Friday, November 18, 2011

clomid #4

Assalamualaikum...

salam hari jumaat penghulu hari... :)

cycle yang lepas gagal jua akhirnya.. hari ni start amik clomid 100mg untuk cycle ke 4... ade lagi 2cycle clomid untuk continue.. bulan ni rasa nak pegi jugak buat TVS, last cycle memang tak buat TVS alasannya malas dan takde mood...

Sekarang otak asek kusut memikirkan hal rahim terbalik... kalau ade duit banyak rasa macam ini hari jugak nak jupa doc hamid nak suruh dia betulkan kedudukannya... tp ape kan daya ongkosnya nan hado... sedang iktiar mencari jalan..

bukan sebab nak anak saja.. tapi berharap sangat setiap bulan bila cik P mari aku tak rasa skit lagi... ini pon menaip entry dalam kesakitan... sungguh teringin sangat rasanya sengugut ni pergi tinggalkan aku... sakett... nak marah aje kejenya...

harap ade khabar gembira next cycle... mendoakan untuk yang lain juga... bertabah la :)

3 comments:

aeshly said...

salam. just read ur blog. ;) ur story reminded me of myself. mase 2006 or something i ade buat minor operation utk buang cyst. lepas tu ade follow up checkup dgn doc. my last check up doc tu tanye sama ade i dh kwen or belom and at that time i mmg blm kawen pn lg. lps tu die ckp .. jgn la kwen lmbt2 .. rahim u terbalik ni. yp mase tu serius blur. mcm .. apebende rahim terbalik tu? smpai la i dh kwen .. n after few month still x pregnant lg. period datang mmg overflow. skali dgn sakit senggugut yg teramat dasyat. sblm kwen ok je. tp lps kwen plk jd mcm tu. huhu. lps a few months .. bru i terigt doc tu ade ckp rahim i terbalik. mmg cuak and risau gile mengenangkan adekah i xblh pregnant at all. and i started to google everything .. and majority of the articles stated that .. rahim terbalik bkn nye slh satu faktor yg menyebabkan i x blh pregnant. so i went and met my gynae .. and he agreed with that. i did take the chlomid .. tp failed. ;( tp Allah tu maha mendengar .. after 9 mnths of marriage .. i was pregnant. ;) so u dont worry too much about it ok. make sure u tak stress cos it'll affect you. my pray is with you. insyaAllah. ;)

p/s i took tranexamic acid and another pil (cant remember the name .. my bad)for senggugut. it helps to ease the pain ;)

sue said...

thnks 4 sharing aeshly :)terima kasih jgk untuk doa awak... amin..

sue said...

thnks 4 sharing aeshly :)terima kasih jgk untuk doa awak... amin..