Friday, November 25, 2011

mahu tukar....

Assalamualaikum.. salam jumaat..

hari ni suami pegi KK kene tinggal lagi.. kembali berbujangan :)

Esok CD11, patutnya kene pegi HUKM nak cek size telur tp sebab esok cuti, isnin pon cuti jadinya aku kene pegi MAC hari selasa la.. hari selasa sudah CD13.. mahu cek juga.. tapi kalo kali ni nurse nak cucuk ubat kat perut aku kene tolak sebabnya suami masih tiada disisi kalo telur ade dan subur pon suaminya tak ada... memang tak jadi la kan.. sedeynya.. bulan november dan december adalah bulan kene tinggal.. suami outstation memanjang... jeles tgok orang pegi end year holiday kan... :(

berbalik kepada tajuk entry... aku rasa macam nak tukar tempat la.. nak try buat treatment dengan doc hamid.. bukan sebab aku tak sabar tapi since aku tahu yang aku ni RU ditambah pulak dengan sakit sengugut teruk yang aku rasa setiap bulan aku risau... hari tu tanye doc kat HUKM pon dia cakap doc hamid saja yang bole solvekan masalah RU ni.

Paling aku risau bila aku baru perasaan doc tick kan kotak ENDOMETRIOSIS kat form scan aku... aku belom sempat lagi nak tanye doc pasal tu.. bulan satu time appointment baru bole tanye macam-macam, last jupa doc hari tu doc just cakap mungkin aku ade endo tapi... kat form tu kenapa dia tick???? sumpah aku memang risau sangat-sangat...

Dan bila pikir-pikir balik dan tanye pendapat dari kawan-kawan jugak lebih baik aku sambung treatment dengan doc hamid saja... hati aku memang kuat cakap kene tukar sebab tu je jalan yang aku nmpak waktu ni... sekarang tengah mencari date free untuk lapangkan masa set appointment...

pape pon aku tengah pikir jugak ni keputusan yang aku buat ni betul ke tak... penat pon ade... tapi kene tanam dalam hati 'tak nak putus asa....' harap sangat semuanya akan ok....

9 comments:

diaribroadband - miss hidden said...

slm sue,

ay* ada satu cdgn, cuba sue try perubatan islam jugak...sbb semalam ay* ada tgk "ustazah pilihan" mengenai sihir jin....pengamal perubatan tu cakap, org perempuan yg senggugut terok juga, adalah salah satu punca gangguan jin...

ay* hanya bagi cadangan jer....heheeee

sue said...

wsalam ay*,

ye ke, semalam bole tak tengok plak kan ustazah pilihan :(.. InsyaAllah nnti sue try pegi darul syifa tanye ustaz kat sana... thnks ye ay*

eimma's said...

ima selalu pikir camni..bila dah pi dr ni nak try dr tu..tapi ape2 pun gus luck eh..

sue said...

eimma : hihi kan... sebenarnya ade sejarah.. ekceli kakngah sue pon ade endo plus RU, kakngah sue peknen 3 kali tp tiga2 gugur.. dia buat treatment ngn doc hamid now dah ade anak 3 org :) dah besar pon.. bila dah tahu prob lebih kurang mcm kakngah sue, tu yg hati ni rasa beria2 pulak nak buat treatment ngn doc hamid..

Suzila said...

fuhh dugaan gk ye klu suami slalu outstation. Kite nk plan apa pn susah. Hmmm..
Tp sapa kata lk, suami yg x outstation tu...sudah ehem2...bleh terus melekat.
Bila dah nama xde rezeki..24jam dok serumah pn x kn menjadi.
Macam ada sorg kenalan suzi ni.

Xpe2..mari kita doa2 sama2 yer agak di permudahkan urusan sue dan kenalan suzi tu. AMIN.

diaribroadband - miss hidden said...

sue,
klo ada sejarah camtu..
better terus jumpa doktor hamid tu..

sekian

efi hepi said...

hi sue.....kak efi (akak ke)?
ui xtau plok bole ke x frozen?i
cer tny dulu doc/nurse?
RU dgn prof dr hamid, biasa dia operet jgk.ada kwn atas kwn buat & berjaya preknen lps2 operet. tp sue,akak cadangkan sue g berurut dulu la.

sue said...

suzie : thnks suzi sbb selalu mendoakan. ameen...

miss hidden : ay* tu la mmg bercadang nak pegi jupe doc hamid je.. tengah berfikir :)

kak efie : kak efie sue dah penah berurut sebenarnye, tp after tahu yg sue RU belom la berurut lagi :)... nnti sue try cari tukang urut yang ok.. jupe doc hamid tu mmg nak sgt2 kak.. tgah kira budget :)

rafaliah said...

As Salam Sue,
If it is confirm Sue ade Endometriosis, suka saya nak share pengalaman saya sendiri yang suffering of endometriosis dan kini saya dah temui penawarnya..jom baca sini..

http://rafaliah.blogspot.com/2011/11/euphoria-skin-care-setgla-bukan-hanya.html

sharing is caring dear..(^_^)