Friday, November 20, 2009

terima kasih

Alhamdulillah aku berjaya melunas kan niat ku semalam... tak nak makan ubat walaupun keadaan aku teruk malam tadi aku nekad untuk tahan... aku tahu mungkin ade orang yang akan cakap " bodoh betul la.. makan je lah ubat tu, kalo aku... lebih rela aku makan ubat dari berguling2 menahan sakit..." tapi pada aku biar lah sakit kerana semua yang aku lakukan tu adalah usaha aku untuk mendapatkan permata hati penyambung cinta kasih sayang aku dah suami...itu iktiar aku, sebab aku ada terbaca ubat penahan sakit tak bagus dia bole kurangkan kesuburan lagipon yang sakit aku bukan kau pun....

~~~

Terima kasih untuk daddy sebab bangun malam tadi jaga i...layan kerenah i, sampai daddy lambat pegi keje pagi tadi... i tahu u mengantuk... thnks sayang... pada saya kamu suami yang sempurna.. i love u..

Thursday, November 19, 2009

sabar je la

bendera naik lagi wehhhh bulan ni... sob..sob aku tengah menahan sakit ni, bulan ni aku nekad nak tahan je tak nak la makan ponston ke panadol ke... siap la pas ni aku guling-guling, menonggeng-nonggeng tahan sakit sengugut....Juga nak berpantang tak nak makan ubi-ubian, kopi-kopian bagai..

~~~

Last wekend aku balik jb umah mak mertua ade wat kenduri sian pulak aku tengok mak mertua aku asik menjawab soklan " Dah ade cucu ke belum".... nak aje aku buat tag besar-besar sangkut kat leher... sape yang tak nak anak??? aisehhh sib baik orang tua kalo tak nak aje aku siku kan.
Ape pon aku sentiasa ingat kata-kata daddy kene redha n banyak sabar Tuhan maha mengetahui...Untuk kamu-kamu yang senasib dengan aku... mari kite same2 berusaha...

~~~

Thursday, November 12, 2009

lemah lemau....

hari ni aku rasa lemah je nak g keje sebabnye hari ni en suami cuti... aku pun yang suruh dia tak payah pegi keje tak sihat aku suh dia rehat je kat rumah... ingat kan dia tak pegi keje boleh la aku tido lame skit selalunye aku kene bangun kol 6 ngantuk ok ermmm tak de maknenye kol 6 tu dah memang time dia bangun tido aihhhh dia kacau aku jugak.....

~~~

aku bangun layan jap lagu my endless love pastu mandi.... pas mandi aku duk pujuk daddy suh anta aku g keje hehe... saje nak manje-manje. kallo ikutkan hati ni nak je aku ponteng keje malasnye nak keje kan best dapat golek2 baring-baring lagi arghhhhh cepat la sabtu....

~~~

wekend ni aku balik JB last week dah balik melaka... Alhamdulillah dah nak masuk 6 bulan kawen ni aku cuba tuk puaskan hati keluarga aku dan keluarga mertua... kalo balik jb mesti kene balik melaka jugak, aku tak nak ade yang berkecil hati nanti... syukur punya suami yang sangat memahami....

~~~

call dah start masuk harus bekerja... selamat beristirehat cinta...

Thursday, November 5, 2009

sudah 154 hari

Daisypath Anniversary Years Ticker

Alhamdulillah dengan izinNya pernikahan kami sudah berusia 5 bulan hari ni....Aku bersyukur kerana DIA telah memberi aku kekuatan untuk aku terus kuat bertahan melalui semua cabaran dan dugaan jutaan terima kasih juga untuk daddy kerana telah bersama-sama menongkah arus suka duka bersama.... kamu lelaki hebat sayang..



Lagu cinta sayang saye untuk suami....

Endless Love

My love,
There’s only you in my life
The only thing that’s right

My first love,
You’re every breath that I take
You’re every step I make

And I
I want to share
All my love with you
No one else will do…

And your eyes
Your eyes, your eyes
They tell me how much you care
Ooh yes, you will always be
My endless love

Two hearts,
Two hearts that beat as one
Our lives have just begun

Forever

I’ll hold you close in my arms
I can’t resist your charms

And love
Oh, love
I’ll be a fool
For you, I’m sure
You know I don’t mind
Oh, you know I don’t mind

‘Cause you,
You mean the world to me, Oh
I know
I know
I’ve found in you
My endless love

and love
Oh, love
I’ll be that fool
For you, I’m sure
You know I don’t mind
Oh you know-
I don’t mind

And, YES
You’ll be the only one
‘Cause NO one can deny
This love I have inside
And I’ll give it all to you
My love
(My love, my love
My endless love

* Kamu memang bukan cinta pertama tapi kamu cinta terakhir saye ... kamu cinta hati saye sampai mati... i love u so much daddy...