Monday, January 10, 2011

kenapa aku benci orang besar di office aku???

assalamualaikum semua...

pagi ni nak cerita pasal kerja.... aku kerja kat opis yang tak la gah mane, kecik je companynya...bercerita pasal kecik besar ni kan x kisah la kecik mane pon sesebuah company asalkan sale and projek masyuk kan... company aku ni dulu best projek besar-besar jugak la, tapi oleh sebab orang besar kat opis aku ni tak jujur dan tak begitu telus, sekarang opis ni dah macam tinggal nyawa-nyawa ikan....

banyak kali jugak aku pikir nak berambus dari sini, tapi disebabkan keadaan aku terpaksa la stay kat sini... lagi pon bak kata en daddy keje mane-mane pon tension jugak and selagi dia tak miss bayar gaji tiap-tiap bulan stay je la kan... tahan je la hati perut ni.. tahan je la mental yang macam nak pecah ni...adeh.... lagi pon macam ok jugak aku keje kat sini nak cuti senang lenang je...sebabnye yang jadik kerani, pegawai, tukang sapu, angkat telepon semonye aku... maka dengan itu lah yang bagi hak istimewa.. orang besar kat opis takut aku cabut... so ape yang aku nak kira semo la aku dapat... lantak ko lah..

Tapi... aku benci dah dengan orang besar kat opis aku ni... yang dengan boss besar pompuan aku ok lagi... tapi boss besar laki tu aku memang tak bole blah... benci tahap vavi la... aku memang tak bole nak dengar suara dia ape lagi nak pandang muka.. memang hati aku jadi panas je la.. memang menyampah...nak tahu pasal ape... sebab dia belagak... hipokrit depan staff lain dia kutuk aku, depan aku dia kutuk pulak staff lain... memang aku meluat la, pas tu kan duk berangan nak tittle Dato' konon.. call client duk mention tittle dato' kalo korang la kan meluat tak??? sumpah tak lalu makan kalo dengar dia bukak cite... poyo gile babeng.... sebab lain yang buat aku benci dia lagi.. dia suka bagi arahan kat orang tapi tak de adab... dia suka tipu time buat bisness dan di sebabkan tu la company dah nak lingkup... asik menipu je keje...

huit kalo aku nak senarai satu-satu memang banyak sebab la.. memang banyak silap.. aku sekarang kalo bole elak memang tak nak jumpe dia... memang berbulu je mata tengok muka dia... memang benci tahap vavi tua oiii.... adeh mendapat aku dosa hari ni tak pasal-pasal je...

tapi time ni dia memang ade kat opis ni.. tu pasal aku wat entry ni.. kira entry lepas geram..lepas benci!!!

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

sabar.hehee...
paham perasaan tu sbb bos sini pun 2x5 gak.
tambah2 orang politik.memang cakap berbelit2 ar.

Apple+Susu said...

darlee zuris : tu la pasal.. sue naseb baik ade utang nak kene byr.. kalo x dah lame cabot.. hihi