Wednesday, February 3, 2010

hujan turun tidur nyenyak...

Alhamdulillah sudah seminggu panas terik akhirnya petang ni hujan juge...hujan yang dinanti-nanti semua.. dah seminggu panas ni aku bole katekan tiap-tiap malam rasa cam nak mandi tapi aku tahan je sebab teringat pesan mak tak baik mandi malam sudahnye aku mandi peluh aje....


~~~


Hari ni aku try masak nasi ayam daddy cakap sedap...hehe aku bukannye pakar sangat bab-bab masak ni tapi aku cuba je resepi hasil google dan tunjuk ajar dari kazen aku sall.Sambil melayan angin dan guruh dilangit aku campak-campak aje bahan semuanye siap gak dalam masa satu jam...pastu makan kelam kabut sebab petang ni ade orang nak datang hantar katil ngan tilam... jangan tak tahu 5 haribulan ni genap lapan bulan aku kawen hehehe hari ni baru sampai katil ngan tilam... lapan bulan u aku tido ngn tilam atas lantai....memang plannye tak nak beli perabot pape memandangkan rumah aku ni apartment takde lif takot nanti kalo nak berpindah randah beban nak angkut barang.... tapi tetiba pulak laki aku tukar plan daddy nak beli umah yang aku duk skang... now dalam proses nak settle kan geran bagai.... baru la aku bersemangat nak deco ke hape ke umah ni....hehehe.. umah apartment je pon... baru kawen ni nan ado duet lebey nak beli umah besar2 InsyaAllah ade rezeki nnti aku upgrade...


~~~


makanye malam ni aku tido berkatil dan bertilam baru lagi best.... hehehehe sambil ditemani hujan kat luar surgaaaa ok....last wekend hari tu pon dah siap2 beli lampu tido semo... romantik.... heeee
pasni bole la usaha giat projek bakun... hape ade rezeki yang satu tu... aku sabar menanti...
ok la mahu pasang bedsheet bagai... nite2

4 comments:

Wife and Her Daily Notes said...

wah best nyer.....lepas nie boleh deco ala-ala rizalman!

Apple+Susu said...

ye la ayu ala2 rizalman gitu... sedang kumpol ongkosnye...duet..duet..duet..

NURUL said...

best2 tido tilam baru yeah

Apple+Susu said...

enak sekali...tido tilam baru dah 2 hari telajak tido...ZZZZZ