Friday, March 13, 2009

borang permohonan nikah

dah lame tak post entry.... sye sudah ketandusan idea + kemalasan sye sendiri... borang kawen dah ade pada sye, terima kasih kpd abg tan sayang gak dia kat adik bongsu dia ni... mahu jugak dia panjat tangga ke pejabat agama Alor Gajah tu amikkan borang tu untuk sye tapi.. ermmm nak isi pun rasa cam malas sebabnye... kalo sye isi awal pun bukan nye sye bole hantar borang tu cepat2... kak evyn cakap saye kene tunggu borang daddy dulu baru bole hantar semo borang kat pejabat agama... daddy pun habis DPA ujung bulan april time tu la kot dia nak balik JB settle kan borang dia semo... nak mohon nikah luar Daerah/negeri...












abih nak buat macam mane dah daddy tengah duk berkursus terpaksa la sye menunggu... kalo banyak bunyi tak pasal-pasal dituduh tak memahami... lebih baik sye layan kan aje....











p/s : jeles tgok semo org duk giat settle pasai borang nikah... :(

8 comments:

my hidden stories said...

sue..borang nikah tu memang lelaki kena settle dulu..terutamanya nya yg buat pemohonan kawen luar daerah..

masa ayu aritu, abg naz tak buat ket terengganu..dia buat mastautin kat sini (sbb dah dok sini almost 12 years)..

so senang jer...tapi still luar daerah jugak..sebab alamat dia daerah petaling..ayu, gombak..

apa2 hal pun...sangat lega!!

sue kawen seminggu lepas ayu ekk?

Apple+Susu said...

haah, ayu nikah awal seminggu dari sue, tu la nak kene ttgu aiem abes DPA dulu la jawabnye...
wisau neh.... :(

my hidden stories said...

haaa..tulah..tak dapat nak g tgk sue kawen..

sue DPA itu apa?

Apple+Susu said...

ala x bole datang ke ayu.... majlis kat belah laki eyh... ermm DPA tu diploma pengurusan awam tunang sue PTD kene g kursus tu 6 bulan

my hidden stories said...

oo tunang sue org gomen ekk?

syok nyer..asal ramai sangat jadi PTD nie...syok jer...tapi macam jeles..sebab kita tak dapat mana2 panggilan for interview goment pun!

Apple+Susu said...

sabar je la ayu.. sue pun same :(

evyn4ever said...

abaikan mereka yang banyak bunyi-bunyi ni..sebab dalam masa-masa ni jiwa kita akan sensetif..xper sue slow-slow...sue isi mana yang patut dulu then standby dokumen-dokumen yang perlu dicari dulu..:)jangan sedih-sedih ok:)

Apple+Susu said...

thnks kak evyn.. love u :)