Friday, September 5, 2008

Ramadhan Al Mubarak

hampir seminggu bulan mulia ini tiba....
Allhamdulillah semuanya aku lalui dengan penuh harapan semoga ramadan kali ini penuh makna agar dapat aku lalui dengan sempurna...

Tahun ni aku puasa sendirian... tanpa teman2 jauh sekali keluarga.... namun aku pasti walau sejauh mana pon orang-orang kesayangan aku berada aku yakin jiwa dan hati kami tetap dekat.... Sudah pasti Ramadan kali ini akan aku tempuh dengan pelbagai ujian serta dugaan yg bakal mengusik perasaan...

Dah hampir lapan tahun Ramadan aku sambut tanpa insan bergelar 'abah' dan semenjak itulah pada aku puasa dah tak macam dulu-dulu...seronok tu x macam time arwah ABAH ade dulu... kesian mak puasa sorang-sorang kat kampung... Tuhan nak menguji aku tahun ni... see aku pun puasa sorang-sorang jugak... mungkin DIA mahu aku merasa macam mane perasaan mak yang dah hampir lapan tahun menunaikan puasa sendirian......Aku harap mak akan lebih tabah dan kuat....

Menunaikan puasa sendirian ni banyak buat aku ni EMO.... kadang-kadang time azan berkumandang tiba-tiba je air mata kau ni jatuh... sedih seh... berbuka sendirian... sahur pon sendirian (aku bukan selalu bangun pon) nak suap nasi tu pon aku teringat kat mak...."apela mak makan time ni"..... pada aku mak segalanya.... petang-petang pas office hour aku g bazar ramadhan sorang-sorang lagi... arghhhh dah tak sanggup rasanya aku sendiri cam gini... bole jadik giler... tp aku tahu sejauh mana pun TUHAN menguji hambanya.... DIA tetap menguji setahap mana kemampuan kita... harap puasa tahun depan aku tak kesorangan lagi......InsyaAllah...

P/S : Buat sahabat... teman tapi mesra..hehehe, family... ermmm EX2 BF aku... dan sape2 la ampunkan segala salah dan silap... aku tau mulut lazer aku ni selalu lukakan ati orang... Tuk Dady juge... sayang kamu Sangat..




No comments: