Thursday, September 8, 2011

3 cycle 50mg clomid

Assalamualaikum....

Alhamdulillah selamat sampai di office, hari ni ada appointment dengan doc, kali pertama pergi HUKM sorang-sorang. syukur berjaya jugak akhirnya lepas ni kalau en daddy sibuk dah tak takut la nak berdikari sendiri.

macam biasa keluar rumah pukul 6.45am meredah jam sampai HUKM pukul 8.05am. aku pon drive sopan santun kan. amik no pukul 9.30 baru nama kene panggil. Hari ni dapat doc perempuan doc Wan masliza, ramah orangnya buat aku tanya macam-macam. dan kali ni baru aku faham apa sebenarnya masalah aku, walaupun kecewa tapi harus hadapi dengan semangat... aku takde telur rupanya... 'anovulation'...

hurmmm... aku pelik jugak setiap bulan aku ade je white egg tu... tapi tak de ovulation date jugak. dugaan betul... kali ni kecewa jugak la dok pikir macam mana nak mengandung kalau aku tak ada telur. Alhamdulillah bila doc explain aku rasa ok la sikit. doc bagi clomid 10mg untuk tiga cycle terus after makan clomid kene buat tvs untuk manitor telur... lagi satu doc suruh en daddy habiskan ubat and vitamin tu... pastu bole buat sperm test semula... kesian en daddy mesti mengeluh panjang...

Cyst alhamdulillah dah tak ada, cuma aku konpius la doc sebelum ni cakap kira 1st day period bila warna coklat gelap tu keluar tapi doc wan ni pulak suruh kira dari hari heavy flow keluar.. adoi... pening.. pening... tak mengapa cycle kali ni nak cuba makan ikut 2nd day heavy flow la pula.

Sebelum keluar doc wan doakan salah satu cycle tu akan berjaya... amin... terima kasih doc..

next appointment 05/01/2012.... harap-harap time tu aku pegi untuk appointment scan beby dalam perut... bukan untuk treatment ttc lagi.. amin..amin..amin...

7 comments:

Aishah Rahim said...

Insya-Allah Sue. Aishah doakan kebahagiaan milik Sue dan keluarga.

Aishah tak tahu kenapa Aishah ternanti-nanti update dari Sue. Aishah kagum dengan katabahan dan kesabaran Sue dan kawan-kawan TTC lain.

Semoga Allah memberkati usaha Sue dan rakan-rakan serta dikurniakan zuriat yang baik secepat mungkin. Amin.

sue said...

kak boleh cite tak cane nak tau kite ni ade telur ke takde telur.. huhu. sy tengok akak mcm period regular..

sue said...

aisyah : thanks sya... doakan sue dgn kwn2 yg lain ada rezeki timang anak sendiri ye... amin..

sue said...

sue : hihi nama sama la plak :) sebenarnya sya baru tahu yang saya anovulation hari ni. saya pon pelik jgk sebab sya punya period mmg regular je. nanti sya try tanye doc pape info nnti sya pm awak ye :)

sue said...

a'ahh la name same lak.. hehehe. ok nanti akak pm sy ye..

PUANSTOBERI said...

Insyaallah Sue,
akak juga yg masih hold dulu ni. Napaknya thn dpn baru nak start semula la kot

sue said...

sue : InsyaAllah nnti dpt info sye share

puanstoberi : tak ape take time rest dulu, sue ni sebab dah ade date appointment kene pegi la jgk. sementara semangat sedang membara hihi :)