Wednesday, February 25, 2009

untuk ikin

ucapan khas untuk sahabat sye yang akan bergelar ISTERI esok...
Selamat Pengantin Baru Ikin... Semoga kamu berbahagia di sisi ijat... Sye Doakan
yang baik2 aja untuk kamu... amin...* tiba2 sye jadi sedey
Jumpa Ahad nanti ye...

Friday, February 20, 2009

sepetang di Nilai 1

Semalam lepas keje aku meneruskan lagi misi hari besar 05 june, aku pegi ke Nilai 1 dengan niat untuk mensurvey langsir kat sane tapi niat tinggal niat je *aku memang selalu begitu...

dan... pada petang semalam aku telah selamat melaburkan duit aku di sane... aku bukan survey je aku dah pun terbeli langsir untuk rumah mak akibat dari diriku yang tidak kalis ngan pujukan penjual2 kat sane... arghhh pape pun yang penting langsir mak sudah settle di beli....



Ini lah kaler yang aku beli untuk bilik pengantin nanti... sebenarnya aku dah beli bedsheet set time megasale hari tu kaler coco jadi aku kene la beli kaler langsir yang sesuai dengan bedsheet aku ni... *akibat dari mensurvey la ni tgok je murah terus rembat... bila da balik umah baru terfikir "kenapa aku beli bedsheet ni kaler coco ek?"...macam biasa la daddy akan ckp"beby selalu mcm gitu"

Ini pulak langsir untuk rumah mak.. aku pilih kaler silver ade cam biru-biru sikit pun ade... tak tahu la mak suka ke tidak... tak sabar nak balik kampung malam ni nak tunjuk kat mak hehe...
Harga untuk semua langsir ni... langsir bilik rm145.00 n lansir rumah rm 198.00 semo skali = rm343.00, Alhamdulillah malam tadi kak Ngah text... "Langsir tu tinggalkan kat umah mak, nanti biar kak ngah yang potong n jahitkan" yeay.... saving lagi.. thanks kak ngah i lab u...muahhh

Aku akan terus kan misi.. untuk hari esok aku plan nak bawak mak pegi tampin... orang cakap barang kawen kat sana murah... betul ke???? kite tunggguuuu

Tuesday, February 17, 2009

terima kasih....


bila baca blog noe aku rasa cam terharu sama, tak sangka dengan adanya laman blog ni kita bole berkongsi suka duka saat kite menghitung hari bahagia... tolong menolong, dah bole kumpul kawan kat sini...kongsi idea macam-macam kan....

macam noe aku pun risau gak pasal deco tuk hantaran aku nanti kalo ikut tema hantaran aku harus lah kaler silver+turqoise ermmmm baru-baru ni daddy belikan majalah ratu sehari, kat dalam tu ade satu deco hantaran yang sangat aku suka sama ngan kaler tema aku... memang aku teringin sangat nak guna fresh flower... baru kejap ni aku call sepupu aku yang duk kay JB tu bincang pasal hantaran, sall ni memang pandai tang bab-bab ni, aku pun cakap la kat dia yang kalo bole aku nak guna fresh flower tuk hantaran nanti... then try tanye dia berapa cost tuk fresh flower tu sebab dia selalu wat hantaran untuk majlis orang ni, aku cakap la sekali yang aku nak fresh flower kaler biru ... tau tak ape dia cakap


"tak pe la bunga tu biar aku yang
sponsor, lagipun kat jb ni fresh flower murah dah ko tak payah
pening-pening"
sires sebenarnya aku tak harapkan pape pun, aku tanye tu pun sebab nak masukkan budget baru tuk bunga tu kat dalam buku kecik aku ni.... tapi tu la macam noe jugak semua tu rezeki ALHAMDULILLAH... untuk sall sepupu aku... thanks, ko banyak berjasa pada aku.. sayang ko banyak-banyak

Friday, February 13, 2009

pelamin anganan saye

ok tak pelamin cam gini???
tapi cuba bayang kan kaler pelamin ni silver + turquoise
tolong la saye...

Thursday, February 12, 2009

down

bukan sye yang kalah tetapi dia yang tidak mahu kalah....
.
.
.
kenapa sye rasa begini, sudah lama sye tidak merasakan sesuatu yang betul-betul membuat sye kalah... dem
.
.
.
sye sangat-sangat perlukan Daddy waktu ni... datang lah...

Wednesday, February 11, 2009

draf card

sye telah menerima draf card from lh creative tapi disebabkan daddy tidak dapat dihubungi selama seminggu aku kiv dulu la walaupun banyak sungguh silap n perlu banyak di baiki... pape pun sye harus menunggu daddy pulang dari kursus... wekend ni bole la betulkan bersama....





Bile tengok name sendiri n orang tersayang terpampang pada card tu saye rasa sangat terujeee.....

card ini saye tempah awal kerana ade sesuatu yang saye nak buat pada card tersebut bile dah siap nanti... mahu kasi lagi cantek...

*Cepatla daddy pulang sye sgt rindukan kamu...

aku telah diTAGGED oleh Shasha

5 Characteristics of your dream guy/girl
- kelakar
- memahami
- penyabar *krn sye terlalu byk kerenah huhu
- bole mmbimbing sye dunia & akhirat
- mengambil berat

5 Characteristics that you have never like in a guy/girl
- pemarah
- ego banyak tinggi
- pemaksa
- tak memahami sye
- penipu, pembohong, kaki kencing n yg semakna dengannye

5 feelings that you have when you're out with the one you admire
- happy
-
-
-
-
* tak banyak yang sye mahukan memadai dengan itu

5 places that you want to travel with your loved one
- Bali
- phuket
- cameron highland * kerana sye sgt gemar bunga... n buah2
- jakarta soping semo murah2
- jepun

5 special things that you would give to your loved one
- cinta kasih sayang sye
- kesetiaan
- sye berjanji akan cuba MEMAHAMI dia
- kegembiraan
- anak yang ramai hehehe * same mcm shasha juga

5 songs that you will sing to your partner
- My endless love by Diana ross & lionel richie
- tak mungkin ku melepasmu by Dygta feat Andina
- with you by chris brown
- Cinta sejati by Element
- My only one by Mocca
* sbnarnya banyak lagi... terlalu banyak

Tuesday, February 10, 2009

3 bulan 3 minggu 5 hari

lame dah aku tak mencoret kan sesuatu... lama jugak aku tak membeli sesuatu untuk hari besar tu, betul kata dayu "kawen banyak guna uwang" bile tengok weding ticker aku tu rasa cam kejap je masa ni bejalan kadang-kadang aku fikir biar la cepat hari besar tu datang malas dah nak pikir, makin dipikir makin rungsing ade je bende yang tak cukup ade je nafsu jahat ni datang menghasut nak tambah itu la... ini la... tak puas hati tang tu la... ini la... macam-macam perasaan... tapi sesekali terbayang rasa takut pon ade semacam tak percaya tiga bulan lebih lagi aku akan bergelar seorang isteri... kehidupan sure la tak macam sekarang... mampukan aku hehehe tapi seharusnya waktu ni mampu atau tidak soalan tu tak perlu nak di fikir bukan ke sudah separuh jalan... sepastinya aku mahu berjalan sampai ke hujungnya... sall cakap kawen ni best...

hari ni sudah dua hari tunang aku pergi tanpa khabar berita hehe... daddy ade kursus di pangkor... kursus yang buat aku tak bole dengar suara dia selama seminggu mampu kah aku arghhhhh baru dua hari aku dah rasa sangat rindukan dia macam ni ke yang aku kene tempuh lepas kawen nanti PJJ *perkahwinan jarak jauh... bukan kah itu satu pengorbanan tapi kan tempat seorang isteri disisi suami.... entah la sekarang aku cakap aku mampu kadang-kadang aku rasa aku tidak sanggup... tapi kalo aku benti keje n ikut dady tak ke itu akan menjadi satu bebanan pada dia... tak kan dia nak kene bayar duit kete aku.... abih duit kete dia pon dia kene bayar jugak... duit umah semo, bill HP, credit card *tu lah sape suh pakai bende alah itu.. tak sampai hati la plak... ermmm ingat lagi time kursus kawen ustaz tu cakap "semua perbelanjaan suami yang tanggung isteri kene taat selagi x melanggar hukum bla bla bla..." but the point is aku tak perlu kuar ape-ape perbelanjaan sangat seronok kalau itu terjadi..... tapi bukan ke di dalam rumahtangga harus ade give n take... tolong menolong semo tu.... mampukah aku berjauhan nanti oh tidakkkk...

3 bulan 3 minggu 5 hari.... sungguh cepat sekali ermmm bile ek kedai kain nagoya tu ade sale mak sudah bising kain langsir tak beli lagi...

Monday, February 2, 2009

gumbira + gumbira

sangat mengantuk hari ini... hari sabtu lepas daddy balik fm JB setelah seminggu kat sane... windu..windu "mak cakap tak bole jupe selalu sebab dah nak kawen" tapi aku jupe daddy setiap minggu heheh mak pon dah x bole berkata ape-ape sorry ye mak bukan x mo dengar nasihat... tapi "sye dah tak tau macam mane nak mengelak dari ketemu bakal menantu mak itew" tetapi mak jangan wisau InsyaAllah tak de pape yag buruk akan berlaku... tak ke gitu en Daddy?

hati sye sangat berbunga2 sewaktu berjumpa en daddy sye tahu dia pun begitu... hati sye bertambah berbunga2 bile daddy suruh bukak dashboard kete dia... saye malu... tapi sye tahu mesti itu sesuatu untuk saye... thanks en daddy saye sangat suka hadiah itu... sayang kamu banyak2... minggu ni tak pegi mane pon just pegi alamanda je adik daddy merangkap bakal adik ipar saye telah berkunjung ke rumah...n semalam sye telah masak2 untuk en daddy dan semua..." asam pedas ikan pari"

* saye juge sangat gembira kerana mendapat spesel price yang sangat2 istimewa... rm200 untuk satu kenopy... sangat jimat terima kasih angah kerana memberi harga yang sangat murah.... alhamdulillah...