Friday, January 13, 2012

entry pertama 2012

Assalamualaikum... salam jumaat penghulu hari..

dah berbulan hilang tanpa meninggalkan jejak di blog kesayangan.. bersawang sudah... Entry pertama di tahun baru 2012.

kalau entry sebelum ni aku ada cakap nak tukar doc kan..kan..kan.. tapi setelah aku pikir sebaik mungkin, mengira kos, duduk depan cermin tanya diri sendiri... Alhamdulillah aku sudah dapat keputusannya.. memandangkan aku memang tidak punya uwang yang mencukupi dalam erti kata lain aku tidak mampu jadi aku dan hubby telah membuat keputusan untuk meneruskan saja rawatan di HUKM, yang penting niat dan semangat...

Semalam chek-up pertama aku dalam tahun 2012, kuar umah awal pagi tapi sampai cheras tetap tersangkut dalam jem jugak. sejam hokay duk atas jalan, padahal dekat aje. sampai HUKM pukul 8.30am. confirm la kan parking nan hado... oleh kerana hubby ade simen analisis pagi tu dulu, aku suruh dia pegi MAC then aku duk jaga kete. satu jam jugak la aku duk pusing-pusing cari parking.. memang hazab..

settle dapat parking kene tunggu satu jam nak amik result sperm tu pukol doblas ade appointment dengan doc. melangut la duk duduk sepital tunggu sampai pukul doblas.. kalo ade sedara mara yg sakit bole jugak melawat kan..

Pukul 2.15pm no giliran pon di panggil... doc tanye dah makan clomid bape cycle, aku terus ckp 5 cycle and ada lagi satu cycle kat aku yg sepatutnya kene mkn hari ni, tapi aku tak nak makan, aku cakap lagi kat doc yang aku dah tak nak makan clomid.. pasal disebabkan clomid kepala aku hampir botak... gile rambut luruh macam daun pokok gugur time musim kemarau.. aku memang nekad tak nak makan clomid itu lagi...

doc tanye pasal HSG semo then doc ckp nak refer case aku pegi MAC sebab nak suruh proceed IUI. tapi.. bila doc cek balik report aku yang lepas-lepas tu doc perasan result darah aku macam ade problem. doc cakap ape entah yang tinggi, doc suruh aku amik darah semula kalau darah aku still tak ok doc kene remove cyst tu baru proceed iui. 28 feb ni tahu lah resultnya.. Apa pun rasanya InsyaAllah aku dah bersedia kalau operation untuk buang cyst tu jalan penyelesaiaannya aku redha..

Alhamdulillah pukol 3pm settle semua.. next week plan nak pegi berurut dah buat appoinment pon dengan makyong tukang urut kat presint 16 tu. hope semuanya ok... untuk semua kawan-kawan ttc sama-sama ye kita usaha.. harap tahun baru ni ada berita gembira.. tahniah untuk aisyah atas berita gembira tu... sila jaga diri sebaik mungkin : )...


2 comments:

Umaira + Umar said...

Salam...
Umaira follow blog kamu...
Datang sama2 utk memberi support kpd kawan2 TTC yg lain di alam maya nih...
Semoga kita sama2 menanti penantian kurniaan Allah yg satu itu...

sue said...

umaira : sya sudah follow kembali :)