Friday, June 11, 2010

Kadangkala ia dtg….

Ermmm perut rasa sakit…sakit bulanan yg tak dapat aku elak disamping rasa sakit yang teramat, emosi jugak tak tentu hala. Waktu macam ni mulalah rasa nak marah orang aje… kadang-kadang aku rasa nak duk sorang-sorang, rasa nak menangis la aduhhh tak sanggup nak melayan kerenah perasaan tapi apekan daya sudah suratan aku salah seorang insan terpilih yang rasa semo ni tiap-tiap bulan…pernah satu masa aku kalah dengan perasaan sabar, aku marah takdir tu..kenapa aku???? bila ade orang lain yg tak rasa ape yang aku rasa ni cakap aku mengada-ngada x tahan sakit sikit buat aku benci dan bertambah sakit jiwa …bodoh…kalo dah jalan terbongkok-bongkok , dahi berkerut-kerut menahan tu ko cakap sakit sikit??? Xpe biar Tuhan yang balas nanti..

Sekarang musim orang buat anak…tambah zuriat..kat facebook hari-hari ade je yang post pasal beby…aku happy tapi ada perasaan cemburu jugak…sedey tak usah cakap…tapi aku bersyukur walaupun aku belum punya rezeki anak ada jugak anak kawan-kawan yang bole aku menumpang kasih…contohnya anak kawan baik aku anum…bila renung jauh-jauh dalam mata qistina aku jadi sendu…memang aku dapat rasalah aku memang kepingin sangat rezeki yang satu tu…tapi aku redha belom masanya Tuhan nak bagi…terus usaha… Farra teman rapat aku pulak dah masuk enam bulan, seronok tengok dia shopping barang beby…aku pon tumpang gembira…InsyaAllah kalo Tuhan bagi aku rezeki aku pasti dapat rasa ape yang ibu-ibu hamil ni rasa….tak sabar tunggu saat tu…

Cuma….aku kecewa dengan sesetengah orang disekeliling …even kalo mereka tak bukak mulut tanye pon tapi hati aku ni cepat je rasa.. cara dorang pandang aku pon aku dah dapat tangkap….aku bukan Tuhan yang bila rasa nak anak je aku boleh tekan suis then aku mengandung… aku manusia biasa la weyhhh…aku xde magic ….malam ni balik JB esok ade wedding kazen en suami…aku just risau dia saat aku datang penyakit bulan ni mampu ke aku sabar bole ke aku sorokkan rasa sedih aku tu…Oh Tuhan bantulah aku…

Mungkin ade yang baca entry ni akan cakap aku tak sabar, x kuat or ape aje…tapi aku yakin hanya yang senasib sahaja akan memahami perasaan aku sekarang ni….

4 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mommy Delta said...

kuatkan semangat adikkk....jumpe kakak itu okeh :) igt misi kita :)

Apple+Susu said...

ok kak nnti dah abes i pegi jupe kakak itu...thnks :)