Friday, September 4, 2009

suka duka dugaan

Esok 5hb genap 3 bulan aku berstatus isteri kepada daddy dalam tempoh 3 bulan tu macam-macam aku lalui paling aku terasa bila bab-bab financial tapi aku sangat beruntung punya suami seperti daddy banyak dah dia korbankan untuk aku. Macam aku ni cepat melatah ape pon orang cakap mesti aku serabut-serabut nak fikir sampai migrain-migrain... dulu sebelum kawen boleh pulak aku lalui sorang-sorang... Sekarang aku dapat rasa aku dah makin lemah dah hampir semo aku nak serahkan pada daddy kadang-kadang aku terasa jugak diri aku ni membebankan dia... malah bukan sekali dua perasaan tu datang selalu pulak aku ni pikir bukan-bukan rasa cam aku ni menyusahkan dia pulak sampai aku penah terdetik kenapa lah aku kalo orang lain mesti dia dah hidup senang.... tapi cepat-cepat perasaan tu aku buang aku tukar dengan semangat aku ganti dengan kasih sayang... ingat balik macam mane susah senang mengharung ranjau sampai berstatus ini... isteri kepada yang tercinta....

Bila susah aku cepat-cepat fikir ade orang yang lebih susah dari aku...mujur aku susah bersama dia bukan sendiri lagi... nasib baik jugak ramai kawan-kawan yang punya pengalaman seperti aku memberi kata semangat dan sokangan terima kasih kawan...buat daddy saye bukan terlalu mengikut perasaan cuma saye terlalu memikirkan ampunkan saye selalu saje melukakan kamu....biasalah saye memang begini bila didalam mood ini...Ape yang perlu aku fikir n buat sekarang aku kene kuat dan bayak bersabar tak semua yang Tuhan nak beri mudah-mudah aja...aku akan terus berusaha menjadi isteri yang baik juga menjadi pekerja yang rajin walaupon gaji aku tiap-tiap bulan tak cantek... yang penting kene ikhlas

4 comments:

Wife and Her Daily Notes said...

sue,
semoga kita dapat harungi perkahwinan yg kita bina bersama soumi msg2..hikhikk..

happy anniversary! 3 month yer...

Apple+Susu said...

amin... ye la ayu hope kite same2 kuat :) thnks

fawwa said...

sbr dik...ini permulaan...segalanya nampak sukar but at least, u're together... :)

nurul aziyana said...

alahai sabar yer sue..bukan sue sorg jer pkir pasal financial..mungkin ader yg lg teruk..sabar ok..tp kata org kalu kiter rase kiter kurang duit, bnykkan sedekah..insyaAllah kita xkan pernah rase rezeki putus