Friday, January 29, 2010

dua puluh enam

hi all.... dah lame cuti tulis blog ni...kemalasan melanda... hari ni dua puluh sembilan januari hari kelahiran aku hehehe sudah berusia dua puluh enam... Alhamdulillah aku masih bernafas masih diberi peluang untuk merasai nikmat hidup dibumi Tuhan ini..... Syukur juga dia dalam usia ini aku sudah punya suami terbaek...semoga di dalam usia ini juga aku akan dikurniakan beby indah amin... "Umur dah 26 tapi kenapakan aku rasa macam umur aku 16 tahun... hihihi..."

Tuesday, January 12, 2010

miss u like crazy....


baru lepas berwebcam dengan hubby.... dah tiga malam aku tidur sendiri, sebelum kawen pon memang aku duk sorang tapi kali ini perasaannye lain rasa sunyi tu lain... dah 7 bulan kawen bukan aku tak penah kene tinggal, kalo berenggang pon aku bebas buat call tapi kali ni dady jauh nak call pon tak boley roaming mahal...nasib baik ade YM... bole jugak melepas rindu...kene tunggu enam hari lima malam lagi untuk bertemu sang kekasih hati..... Daddy i miss u sgt2...


Thursday, January 7, 2010

Al-Fatiha

salam semua... malam tadi pukul 9.15 aku dapat call dari bang ris, tapi bangris call hand phone daddy bile no naik aku dah bole agak, mesti pasal uwan * gelaran aku pada nenek* ye la besernye kalo tak de bende penting bangris tak kan call no daddy if hp aku off line.ermmm memang betol bang ris bagi tau uwan dah tak de... time tu ape yang aku bayangkan mak... " kesian mak" memang uwan tak sihat, malam tadi pon dah 2 malam baca yasin untuk uwan dah aku bercadang untuk melawat pada hujung minggu nanti... tapi tak sempat Tuhan lebih dulu menjemputnya...

~~~


Al-Fatihah untuk Arwah Uwan..... Semoga roh nye di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman Amin...

Wednesday, January 6, 2010

hari ke-6 2010

post pertama di tahun 2010... agak lame aku tak tulih pape kalo ade posting pon aku tepek gambar banyak-banyak... banyak sebenarnya perkara berlaku seminggu dua ni cuma aku pon tak pasti patut ke aku tulis kat dalam blog ni...kalo ikutkan nak je aku tulis semua nak-nak bile aku tak de sape-sape tuk luahkan segala ape yang terbuku di hati... tapi bile aku pikir baik buruknya aku lupakan je biar la aku simpan dalam hati.... mane yang aku tak mampu nak campak jauh tu aku terpaksa bekukan kat hati, jiwa dan otak ni.... biar aku saja yang tahu...

~~~

Banyak sebenarnya yang aku harapkan pada tahun baru 2010 ni... Alhamdulillah hampir semo Azam dan niat 2009 aku dapat sempurnakan mane yang aku gagal tu InsyaAllah aku bawak ketahun 2010 harap bole lah aku langsaikan. 2010 ni aku nak bayak coolkan hidup aku ni sebab aku rasa tahun lepas bayak sangat perkara yang aku buat dalam keadaan gelabah... melulu tak pikir panjang akhir kesudah banyak gak perkara yang buat aku kesal menyesal tak sudah...
2010... aku nak built keluarga aku rumahtangga aku paling penting harap-harap Tuhan bagi rezeki zuriat kat aku InsyaAllah.... Walaupon awal tahun baru ni dah bayak gak air mata aku yang tumpah tapi aku berazam aku nak banyak ketawa dr melalak tahun ni...aku rasa cukup dah aku pentingkan orang tahun ni aku nak pentingkan diri sendiri plak.. tapi dalam kadar berpada-pada la...

~~~

Last sekali aku bersyukur sebab 2009 banyak mematangkan aku... Semoga 2010 akan jadikan aku lebih matang dan kuat... Semoga aku tabah untuk hadapi cabaran 2010... Amin