Wednesday, June 24, 2015

Bertahun menyepi

Assalamualaikum...

Masih belum terlambat rasanya nak ucapkan salam ramadhan almubarak...

Bertahun lamanya tak menulis... Masih ada lagikah yang akan membaca... Alhamdulillah life semakin baik... Walau masih berdua.. Ya kami masih berdua... Masih belum punya cahayamata...

Sudah enam tahun usianya... Syukur ya Allah kami masih kuat... Masih setia bersama.tentang usaha, sebenarnya dah bertahun aku berhenti dari berulang alik ke rumah putih tapi demi Allah aku tidak pernah berhenti dari berusaha... Berhenti dari memasang angan-angan punya zuriat sendiri. Apatah lagi berdoa... Aku yakin DIA punya rancangan dan aturan yang jauh lebih indah dari impian dan anganan aku.

Dah... Dah tak nak la sedeh- sedeh... Meh nak cerita sekarang ni aku ade kat negara orang, dah sembilan bulan dah pon... Lagi 3 bulan je nak balik malaysia... Alhamdulillah Allah bagi rezeki lain dulu kat kami.. Dapat jugak la aku merasa duduk kat negara orang. Aku ke sini sebab temankan mr hubby sambung buat master... 

Ok nak belanja pix dulu la 




Dah sembilan bulan duduk kat negara orang ni Alhamdulillah bersyukur sangat semuanya ok dan baik-baik aja. Masa mula-mula sampai dulu je aku rasa stress tak tahan dengan cuaca... Ye la aku ni tak tahan sejuk, sekali sampai ngam2 pulak tu nak masuk winter... Memang meroyan sekejap la jawabnya.

Ok la later kite story mory lagi... Dah pukul 5.30pm ni nak masuk dapur, nak start masak untuk juadah berbuka puasa pulak, almaklumlah sekarang dah jadi fully housewife kan. 

InsyaAllah kalau ada masa free bole la update lagi blog ni.. Jangan ingat jadi fully housewife ni keje goyang kaki aje ye.. 😁😁😁


-salam sayang-
Mrs rahim

2 comments:

sweet tooth said...

Assalam Sue, ramadhan kareem...selamat menunaikan puasa :-)

sue said...

tq awak... salam ramadhan 😊