Thursday, January 29, 2009

hari indah yang tak berapa best

today is my birthday ..... 25 tahun sudah
Alhamdulillah target untuk berumahtangga hampir berjaya InsyaAllah

Tapi sye sedey.... tiada ape yang membuat hati sye gumbira.... huhuhu

sudah mula risau

huhuhu aku dah start pening n mula dah rasa risau ni... last weeknd time balik aku cam beser la, memandangkan tempat menimbang badan memang ade kat umah mak sudah menjadi kewajipan tiap kali balik kampung aku mesti menimbang badan aku ni... memang aku rasa badan cam dah naik sebab jeans banyak yang dah ketat tapi aku cam tak kisah belasah je ape yang boleh dimakan hasilnya aku sendiri terkejutttt fm 47kg berat aku dah naik sampai 52kg OMG...

time tu aku mula la risau rasa menyesal lak sebab tak maintain cara makan cam dulu... adusss bila cakap kat daddy sah-sah la kene bebel huhuhu tebalkan je la telinga ni, tapi silap daddy jugak dah asik makan ayam kat kenny rogers je pas tu makan nasik kat teppayaki maunya badan aku x jadi cam gini... ermmm bulan 4 dah kene ukur baju balik kat JB next month plak kene fitting baju kat PD habis laaaa.... aku sangat takut...

so dengan ini aku dah nekad tak mo makan nasi... kene makan sayur ngn oat je... petang-petang da tak bole tengok SpaQ aku kene start jogging balik... arghhhh sangat tensen aku rasa...
harap2 berat aku bole turun balik "sye suda gemookkk"

Thursday, January 22, 2009

door gift



Alhamdulillah doorgift untuk tetamu aku dah pon selamat membuat keputusan... pix pasu yang kat atas tu la doorgift untuk majlis aku nanti tapi bukan pasu cam gelas tembikar lebey kurang la, thanks to kak gee sebab tolong orderkan kat tempat dorang buat kira cam kilang jugak, harga pon aku dapat spesel... tuk yang bulat tu aku dapat harga 0.95 sebiji x 300 = rm285.00 siap bole ukir nama lagi n yang cam gelas tu aku dapat 1.40 sebiji x 300 = rm420.00 bole tulis nama gak kira dah murah la tu sebab kak gee pon tak amik kos penghantaran huhuhu...
kalo ade budget lebey bole la aku hias2 skit benda alah ni nanti....

Friday, January 16, 2009

kecantikan sebenar seorang wanita

Allah berfirman;

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa.
Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia
namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan
menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang
lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa
mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap
keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan
melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang
baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan
ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.
Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.

"kau tahu:
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.

"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya

" tempat dimana cinta itu ada.

Wednesday, January 14, 2009

tidak sihat

keadaan diri sye tidak begitu sihat kebelakangan ini... begitu banyak perkara yang terpaksa sye fikirkan... dan ketika ini sye sangat terasa akan kesunyiaan itu.... pagi ini juga saye telah mangambil keputusan untuk berjumpa doktor kerana bimbang akan dijangkiti virus itu lagi.... harap saye akan cepat sehat.... seronok juga kalo selalu dapat bercuti.... keadaan saye juga sedih kerana rakan sepejabat saye akan menamatkan tugasannya di sini... tapi kalo saye jadi dia pon saye akan pergi jauh jugak huhu semoga kak gee n anak2 baik2 aje di jitra tu.... selamat menjadi lecture kak gee... congratulation...

Thursday, January 8, 2009

tudung...


rasa cam malas je aku rasa nak mengupdate blog ni... ta dak idea tapi sungguh banyak peristiwa yag terjadik... last weekend daddy ajak aku g weding kawan dia... dak ptd aku ok je memang sebelum ni pon daddy ade kasik tahu yang minggu tu ade weding... tapi yang buat aku pelik ade ke dia suh aku pakai tudung.... whuttttt tak penah2 mamat ni, aku pun berangin la pe lagik aku cakap la ngan dia "semata-mata nak pegi budak ptd punya wedding i nak kene pakai tudung ke???" Esoknye daddy cakap baik-baik ngan aku... "beby i suh u pakai tudung sampai bile-bile bukan kat wedding tu je..... "


omg daddy... biar betik... ermmm sebenarnya niat daddy nasihat kan aku tu betul... tapi sebenarnya aku plan nak pakai tudung after kawen nanti (bole plak plan-plan kan)... yang sebetulnya aku tak besedia lagi kalo boleh bile aku bertudung tu biarlah aku kekal bertudung... tak nak la kejap pakai kejap tanggal... InsyaAllah masa nya akan datang jugak nanti...


pix semasa kami kursus kawen

Monday, January 5, 2009

happy new year


lima bulan lagi kami akan disatukan InsyaAllah... Semoga aku dah Daddy akan kuat tempuh semua dugaan Amin....... terlalu sayangkan kamu Daddy
==============================
.
.
HAPPY NEW YEAR
SEMOGA TAHUN INI SEMUANYA AKAN BAIK-BAIK AJE