Wednesday, July 20, 2011

masalah kegemukkan...


Assalamualaikum... Salam hari rabu...





Tepuk dahi geleng kepala bila tengok gambar-gambar di atas, gemuk kan??? adoi en daddy sudah pulang ke pangkuan setelah dua minggu ke kota london... sebelum beliau ke sana niat hati mahu mendietkan badan.. tetapi... lihat saja lah masih kekal tembun...

huwaaa.... rasa risau betul tengok keadaan badan yang macam ni.. jeans memang sah-sah tak muat sudah.. baju kurung pun.... ada la beberapa helai yang bila masuk kat punggung tersekat... rasa macam nak nangis je bile tengok badan kat cermin..

sekarang pon balik keje aku bantai panjat tangga ke tingkat enam... tang makan memang aku susah nak control sekarang.. ape yang berhajat nak makan aku kasi sebat je... hasilnya amik ko sekali timbang 56.5 kg.. itu awal bulan punya berat.. kalo timbang sekarang mahu aku tumbang... itu belom makan clomid lagi... kalo dah makan tak tahu la macam mane aku punya selera.. sekarang punya selera pon dah tahap gajah aku rasa.. ramai orang cakap bila makan pil subur ni selera menggunung... tunggu je la next cycle..

Ujung bulan ni dah masuk ramadhan bole la amil kesempatan untuk berdiet... harus puasa nasi..baru badan bole turun...kalo tak sia-sia sahaja berdiet... Harap kali ni punya diet berjaya la.. jangan hangat-hangat tahi unta sudah lah...

selamat berusaha kawan-kawan semua... hope ade yang berjaya bulan ini.. :)



9 comments:

pnsusu said...

mari kita berdiet

aDieyZa said...

zana lagi tembam.. hihihi..

p/s: nice blog dear..

sue said...

pn susu : marilah mari.. kite berdiet....


adieyza : hihi xpe tembam2 pon cun, kiut, manesss.... thnks zana.. :)

Suzila said...

xpe... bak kata en.suami suzi... bini chubby2 senang nk pelok. akekek

sue said...

suzie : ye la cik puan suzi... suami saya badan cikeding.. dia nak pelok pon x lepas kang :)

PUANSTOBERI said...

kalo tgk BMI sue dpt apa?
Kalo normal tu toksah wisau ler.. maintain kan je :))

sue said...

pn stroberi : alamak bmi lupa sudah.. tp rasanya badan ni mmg dh berat :( jeans semo pakai dah sendat la... huwaaaa

Little world said...

Biasa laaa tu.. kalu makan clomid...
berat badan memang akan meningkat ...

saya pon mengalami keadaan yang sama...

Little world said...

kesan clomid memang berat badan naik..

saya pon mengalaminya