Monday, April 27, 2009

kenapa lelaki susah nak setia

Tadi sye dengar lagu rossa "hey ladies" teringat sye peristiwa semalam.... semalam masa makan kat kenny rogers dady dapat msge from kawan dia Mr Y... bila sye tanya daddy cakap takde pape...

Pas makan sye hantar daddy balik INTAN, masa kat parking daddy gelak besar sambil cakap "tu macam kete Mr Y, OOOOO dia kuar ngan si *i** patut la... bile dia cakap cam tu sye terus tanye nape pulak patut la??? rupanya tadi tu masa Mr Y call dady dia suh dady backup dia kalo gf dia call cari dia (Mr. Y) cakap la pape.. suh daddy cover line, cet... baru sye faham sebab nye Mr Y x nak terkantoii bongok malam tu...

Bila sye dah tahu macam tu terus sye membahan Mr Y tu...yang daddy tu plak bermatian tak nak cite ngan saye macam la saye kenal gf si Mr Y tu... tp kalo sye kenal nak je saye bagi black sms kat dia... saye nak bagi tahu" ko tak payah la dok sayang bf ko siang malam... bf ko kat sane dok best2 ngan orang baru...." sye sangat simpati ngan nasib dia.. kenapa la si Mr y tu sanggup wat gitu.... patut la gf dia tak caye, asal Mr Y tak pick up phone sure tunang aku yang jadi mangsa...

Teruk gak Daddy kene ceramah ngn sye malam tu...sebenarnya dah banyak cerita dah sye dengar tapi sye tak amik peduli pon yang penting Tunang sye tak buat cam tu... tapi kan sebab semalam tu Daddy ade subahat sekali tu yang saye membebel sampai tak nak balik.... kesian kan pompuan tu Penat dia tunggu Mr Y abih kursus bukan nye kejap 6 bulan kalo pregnant dah besar dah perut alih-alih bf dia wat camtu... sye tak dapat bayangkan kalo saye yang kene cam tu.... tapi tak semua lelaki macam begitu.. ade yang setia jugak, kadang-kadang pompuan yang buat hal.....

Memang ade segelintir lelaki yang macam ni... gf tu memang betol gf tapi yang ini stock untuk suka-suka aje... tapi saye rasa tak patut dorang buat macam tu...cuba pompuan buat camtu ok tak dorang rasa?... aku memang sensitif bab2 cam ni geram aje.... kalo dah tak suka cakap sudah... sekurang-kurangnya pompuan tu bole cari bf lain.... macam la dia sorang je ade peminat... tak suka...

Kalo daddy bace blog ni... "Sila ambil perhatian... kamu berani lah... kalo sye dapat tawu sye bagi tau mak kamu... bagi tau abah kamu... ingat mak kamu selalu pesan "JGN LEBEY-LEBEY"...."

******

layan dulu lirik lagu rossa ni....

Sudah ku bilang jangan terlalu yakin

Mulut lelaki banyak juga tak jujur

Bila sakit hati wanita bisa nya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta

kalau patah hati siapa mau nolong

seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey Ladies Jangan mau dibilang lemah

Kita juga bisa menipu dan menduakan

bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey Ladies Sekarang cinta pakai otak

Jangan mau rugi hati juga rugi waktu

Bila dia merayumu

ingat semua bohong

rezeki...

Alhamdulillah... dapat jugak saye update blog ni lagi... dalam mood yang amat gembira... selalunya bila saye mengeluh pasal duit tak cukup dan sebagainya yang membuatkan saye tak hepi pasti akan terdengar orang bercakap "InsyaAllah mesti ade rezeki itu ini nak kawen nanti" .... sekarang sedikit sebanyak saye akui kebenaran itu hehehe

***

semalam macam biasa saye menghantar baju daddy yang dah siap didobi sendiri ke INTAN kiara... daddy bagi tahu saye berita hepi... pas kursus DPA ni daddy dah tak payah nak kembali meneruskan tugas kat JEMPOL... daddy dapat tukar kat INTAN mont kiara confirm dia dapat.... saye sangat hepi, lepas kawen kami dah x payah nak berPJJ dah kami bole jupe tiap-tiap hari... sangat seronok saye rasa
***


Paling saye dapat rasakan tahun ni saye dah tak perlu nak berpuasa sendiri cam tahun lepas lagi... saye sangat teruje nak tunaikan tanggungjawab seorang isteri untuk daddy nanti InsyaAllah.Alhamdulillah ini rezeki yang TUHAN bagi untuk aku dan daddy...

Wednesday, April 22, 2009

cuba...

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu
Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati
Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

***

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***


Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu
Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri
Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

***


Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***


Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar...
Untuk kau melihat ke mataku

***


Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bilaTiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

***

Kali ni saye akan lebih kuat... sebabnye dah banyak kali, n sye sudah terbiasa... bile mood macam ni datang sye rasa dah tanak post entry yang berkaitan hari2 best tu....... buat sakit hati ade lah.....
jalan terbaik saye hentikan semua preparation tu..... dan kembali pada kehidupan asal huhuhu... kamu rasa saye ikut perasaan ke kali ni? lantak la nak cakap benci ke ape pon sye ok saje




* puas kan hati kamu....

Thursday, April 9, 2009

Entry Untuk Daddy yang Jauh Dmata

Entry hari ni lain macam sket.... tadi sye bace entry kat blog cik aziayana kite tu... saye terus text dady " hati kamu senang x bile tgok sye?"

.............................


jawapannye : "sangat senang syg, sye tahu kamu bole buat sye bahagia tapi...janji ape2 jgn ikot perasaan" * sye tahu daddy paling benci kalo sye buat ape2 ikut perasaan x ikut akal fikiran..selalu saje sye kene marah sebab bende tu :(... perempuan memang begitu
.......................................

petang tadi sye call daddy.. daddy tanye "ade post entry baru x kat blog? post la entry "cakap rindu kat daddy..." hahahaha tak sangka rupanya dia pon selalu mengikuti blog sye... sye pon perasan jugak, sudah agak lame tak meluahkan rasa rindu pada daddy di sini...
........................................


untuk itu.... sye nak cakap kuat2 dan cakap dengan kasih sayang juga... "DADDY SYE SGT RINDUKAN KAMU..." *hang jaga diri baik2 na kat pokok sena tu ... jgn nakai2
..................................

*Entry sye kali ini sedikit memualkan...wekkk peace

Wednesday, April 8, 2009

percubaan pertama-hantarans

semalam lepas office saye terus ke Nilai 3, Nasib baik la nilai 3 tu lebih kurang kat belakang rumah je... memandang kan polisterin dah lame terdampar kat bilik store tu sye amik keputusan untuk try buat hari ni... lagi pon ramai blogers yang nak kawen same bulan ngan sye dah start buat...kira semangat berkobar-kobar la semalam... n hasil nye



Yang pagar lilit-lilit tu sye ambil ilham kat page nano.. thanks ye nano, semalam masa pegi ZC pun saye ade risik-risik gak idea deco dari pekerja kat sane... hehe

Satu malam saye dapat buat satu... bila dah siap deco nanti tak de la risau sangat.. n bole buat bende lain pulak

Tuesday, April 7, 2009

1 bulan 4 minggu lagi.....

agak lama sye tak post bende baru....tapi persiapan tetap berjalan jugak cuma ayat-ayat yang nak dipost tu sye tak reti... bukan tak reti sebenarnya sye ntah la perasaan tak bole nak kuar kan hehe... susah mahu digambarkan... sye tahu ramai yang berperasaan seperti sye....
  • rasa cam nak stress je mamanjang
  • senang sangat nak terasa hati ngn apa yang orang cakap- sensitif
  • berdebar-debar je padahal lambat lagi nak nikah
  • rasa risau... sebab borang permohonan kawen tak settle2 lagi
  • rasa takut... macam2 yang saye rasa... arghhhh semo tu sangat menggangu tumpuan kerja dan ingatan saye... selalu saje lupa itu ini

last weekend family daddy datang melaka hantar separuh duit hantaran... Alhamdulillah, semua berjalan seperti yang saye harapkan, Chalet juga dah booked kat pengkalan balak.

cumanya... Bangris bagi tahu 5 june tu sye tak bole nikah pas asar.. kene nikah selepas isyak... ermmm sye amat kecewa tok kadi suda ade yg membooked... arghhh tensi.. saye rasa kalo nikah pas isyak sangat la rugi dan kelam kabut, dah la malam tu jugak sye ade majlis berinai sure pas nikah nanti terkejar-kejar nak salin baju lain.. tak nakkk saye nak amik gambar banyak-banyak time nikah tu... nak pose banyak-bayak... rugi woooo sudah amik cameraman tapi kene rushing2 buat itu ini.. n sure sye tak makeup lain dah, guna make up time nikah je, rugi lagi.... saye tak sanggup :(... pape pon sye dah suruh bang ris pujuk tok kadi tu... tengok la keputusannya nanti harap-harap tak keciwa...

Set bilik tido pun saye dah booked tuan kedai tu cakap sampai minggu ni...Settle lagi satu perkara.. walaupun set tu tak de la mahal mane tapi sangat ok untuk budget wang ringgit saye lagi pun bilik sye tu kecik je jadi lagi simple adalah lebih baik.... lagsir untuk bilik sye pon dah di tempah... cuma kene beli carpet dan kipas dinding je yang tu saye sedang pujuk mak sponsor...

Harap-harap 8 may nanti bole balik jb untuk settle kan borang daddy dan jugak semua hal berkaitan permohonan nikah... bang ris sudah bising... tapi harus la sabar kerana daddy belom abis kursus lagi... habis pon ujung bulan ni.. risau jugak sebenarnya... tp tak mahu selalu tanye pada daddy... nnti kene marah... hehe padahal dah tahu memamg tak bole balik jb awal pon sengaje je nak tanye berkali-kali...

banyak benda harus di fikir banyak... banyak... banyak kali....