Thursday, March 5, 2009

sedikit hampa

lagi dekat nak sampai hari besar tu lagi banyak dugaan... lately ni aku selalu saje terasa hati mudah tersentuh dengan ape yang orang kata... selalu saja berselisih fahaman dengan daddy, selalu saja tak sependapat... betul kata ayu tu "ape yg kite cakap taknak or tak pe tu sebenarnya kita maksudkan sebaliknya" tapi en tunang ni tak faham2 kan n kadang-kadang dorang faham tapi sengaja buat tak tahu... buat bodoh je.... sedar tak perkara yang dianggap remeh tu sebenarnya kalo disimpan dan dikumpul-kumpul akan jadi banyak lama-lama bila dah tak tertanggung macam-macam bole jadi.... tak nak la fikir bende yang tak elok...

semalam aku gaduh lagi... aku off handphone kt dalam hati ni nak je rasanye aku matikan terus handphone tu pastu masukkan dalam almari....rasa nak pegi jauh-jauh ermmm ntah la kadang-kadang aku kesian kat daddy tapi aku just nak dia paham nak dia tahu ape yang aku rasa ape yang aku mahukan... aku tido awal malam tadi, tak macam biasa sebelum tido mesti cakap ngan daddy dulu tapi pukul 12.30 aku terjaga ermmm terus teringatkan dady aku tengok handphone takde pun misscall from dia... 10 minit pastu hp aku berbunyi... daddy yang call... hati kami sama.. rasa macam dia mendengar ape yang aku katakan kat dalam hati...*aku rindukan daddy, 3 kali aku biarkan hp tu berbunyi tak berjawab akhirnya kuangkat juga "sorry i ngantuk nak tido... u bole faham tak i penat..." sebelum aku letak phone tu aku dengar suara daddy perlahan je daddy cakap "tak pe la" ...

rasa macam aku ni sangat kejam buat daddy macam tu... maafkan i daddy... aku sangat-sangat stress sejak akhir2 ni... fikiran pun macam dah tak betul...

3 comments:

my hidden stories said...

takmo lah gaduh lama2 sue..

kita pun gaduh tak smpi 24 jam..

skrg nie kita cuba2 terima pasangan kita...seadanya...

muhasabah diri...

abg naz ckp smlm (lps tak merajuk dah..)
dia cakap...

"lenkali takmo buat cakap2 kias...klo nak sesuatu tu..cakap terus..takmo selindung...selagi terdaya..dia akan penuhi permintaan kita tu."

perkahwinan itu kan menuntutkan "kerjasama"

adieos said...

:)

Sallwieyah said...

org nak kawin mmg mcm tuh..nnt dh dapat senyap jer lah yeeerr..kihkih