Tuesday, February 10, 2009

3 bulan 3 minggu 5 hari

lame dah aku tak mencoret kan sesuatu... lama jugak aku tak membeli sesuatu untuk hari besar tu, betul kata dayu "kawen banyak guna uwang" bile tengok weding ticker aku tu rasa cam kejap je masa ni bejalan kadang-kadang aku fikir biar la cepat hari besar tu datang malas dah nak pikir, makin dipikir makin rungsing ade je bende yang tak cukup ade je nafsu jahat ni datang menghasut nak tambah itu la... ini la... tak puas hati tang tu la... ini la... macam-macam perasaan... tapi sesekali terbayang rasa takut pon ade semacam tak percaya tiga bulan lebih lagi aku akan bergelar seorang isteri... kehidupan sure la tak macam sekarang... mampukan aku hehehe tapi seharusnya waktu ni mampu atau tidak soalan tu tak perlu nak di fikir bukan ke sudah separuh jalan... sepastinya aku mahu berjalan sampai ke hujungnya... sall cakap kawen ni best...

hari ni sudah dua hari tunang aku pergi tanpa khabar berita hehe... daddy ade kursus di pangkor... kursus yang buat aku tak bole dengar suara dia selama seminggu mampu kah aku arghhhhh baru dua hari aku dah rasa sangat rindukan dia macam ni ke yang aku kene tempuh lepas kawen nanti PJJ *perkahwinan jarak jauh... bukan kah itu satu pengorbanan tapi kan tempat seorang isteri disisi suami.... entah la sekarang aku cakap aku mampu kadang-kadang aku rasa aku tidak sanggup... tapi kalo aku benti keje n ikut dady tak ke itu akan menjadi satu bebanan pada dia... tak kan dia nak kene bayar duit kete aku.... abih duit kete dia pon dia kene bayar jugak... duit umah semo, bill HP, credit card *tu lah sape suh pakai bende alah itu.. tak sampai hati la plak... ermmm ingat lagi time kursus kawen ustaz tu cakap "semua perbelanjaan suami yang tanggung isteri kene taat selagi x melanggar hukum bla bla bla..." but the point is aku tak perlu kuar ape-ape perbelanjaan sangat seronok kalau itu terjadi..... tapi bukan ke di dalam rumahtangga harus ade give n take... tolong menolong semo tu.... mampukah aku berjauhan nanti oh tidakkkk...

3 bulan 3 minggu 5 hari.... sungguh cepat sekali ermmm bile ek kedai kain nagoya tu ade sale mak sudah bising kain langsir tak beli lagi...

2 comments:

my hidden stories said...

baru minggu lps g nagoya carefour..best2...ada kain baru..tapi tak perasan pulak dorg ada wat SALE or not..hehee

Apple+Susu said...

tu la cik hidden, ingat kan nak g dalam 2 minggu lagi hope ade la yg murah.. sudah kehabisan budget nih... pening