Thursday, July 14, 2011

rindu...

Assalamualaikum...

rasa macam lama dah tak update blog rindu menjelma... nan ado idea la walau sudah tulis panjang-panjang bila time nak publish rasa macam entry tak cantik la pulak... jadi entry berlapuk di ruang draft sahaja...

Yeay... hari ni sudah khamis lagi tiga hari en daddy akan pulang ke pangkuan... harap semuanya selamat dah baik-baik aja. tak sabar nak meneruskan usaha... Buat masa ni aku gunakan waktu untuk berehat secukupnya hanya makan asid folic saja, selain berpantang sedikit-sedikit sepanjang seminggu lebih en daddy tiada alhamdulillah fast food tiada dalam menu makanan harian...esok lusa belum pasti hihi...

InsyaAllah selepas en daddy pulang nanti mahu mulakan dengan meminum susu kambing bercampur kurma dan madu. paling tidak kalo tak dapat susu kambing pon aku minum susu HL saja, sebab ada terbaca dalam susu tu ada asid folic sekurang-kurangnya harus ada usaha... dalam hati macam mahu beli jamu mak dara... adoi la kalo di ikutkan kata hati dan perasaan macam-macam pon nak cuba kan... tapi kene tanam sifat bersabar dan buat satu persatu... kang aku belasah semua dari benda ok dah jadi tunggang langgang pulak. pedulikan la ape orang kata..

next cycle nak telan clomid.. tapi ok ke waktu bulan puasa makan clomid ni... aku baca banyak entry yang cakap waktu sperm active adalah waktu pagi... bulan puasa mana aku nak cari time pagi kan nak ML... agak-agak kalo sebelum waktu bersahur ok ke??? ada tak sape-sape yang penah proceed clomid time bulan puasa...aku excited nak telan clomid ni...

ok lah.. tajuk entry rindu tapi aku rasa entry ni dah macam rojak buah.. bercampur gaul jadinya.. yang sebenarnya mak jemah rindu kat mail lambong.. cinta hati mak jemah tu... sila cepat hari ahad mahu bertemu si cinta hati... sehingga bertemu lagi...

*macam biasa... jom geng-geng TTC... usaha lebih kuat... semoga ada dikalangan kita mendapat berita gembira menjelang Ramadhan.. amin...


4 comments:

myazara said...

jom kita berusaha lebih kerap...hahaha...dh dgr bbrpa org kaum ttc yg berjaya prg...moga nnti sampai waktu kita pulek...

PUANSTOBERI said...

oh. bln puasa punya usaha mmg kena gigih. Bercenta rasa sbb kekda ni mmg bkn jenis bgn sahur.

Tp mana lah tau kan..bln puasa ni doa seme mustajab.

Mudah-mudahan :)

Lady Mira said...

boleh jer ML before sahur tu :) and ameen, semoga ada berita gembira utk kita di bulan ramadhan nanti

sue said...

myazara : amin.. semoga suatu hr nanti..

puanstoberi : tu la kakda.. bercinta kan, tp bulan mulia tu, harus kuatkan usaha.. amin

lady mira : amin.. hope ade berita indah nanti :)