tu dah manis sangat.." rasa cam semo orang sayang lak sangat indah saye rasa....kamu semo pon kene jage diri ye...



kawan-kawan 21 hari lagi.....

Monday, April 27, 2009

kenapa lelaki susah nak setia

Tadi sye dengar lagu rossa "hey ladies" teringat sye peristiwa semalam.... semalam masa makan kat kenny rogers dady dapat msge from kawan dia Mr Y... bila sye tanya daddy cakap takde pape...

Pas makan sye hantar daddy balik INTAN, masa kat parking daddy gelak besar sambil cakap "tu macam kete Mr Y, OOOOO dia kuar ngan si *i** patut la... bile dia cakap cam tu sye terus tanye nape pulak patut la??? rupanya tadi tu masa Mr Y call dady dia suh dady backup dia kalo gf dia call cari dia (Mr. Y) cakap la pape.. suh daddy cover line, cet... baru sye faham sebab nye Mr Y x nak terkantoii bongok malam tu...

Bila sye dah tahu macam tu terus sye membahan Mr Y tu...yang daddy tu plak bermatian tak nak cite ngan saye macam la saye kenal gf si Mr Y tu... tp kalo sye kenal nak je saye bagi black sms kat dia... saye nak bagi tahu" ko tak payah la dok sayang bf ko siang malam... bf ko kat sane dok best2 ngan orang baru...." sye sangat simpati ngan nasib dia.. kenapa la si Mr y tu sanggup wat gitu.... patut la gf dia tak caye, asal Mr Y tak pick up phone sure tunang aku yang jadi mangsa...

Teruk gak Daddy kene ceramah ngn sye malam tu...sebenarnya dah banyak cerita dah sye dengar tapi sye tak amik peduli pon yang penting Tunang sye tak buat cam tu... tapi kan sebab semalam tu Daddy ade subahat sekali tu yang saye membebel sampai tak nak balik.... kesian kan pompuan tu Penat dia tunggu Mr Y abih kursus bukan nye kejap 6 bulan kalo pregnant dah besar dah perut alih-alih bf dia wat camtu... sye tak dapat bayangkan kalo saye yang kene cam tu.... tapi tak semua lelaki macam begitu.. ade yang setia jugak, kadang-kadang pompuan yang buat hal.....

Memang ade segelintir lelaki yang macam ni... gf tu memang betol gf tapi yang ini stock untuk suka-suka aje... tapi saye rasa tak patut dorang buat macam tu...cuba pompuan buat camtu ok tak dorang rasa?... aku memang sensitif bab2 cam ni geram aje.... kalo dah tak suka cakap sudah... sekurang-kurangnya pompuan tu bole cari bf lain.... macam la dia sorang je ade peminat... tak suka...

Kalo daddy bace blog ni... "Sila ambil perhatian... kamu berani lah... kalo sye dapat tawu sye bagi tau mak kamu... bagi tau abah kamu... ingat mak kamu selalu pesan "JGN LEBEY-LEBEY"...."

******

layan dulu lirik lagu rossa ni....

Sudah ku bilang jangan terlalu yakin

Mulut lelaki banyak juga tak jujur

Bila sakit hati wanita bisa nya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta

kalau patah hati siapa mau nolong

seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey Ladies Jangan mau dibilang lemah

Kita juga bisa menipu dan menduakan

bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey Ladies Sekarang cinta pakai otak

Jangan mau rugi hati juga rugi waktu

Bila dia merayumu

ingat semua bohong

rezeki...

Alhamdulillah... dapat jugak saye update blog ni lagi... dalam mood yang amat gembira... selalunya bila saye mengeluh pasal duit tak cukup dan sebagainya yang membuatkan saye tak hepi pasti akan terdengar orang bercakap "InsyaAllah mesti ade rezeki itu ini nak kawen nanti" .... sekarang sedikit sebanyak saye akui kebenaran itu hehehe

***

semalam macam biasa saye menghantar baju daddy yang dah siap didobi sendiri ke INTAN kiara... daddy bagi tahu saye berita hepi... pas kursus DPA ni daddy dah tak payah nak kembali meneruskan tugas kat JEMPOL... daddy dapat tukar kat INTAN mont kiara confirm dia dapat.... saye sangat hepi, lepas kawen kami dah x payah nak berPJJ dah kami bole jupe tiap-tiap hari... sangat seronok saye rasa
***


Paling saye dapat rasakan tahun ni saye dah tak perlu nak berpuasa sendiri cam tahun lepas lagi... saye sangat teruje nak tunaikan tanggungjawab seorang isteri untuk daddy nanti InsyaAllah.Alhamdulillah ini rezeki yang TUHAN bagi untuk aku dan daddy...

Wednesday, April 22, 2009

cuba...

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu
Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati
Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

***

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***


Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu
Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri
Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

***


Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***


Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar...
Untuk kau melihat ke mataku

***


Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***

Kali ni saye akan lebih kuat... sebabnye dah banyak kali, n sye sudah terbiasa... bile mood macam ni datang sye rasa dah tanak post entry yang berkaitan hari2 best tu....... buat sakit hati ade lah.....
jalan terbaik saye hentikan semua preparation tu..... dan kembali pada kehidupan asal huhuhu... kamu rasa saye ikut perasaan ke kali ni? lantak la nak cakap benci ke ape pon sye ok saje




* puas kan hati kamu....

Thursday, April 9, 2009

Entry Untuk Daddy yang Jauh Dmata

Entry hari ni lain macam sket.... tadi sye bace entry kat blog cik aziayana kite tu... saye terus text dady " hati kamu senang x bile tgok sye?"

.............................


jawapannye : "sangat senang syg, sye tahu kamu bole buat sye bahagia tapi...janji ape2 jgn ikot perasaan" * sye tahu daddy paling benci kalo sye buat ape2 ikut perasaan x ikut akal fikiran..selalu saje sye kene marah sebab bende tu :(... perempuan memang begitu
.......................................

petang tadi sye call daddy.. daddy tanye "ade post entry baru x kat blog? post la entry "cakap rindu kat daddy..." hahahaha tak sangka rupanya dia pon selalu mengikuti blog sye... sye pon perasan jugak, sudah agak lame tak meluahkan rasa rindu pada daddy di sini...
........................................


untuk itu.... sye nak cakap kuat2 dan cakap dengan kasih sayang juga... "DADDY SYE SGT RINDUKAN KAMU..." *hang jaga diri baik2 na kat pokok sena tu ... jgn nakai2
..................................

*Entry sye kali ini sedikit memualkan...wekkk peace

Wednesday, April 8, 2009

percubaan pertama-hantarans

semalam lepas office saye terus ke Nilai 3, Nasib baik la nilai 3 tu lebih kurang kat belakang rumah je... memandang kan polisterin dah lame terdampar kat bilik store tu sye amik keputusan untuk try buat hari ni... lagi pon ramai blogers yang nak kawen same bulan ngan sye dah start buat...kira semangat berkobar-kobar la semalam... n hasil nye



Yang pagar lilit-lilit tu sye ambil ilham kat page nano.. thanks ye nano, semalam masa pegi ZC pun saye ade risik-risik gak idea deco dari pekerja kat sane... hehe

Satu malam saye dapat buat satu... bila dah siap deco nanti tak de la risau sangat.. n bole buat bende lain pulak

Tuesday, April 7, 2009

1 bulan 4 minggu lagi.....

agak lama sye tak post bende baru....tapi persiapan tetap berjalan jugak cuma ayat-ayat yang nak dipost tu sye tak reti... bukan tak reti sebenarnya sye ntah la perasaan tak bole nak kuar kan hehe... susah mahu digambarkan... sye tahu ramai yang berperasaan seperti sye....
  • rasa cam nak stress je mamanjang
  • senang sangat nak terasa hati ngn apa yang orang cakap- sensitif
  • berdebar-debar je padahal lambat lagi nak nikah
  • rasa risau... sebab borang permohonan kawen tak settle2 lagi
  • rasa takut... macam2 yang saye rasa... arghhhh semo tu sangat menggangu tumpuan kerja dan ingatan saye... selalu saje lupa itu ini

last weekend family daddy datang melaka hantar separuh duit hantaran... Alhamdulillah, semua berjalan seperti yang saye harapkan, Chalet juga dah booked kat pengkalan balak.

cumanya... Bangris bagi tahu 5 june tu sye tak bole nikah pas asar.. kene nikah selepas isyak... ermmm sye amat kecewa tok kadi suda ade yg membooked... arghhh tensi.. saye rasa kalo nikah pas isyak sangat la rugi dan kelam kabut, dah la malam tu jugak sye ade majlis berinai sure pas nikah nanti terkejar-kejar nak salin baju lain.. tak nakkk saye nak amik gambar banyak-banyak time nikah tu... nak pose banyak-bayak... rugi woooo sudah amik cameraman tapi kene rushing2 buat itu ini.. n sure sye tak makeup lain dah, guna make up time nikah je, rugi lagi.... saye tak sanggup :(... pape pon sye dah suruh bang ris pujuk tok kadi tu... tengok la keputusannya nanti harap-harap tak keciwa...

Set bilik tido pun saye dah booked tuan kedai tu cakap sampai minggu ni...Settle lagi satu perkara.. walaupun set tu tak de la mahal mane tapi sangat ok untuk budget wang ringgit saye lagi pun bilik sye tu kecik je jadi lagi simple adalah lebih baik.... lagsir untuk bilik sye pon dah di tempah... cuma kene beli carpet dan kipas dinding je yang tu saye sedang pujuk mak sponsor...

Harap-harap 8 may nanti bole balik jb untuk settle kan borang daddy dan jugak semua hal berkaitan permohonan nikah... bang ris sudah bising... tapi harus la sabar kerana daddy belom abis kursus lagi... habis pon ujung bulan ni.. risau jugak sebenarnya... tp tak mahu selalu tanye pada daddy... nnti kene marah... hehe padahal dah tahu memamg tak bole balik jb awal pon sengaje je nak tanye berkali-kali...

banyak benda harus di fikir banyak... banyak... banyak kali....

Tuesday, March 31, 2009

tag terima kasih

tag terima kasih saye sudah siap... tinggal nak print je... thnks tu Alun sebab buat kan tag yang sgt ok untuk saye... jasamu ku kenang

.
.
.



















Wednesday, March 25, 2009

aku lebih tahu

tiba-tiba saya rindu nak dengar lagu ni... teringat saye pada seseorang... semoga dia baik-baik aje
=======================================================

Ku tahukau bukan lawan untukku
sampai ku harus cemburu
Fikirkan dirimu
Bukan mahu
cuba dabik dada dgnmu
siapa dia kasihku
aku lebih tahu
Luar dan dalam
tiada rahsia
lafaz dan diam
dah pun kubacanya
langkah dan ragam
hanya pencinta bahagia
Dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa
dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa
saling Percaya
=============================
"selalunya manusia susah nak hargai ape yang ade di depan mata.. tapi bila semuanya dah hilang n berakhir baru la kite sedar betapa penting dan bermaknanya dia dalam hidup kita "

Friday, March 20, 2009

kad saye sudah siap...

Kad kawen sye sudah selamat siap... sekarang sedang berusaha untuk membuat kad tersebut lebey cantik... saye sedang giat meribenkan kad tersebut... thnks tu LINI from LH CREATIVE kerana telah banyak membantu serta tahan melayan kerenah saye *tak gitu daddy

Kad saye simple saje...








Petang ni lepas opis saye akan balik kampung... sudah lama tak jumpa mak... rasa malu la pulak nak salam cium tangan mak sebab nya dua minggu lepas saye dah buat mak menangis... sye dah kecikkan hati mak... arghhhh rasa sangat berdosa... nak kawen ni saye sudah banyak buat orang terasa hati... kadang-kadang tu bukan niat saye pun harap mereka semua faham.. sye sangat stress memikirkan macam-macam...

pagi-pagi esok saye akan mulakan projek menjahit langsir.... biarpun tak mungkin siap minggu ni juga tapi harap2 saye bole ambil hati mak banyak2... sires saye sayang mak.... terlalu banyak

Wednesday, March 18, 2009

Rindu lagi

untuk daddy yang sye rindui...
Ke kiri ku buntu
Ke hutan ku hilang
Ke timur ku kosong
Aku terus bosan dan tertekan
Seperti waktu yang terus saja meninggalkan aku
Dalam ke dasar kerak bumi yang belum diterokai
Warnaku rindu
Jiwaku biru
Menunggu cinta ku
Umpama si buta yang melihat syurga
Umpama lampu yang berbunyi hitam
Lalu menunggu aku terus
Kini malam tiba lagi
Kerana tinggalkan cahaya matahari
Dibebankan dengan bunyi rintisan hujan
Seperti mahu saja aku mengejar
Gunung yang besarnya tidak terdakap
Seperti itu jugalah rindu aku pada....
Kini harus aku terus menunggu
Atau hilang saja dilautan luas
*selamat pagi cinta...

Sunday, March 15, 2009

pening....

sangat pening memikirkan soal financial time nak berumahtangga ni.....

Friday, March 13, 2009

menjawab tag dari cik ayu

1.Someone tells you they love you, you say...

i love you too *itu pon kalo dady yg cakap

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?


aku nak beli semo barang tuk kawen n lepas kawen kasik settle semo ngan honey mood sekali

3.Do you miss anyone?


rindu dua orang mak ngn daddy

4.Who was driving the last time you were in a car?


daddy la... sye dah penat driving setiap hari...

5.Do you like your bed?


sangat suka nak2 time ujan

6.Will this weekend be a good one?


Ntah la ujung minggu ni sye sengsorang... harap2 semuanya ok dan baik2 saje

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?


ermmm cam ayu sye pun blur... no idea

8.How is your hair?


panjang... sangat rimas nak potong tapi dady x kasik :(

9.Do you like your life as of now?


yup... moga2 lebey bahagia hari demi hari...

10.Do you wish someone would call or text you right now?


ermmm batery hp dah nak mati tapi telefon opis ni asyik menyalak dari tadi... menyampah ok tak nak.... kaco saje

11.Do you drink coffee?


pagi tadi minum nescafe... kira kopi jgk la tu

12.Does anyone call you babe or baby?


yup.. daddy panggil sye beby *malunye cam mengade2 la plak rasa

13.What were you doing yesterday at midnight?

gulung suratkhabar sedang giat membuat bakul hehe

14.Do you like surprises?

ok jugak kalo kejutan tu tak melampau.. kalo yg seronok ok la...

15.What are your plans for the future?


mahu ade keluarga yang bahagia n ade beby yang chumelll tapi wajib nikah dulu huhuhu

16.Have you ever set foot in a tanning bed?


nope

17.Do you make your bed everyday?

yup..

18.Your best friend tells you she is pregnant what is your reaction?

bagusla tu... kiranya projek bakun ko menjadi hehehe

19.Do you like pasta?

ntah la kalo tengah lapar aku sapu je

20.Whisper or shout?

Whisper

21.Swim or run?

Run.. sye pun x pandai berenang

22.When did somebody tell you they loved you?

tadi... lepas daddy semayang jumaat

23.Last person to annoy you?

ermmm xmau kasik tawu

24.Do you wish your hair was shorter or longer than it currently is?

ermmm panjang pon ok tp nak curl kan skit pendek pon suka gak nak buat bob hair cam dulu... tp harapan saje kem salam la dady nak bagi sye potong rambut


25.Do you have a secret that less than 3 people know about?


ermm daddy ngn kazen aku sall yang banyak tahu pasal aku buat masa ni

26.Have you ever had a phone conversation with someone who lived in a different state?

ade ngn mak kat kampung

27.Do you and your best friend have the same cell company?

nope

28.Are you good at persuading?

tgok keadaan kadg2 kot

29.Are there a lot of people in your house?

2 orang je aku ngan ank buah aku...

30.Does the same person call you every single day?

yes

31.Last call received from who??

abang amir.. suh aku buat keje dia... letihhh xde mood ok

32.What are you doing tonight?

tengok tv sambil tangan menggulung surat khabar lagi dan lagi...

33.Do you have a guy friend you tell everything to?

tak de hanya daddy saje

34.Are you friends with more guys or girls?

sama banyak aku rasa...

*p/s : nape jawapan aku sikit lebey kurang ngn jawapan ayu... *layankan aje lah ye