Thursday, May 28, 2009

hadiah anniversary yg sgt bermakna

ngantuk sungguh pagi ni badan ni letih je rasa...banyak plak keje menjelang hari besar tu.. esok hari terakhir aku bekerja sebelum aku cuti panjang sempena hari bersejarah tu...nyatanya mood sedey sebelum ni dah terubat aku kembali senyum kembali bahagia... semalam dady telah menghadiahkan aku sesuatu yang bisa buat aku menangis dalam tawa... daddy tak akan di transfer ke kluang... dady akan sentiasa disamping aku... Syukur kerana Tuhan telah memberi aku peluang untuk menjadi isteri yang betul2 isteri disisi mahupun di hati daddy... bulan depan aku bakal memikul tugas dan tanggungjawab yang besar... Inilah hadiah ulang tahun pertama ku yang sangat bermakna









mood untuk bekerja tiada minggu ni... badan je ade kat office tapi pikiran dah lama sampai kampung tak sabar aku nak jupe mak nak tengok persiapan yang mereka buat untuk hari besar tu nanti... Rasanye ini adalah Entri terakhir aku sebelum aku bergelar Puan... Buat kawan-kawan blogers yang banyak memberi idea selama aku menghitung hari indah tu aku ucapkan berbanyak terima kasih... untuk Dayu, ayu, aziyana, nano untuk cikgu Amy dan semua blogers yang bakal mengakhiri zaman bujang .. aku ucapkan selamat pengantin baru... semoga kita sama-sama menjadi isteri yang baik, setia dan solehah untuk suami terchinta... Amin..





* jemput datang ye ke kenduri sye





Wednesday, May 20, 2009

aku tak mampu...

hari ni aku masuk office dengan mata yang bengkak n sembab akibat tak cukup tido... mungkin jugak aku banyak menangis malam tadi....

petang semalam dady tanye soalan yang memang aku tak mampu nak jawab... jawapan yang tak mampu aku cakap... "kalo i kene transfer kat kluang macam mane? " time tu aku terdiam aku tak tahu nak jawab ape aku tak mampu nak fikir... ape yang ade kat dalam otak aku time tu aku tak nak sendiri lagi... tahu tak selama ni hidup aku terlalu sunyi... jauh dari keluarga... jauh dari kawan-kawan aku betul-betul rasakan kesunyian tu... rutin hidup aku setahun ni adalah bekerja n balik rumah sires aku tidak hepi... walaupun nama daddy baru ade dalam senarai cadangan je tapi aku tak bole lari dari pikir itu ini... aku kene teruskan bekerja kat sini banyak bende yang aku kene bayar kalo aku berhenti n ikut daddy? aku tak mampu sungguh aku tak mampu

bayangkan disaat aku bahagia mengitung hari indah itu aku dikhabarkan dengan berita sedih... aku tak mampu... hanya satu yang aku mohon Ya Allah kau berilah aku peluang untuk menjadi isteri yang terbaik untuk daddy... aku nak buat semo yang isteri lain buat... aku nak pikul semo tanggungjawab tu.... aku tak sanggup nak berjauhan dengan orang yang paling aku cintai....

kawan-kawan doakan aiem terus disini ye... aku yakin kamu semua mampu merasai ape yang aku rasa...

sedey bile dengar lagu romance ni.... lagu ni daddy bagi kat aku...

*****

Romance Band - Ku Ingin Kamu
Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku
Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini Menemani…
Sentuhanmu Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Ku Ingin Kamu
Dan membuatku tak kuasa
Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Kuingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

Friday, May 15, 2009

semo ok

Dah agak berabuk blog ni.... lame tak menconteng isi hati di sini, keadaan saya sekarang agak sibuk, minggu lepas saye cuti dua hari sebab nak selesaikan semo dokumen kawen yang tersadai lame tak terusik, Semo proses tu bejalan sekejap aje dalam satu jam kot kerana cable yang agak besar di johor bahru.... baru saye rasa sekarang best jugak kalo kenal orang dalam ni semo urusan bole jadi cepat... Mak tunang sye jururawat jadi time buat hiv tu tak payah tunggu sampai je terus masuk bilik kene cucuk seploh minit dah amik result...abah tunang sye pulak ade kawan kat Pejabat agama islam tu kejap je daddy Interview dah dapat sign... Alhamdulillah semo dokumen dah hantar ke pejabat agama kat melaka bang ris pon dah sms "tak payah dok risau kamu tinggal kawen je" hehe lega rasa


Time balik JB hari tu dah pas card pada kazen sye puan sall, Studio Photoshoot pon dah buat kat AZ Salonn.. kami buat awal sebab takut nanti pas kawen dah sibuk tak ade masa so time balik jb ni kami pakat pegi amik dulu gambar tu... Aidil yang jadi makeup artis saye untuk studio photoshoot n majlis kat jb nanti... saye sangat puas hati


Rasanya semo persiapan dah 80% siap cumanya ade skit2 je yang nak kene settlekan, esok sye plan nak ke nilai 3, nak beli bunga pahar pastu nak ke taman dagang ambil paper bag.
Saye dah start pos kad semalam, sape yang nak datang ke majlis saye bole la tinggalkan address ye. rasa cam malu lak nak mintak address hehe sebab saye tahu ramai gak yang buat majlis serentak ngan tarikh saye ni..


Sekarang saye suda kurang stress... Daddy pon baik je dia sekarang.. pandai je ambil hati saye kami dah lame tak bergaduh kalo ade pon gaduh2 sayang gitu... hehe sekarang kalo pegi mane-mane mak, kak long, kak ngah selalu ingat kan "jangan kuar sorang-sorang dah dekat ni... darah tu dah manis sangat.." rasa cam semo orang sayang lak sangat indah saye rasa....kamu semo pon kene jage diri ye...



kawan-kawan 21 hari lagi.....