Thursday, October 22, 2009

Letih + Malas

pix ni dapat dari hasil google, tq
~~~
Pagi tadi bangun tido rasa malas je nak pegi keje, sebenarnya bukan pagi tadi je dah setahun dah perasaan ni ade kat dalam diri aku. senang cite aku memang dah tak bernafsu nak keje kat
company ni lagi.... hari-hari aku tension, hari-hari aku stress ermmm kalo la aku dapat keje lain kan best boleh aku berambus dari sini.. sure aku tak kan bagi notis aku cabut je, bukan ape aku akui pengalaman keje kat sini paling banyak aku dapat, dari aku kosang tak tau buat ape sekarang aku dah pandai buat itu ini semonya aku belajar kat sini tapi... sekarang dah tak best macam dulu opis aku dah jadi tunggang langgang, management dah macam haram.. tapi gaji aku dapat halal la... tu la kalo padah nye laki bini bukak company bile dah satu pihak buat taik jawabnye karam la kapal.... beser la orang laki kalo dah senang dalam hati mesti nak tambah cawangan kalo cawangan opis ok la jugak ni tak tambah bini.... bongokkk aku cakap bongok sebab aku pon turut rasa tempiasnye... gaji aku lambat memanjang, mane tak hanginnn satu badan...
~~~


Sebulan dua ni aku asik rasa letih je kadang-kadang mahu je aku nangis tension la... sires aku tension keje kat sini semo staff dah cabut ok... aku sorang je kat sini gile bosan hari-hari... tengok pc pon macam nak muntah dah.. kalo la laki aku tauke besar dah lame aku benti keje... kan daddy huhuhu... tapi Alhamdulillah susah macam mane pon kami tak pernah tak cukup makan ade je rezeki yang Tuhan bagi. Daddy pon dah start mengajar tuisyen sekarang dapat la jugak pendapatan lain. ermmmmmm
~~~


sampai bile la aku nak keje sini..... sumpah aku dah tak tertanggung, tapi aku selalu cakap kat diri aku kene sabar tapi sampai bile kan??? bulan ni sure dapat gaji lambat g.. bukan lambat je siap dia buat instalment 3 kali bayar... sabar je lah

2 comments:

Wife and Her Daily Notes said...

sue..klo ada peluang lain, carik jer...keja lain..dekay dgn umah ker?

Apple+Susu said...

ayu keje skang memng dah dekat sgt ngn umah tapi tu lah problem la skang com. ni cam dah tak tahan lame je wisau :(