Wednesday, May 20, 2009

aku tak mampu...

hari ni aku masuk office dengan mata yang bengkak n sembab akibat tak cukup tido... mungkin jugak aku banyak menangis malam tadi....

petang semalam dady tanye soalan yang memang aku tak mampu nak jawab... jawapan yang tak mampu aku cakap... "kalo i kene transfer kat kluang macam mane? " time tu aku terdiam aku tak tahu nak jawab ape aku tak mampu nak fikir... ape yang ade kat dalam otak aku time tu aku tak nak sendiri lagi... tahu tak selama ni hidup aku terlalu sunyi... jauh dari keluarga... jauh dari kawan-kawan aku betul-betul rasakan kesunyian tu... rutin hidup aku setahun ni adalah bekerja n balik rumah sires aku tidak hepi... walaupun nama daddy baru ade dalam senarai cadangan je tapi aku tak bole lari dari pikir itu ini... aku kene teruskan bekerja kat sini banyak bende yang aku kene bayar kalo aku berhenti n ikut daddy? aku tak mampu sungguh aku tak mampu

bayangkan disaat aku bahagia mengitung hari indah itu aku dikhabarkan dengan berita sedih... aku tak mampu... hanya satu yang aku mohon Ya Allah kau berilah aku peluang untuk menjadi isteri yang terbaik untuk daddy... aku nak buat semo yang isteri lain buat... aku nak pikul semo tanggungjawab tu.... aku tak sanggup nak berjauhan dengan orang yang paling aku cintai....

kawan-kawan doakan aiem terus disini ye... aku yakin kamu semua mampu merasai ape yang aku rasa...

sedey bile dengar lagu romance ni.... lagu ni daddy bagi kat aku...

*****

Romance Band - Ku Ingin Kamu
Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku
Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini Menemani…
Sentuhanmu Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Ku Ingin Kamu
Dan membuatku tak kuasa
Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Kuingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

2 comments:

evyn4ever said...

sue sabar ok!jaga kesihatan..

ContemplatingAlone said...

hmmmmm sudah semakin dekat~ COmmon la kak sue!! takkan nak berbengkak mata.. abis la make up nanti nak cover.. :)