Wednesday, September 21, 2011

syawal yang indah...

Assalamualaikum... salam 23 syawal...
hihi tajuk entry tu ditujukan untuk cik puan Hikari yang telah mendapat berita gembira... tentunya hadiah paling bermakna dariNya untuk dia syawal ini...

Aku tumpang gembira... Syukur Allah telah makbulkan segala doa.. segala keringat... segala uwang ringgit.. segala masa... dan semua segala la... kepada beliau... cemburu tau... :)

Tapi sememang nya beliau layak.. tengok sajalah usaha dia jika nak dibandingkan dengan aku ni... cakap saja mahu buat itu ini tapi... harapan... aku cakap nak blend susu dengan kurma bagai tak buat pon... aku cakap nak pegi watson cari termometer, nak start buat BBT chart... ke laut.. nak pantang makan fastfood??? pantang nampak, berangan nak jogging setiap hujung minggu??? aku jogging atas katil... sekarang dalam kepala nak beli OPK... pasal cik P sudah mari nak makan clomid kan... nak try la guna OPK itu pon aku takut tak jadi....

Haiii cik puan Suhaida please la.. jangan main-main.. masa tak akan tunggu kau punya ponnn... tak lama lagi nak masuk 3 series dahhh..... tapi kadang-kadang aku letihhh TTC ni... letih tapi tak dapat apa-apa jugak kalau aku duduk diam kan... selalu aku duk bagi support kat kawan-kawan lain jangan putus asa... sekarang???? tapi aku tak putus asa ponn cuma penat...

Ayat aku pon dah bertapi-tapi kan... nampak sangat banyak alasankan... padahal malas... Ya Allah sedarkan aku.... Kembali bersemangat.... Esok lusa sudah bole telan clomid... GO...GO...

Entah ape-ape yang aku melalut...ampun...

5 comments:

pnsusu said...

ha ha haaa,,,melalut pun best apa...
usaha2,,jgn culas tau

PUANSTOBERI said...

Kekda ilek je tak makan clomid. hihiksss :D

Lantak lah. Hihi

hikari said...

Ya Allah.. semoga awak juga dikurniakan rezeki dalam masa terdekat ni.. saya juga mengalami sama macam awak.. normal la kan.. :)
yg penting terus berdoa.. saya masih berusaha lagi ni.. insyaAllah, kita semua akan jd ummi satu hr nnt.. thanx tau.. ada entri untuk saya..

sue said...

pn susu : hihi go..go... tq :)

sue said...

pn stoberi : kek da itu la dok main2 je kan...

hikari : :) amin... awak jaga dr baik2 ye