Friday, June 11, 2010

Kadangkala ia dtg….

Ermmm perut rasa sakit…sakit bulanan yg tak dapat aku elak disamping rasa sakit yang teramat, emosi jugak tak tentu hala. Waktu macam ni mulalah rasa nak marah orang aje… kadang-kadang aku rasa nak duk sorang-sorang, rasa nak menangis la aduhhh tak sanggup nak melayan kerenah perasaan tapi apekan daya sudah suratan aku salah seorang insan terpilih yang rasa semo ni tiap-tiap bulan…pernah satu masa aku kalah dengan perasaan sabar, aku marah takdir tu..kenapa aku???? bila ade orang lain yg tak rasa ape yang aku rasa ni cakap aku mengada-ngada x tahan sakit sikit buat aku benci dan bertambah sakit jiwa …bodoh…kalo dah jalan terbongkok-bongkok , dahi berkerut-kerut menahan tu ko cakap sakit sikit??? Xpe biar Tuhan yang balas nanti..

Sekarang musim orang buat anak…tambah zuriat..kat facebook hari-hari ade je yang post pasal beby…aku happy tapi ada perasaan cemburu jugak…sedey tak usah cakap…tapi aku bersyukur walaupun aku belum punya rezeki anak ada jugak anak kawan-kawan yang bole aku menumpang kasih…contohnya anak kawan baik aku anum…bila renung jauh-jauh dalam mata qistina aku jadi sendu…memang aku dapat rasalah aku memang kepingin sangat rezeki yang satu tu…tapi aku redha belom masanya Tuhan nak bagi…terus usaha… Farra teman rapat aku pulak dah masuk enam bulan, seronok tengok dia shopping barang beby…aku pon tumpang gembira…InsyaAllah kalo Tuhan bagi aku rezeki aku pasti dapat rasa ape yang ibu-ibu hamil ni rasa….tak sabar tunggu saat tu…

Cuma….aku kecewa dengan sesetengah orang disekeliling …even kalo mereka tak bukak mulut tanye pon tapi hati aku ni cepat je rasa.. cara dorang pandang aku pon aku dah dapat tangkap….aku bukan Tuhan yang bila rasa nak anak je aku boleh tekan suis then aku mengandung… aku manusia biasa la weyhhh…aku xde magic ….malam ni balik JB esok ade wedding kazen en suami…aku just risau dia saat aku datang penyakit bulan ni mampu ke aku sabar bole ke aku sorokkan rasa sedih aku tu…Oh Tuhan bantulah aku…

Mungkin ade yang baca entry ni akan cakap aku tak sabar, x kuat or ape aje…tapi aku yakin hanya yang senasib sahaja akan memahami perasaan aku sekarang ni….

Friday, June 4, 2010

entry setahun

Assalamualaikum semua...lama sungguh tak post entry...

Esok... "LIMA JUNE" ulang tahun perkahwinan yang pertama.... kejap je masa berlalu masih terbayang-bayang saat mahu dinikahkan..terbayang-bayang saat perih jerih menyiapkan persiapan..owhh aku sangat rindukan saat itu...Alhamduillah pada usia perkahwinan yg baru setahun jagung ini "aku bahagia" namun aku tahu masih banyak dugaan yang bakal mendatang....
Untuk Suamiku "Abd Rahim Md Jamil" terima kasih kerana menjadikan aku salah seorang isteri yang amat bahagia di dunia ini...terima kasih sayang








Untuk Suami ku...

Assalamualaikum sayang...

Alhamdulillah dengan izin-Nya sudah setahun kita menjadi suami isteri...walau banyak dugaan yang kite tempuh bersama saya amat bersyukur kerana telah dijodohkan hidup bersama kamu...walau kite belum dikurniakan rezeki anak tapi aku bertuah kerana dikurnikan seorang suami yang sentiasa menjadi tulang belakang..yang sentiasa menjadi pendorong serta sentiasa meminjamkan bahu untuk aku mengadu segala perasaan kecewa dan kesedihan.. terima kasih sayang...

Setahun hidup bersama..hidup kita penuh dengan warna-warna kebahagian...hidup kita penuh dengan tawa girang...penuh dengan senda gurauan...Syukur Tuhan.. kau telan menghadiahkan aku seorang Suami yang selalu membuat aku tersenyum...yang selalu membuat aku ketawa...
kamu bukan saja seorang suami tetapi..segalanya..teman dikala sunyi..penghibur dikala bosan...pendengar setia dikala memerlukan... terima kasih sayang menerima segala baik buruk ku..menerima segala cacat cela ku...




Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan Pertama SAYANG....cinta saya pada kamu sangat kuat...semoga perkahwinan kita akan kekal bahagia hingga akhir hayat

lirik lagu ini untuk kamu sang suami...
Ku Ada Kamu
kala ku kehilangan di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan...
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Tidak mungkin diri ini mampu
Hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu