Monday, July 27, 2009

wekend indah

Hari jumaat lepas en suami bercuti, aku pulak amik half day sebabnye mak mertua aku nak datang umah nak soping katanye...mula-mula aku agak risau macam-macam aku duk fikir, aku rasa cam baru nak jupe family dia plak... rasa cam baru nak mintak restu padahal aku dah jadi menantu dia pon... nasib baik en suami banyak membantu... cam biasa la dia tolong cool kan aku yang dah sedia ada gelabah ni... dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... pertama kali aku dapat rasakan jiwa aku sangat masuk... jiwa aku bole digaul2 bersama family en suami... terima kasih mak, abah n neno kerana telah menerima aku seadanya... i love u... *mak orang pon sayang mak jugak tau... ni untuk mak aku pn dzabariah yusof

Mak n abah mertua ku *Pn Ramlah Md Said n En Md Jamil Saman




Ini habit en suamiku yang tak mampu nak ku halang... kalo kat umah bole kot... wink**

Thursday, July 23, 2009

kerinduan

Dah hampir 3 minggu aku tak balik kampung... Dulu sebelum kawen aku sibuk duk rindukan en suami... sekarang pon aku rindu juga tapi bile malam je dah bole melepas rindu lara.. dah bole bermanja-manja.... kadang-kadang bila nak call mak pon aku fikir dua tiga kali... bukan sebab malas or kedekutkan credit tp aku tak nak dengar suara sayu mak suara sedih mak... aku tahu mak rindukan aku... dan...

sesungguhnya aku juga amat rindukan mak.... rindukan kueh ketayap mak, rindu nak makan pengat ubi mak... aku rindu masakan mak....

mak... orang rindu nak tidur sebelah mak....minggu depan orang balik ye mak... daddy i nak balik kampung next week... :(

Monday, July 20, 2009

gLOry... GloRy...

Setelah sehari perang dingin berlaku antara aku dan en suami yang membuatkan aku cuti akibat migrain pada hari jumaat lepas telah di ubati dengan peristiwa ini.... terima kaseh en hubby... sye janji tak akan buat lagi.... chenta kamu sampai mati..





Thursday, July 16, 2009

stress

dah bersawang blog ni... lama aku tinggalkan tanpa sebarang tulisan.. aku sibuk menguruskan hal rumahtangga skarang * macam aku sorang lak kan yang ade rumahtangga... dah jujur alasannye sebab aku malas n tak de idea nak tulis padahal macam2 je yang berlaku pada life aku sekarang...




life aku sekarang banyak betul berubah... bangun pon dah awal dulu selalu je solat subuh aku rongak tp sekarang Alhamdulillah kalo aku tak uzur subuh sentiasa aku penuhkan... petang pas balik keje aku dah tak sibuk nak melepak kat bawah opis bergosip aku terus balik rumah nak masak tuk en suami.. badan aku tak payah cakap la sentiasa mengembang dah tak boleh nak ditahan-tahan... tp la kan aku rasa next week aku nak pandang je en suami makan... aku nak start diet balik tu pon kalo en suami x goda aku suh join sekaki... oh tidakkk sesungguhnya aku asyik lapar je sekarang...




Syukur perlahan-lahan aku dah bole membiasakan diri dengan rutin harian yang banyak berubah, dulu masa duduk sorang ikut kepala aku je sekarang da tak bole ok... harus ikut kata en suami... mane yang betul tu aku ikut mane yg tak betul aku diamkan aje...




ape daaaa semua yang dia atas tak de kene mengena ngan tajuk aku tu... aku stress tension sakit hati ngan boss aku kat opis ni... dah la semo keje aku nak kene buat.. pagi ni aku bukak email tup2 dia nak potong elaun rumah aku... memang la aku naik hantu... ape dia ingat aku dah kawen dah ade laki suka suki je dia nak potong itu ini... sires la aku memang sakit hati sampai nak nangis.. sampai aku rasa nak start kete nak terus balik umah... dah la setahun gaji aku tak naik-naik tu aku bole diam sabar lagi alih-alih ade ke patut dia potong elaun aku... geram sungguh... sib baik en suami coolkan aku... tp tak cool banyak pon sebab aku ni kalo dah ade bende yang tak sedapkan hati siap la jawabnye sampai ketido aku duk pikir...sires aku nak benti keje...




aku nak benti keje.....!!!! rasa macam diayam-ayamkan ok

Monday, July 6, 2009

sebulan

Sudah sebulan aku bergelar Isteri... terima Kasih Buat En Suami atas Kasih Sayang Yang tak berbelah bahagi... Aku sangat berbahagia bersama kamu... Aku tahu kau juga mencintai aku Dan Hanya Tuhan Yang tahu betapa aku terlalu menyintaimu.... I LOVE U DAMN MUCH....



Sempurna
Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujamu
Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begituSempurna..
Sempurna..


Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku