Tuesday, April 7, 2009

1 bulan 4 minggu lagi.....

agak lama sye tak post bende baru....tapi persiapan tetap berjalan jugak cuma ayat-ayat yang nak dipost tu sye tak reti... bukan tak reti sebenarnya sye ntah la perasaan tak bole nak kuar kan hehe... susah mahu digambarkan... sye tahu ramai yang berperasaan seperti sye....
  • rasa cam nak stress je mamanjang
  • senang sangat nak terasa hati ngn apa yang orang cakap- sensitif
  • berdebar-debar je padahal lambat lagi nak nikah
  • rasa risau... sebab borang permohonan kawen tak settle2 lagi
  • rasa takut... macam2 yang saye rasa... arghhhh semo tu sangat menggangu tumpuan kerja dan ingatan saye... selalu saje lupa itu ini

last weekend family daddy datang melaka hantar separuh duit hantaran... Alhamdulillah, semua berjalan seperti yang saye harapkan, Chalet juga dah booked kat pengkalan balak.

cumanya... Bangris bagi tahu 5 june tu sye tak bole nikah pas asar.. kene nikah selepas isyak... ermmm sye amat kecewa tok kadi suda ade yg membooked... arghhh tensi.. saye rasa kalo nikah pas isyak sangat la rugi dan kelam kabut, dah la malam tu jugak sye ade majlis berinai sure pas nikah nanti terkejar-kejar nak salin baju lain.. tak nakkk saye nak amik gambar banyak-banyak time nikah tu... nak pose banyak-bayak... rugi woooo sudah amik cameraman tapi kene rushing2 buat itu ini.. n sure sye tak makeup lain dah, guna make up time nikah je, rugi lagi.... saye tak sanggup :(... pape pon sye dah suruh bang ris pujuk tok kadi tu... tengok la keputusannya nanti harap-harap tak keciwa...

Set bilik tido pun saye dah booked tuan kedai tu cakap sampai minggu ni...Settle lagi satu perkara.. walaupun set tu tak de la mahal mane tapi sangat ok untuk budget wang ringgit saye lagi pun bilik sye tu kecik je jadi lagi simple adalah lebih baik.... lagsir untuk bilik sye pon dah di tempah... cuma kene beli carpet dan kipas dinding je yang tu saye sedang pujuk mak sponsor...

Harap-harap 8 may nanti bole balik jb untuk settle kan borang daddy dan jugak semua hal berkaitan permohonan nikah... bang ris sudah bising... tapi harus la sabar kerana daddy belom abis kursus lagi... habis pon ujung bulan ni.. risau jugak sebenarnya... tp tak mahu selalu tanye pada daddy... nnti kene marah... hehe padahal dah tahu memamg tak bole balik jb awal pon sengaje je nak tanye berkali-kali...

banyak benda harus di fikir banyak... banyak... banyak kali....

6 comments:

nurul aziyana said...

sue..yana phm aper yg sue rase..erm bnyk2 sabar dn doa smga seme berjalan lancar..tenang, jgn gopoh gapah insyaAllah seme akan lancar..time ni sokongan pasangan sgt la penting

nanonano said...

same la..
haishh nk tedo je rase tamo pikir pe..

my hidden stories said...

baru semalam teringat2 kat sue..sebab dah lama sue tak publish entri...hari nie sue publish jugak ....

Apple+Susu said...

Aziyana : thnks yana, harap semonya akn bjalan lancar nanti... InsyaAllah

nana : kan bagus kalo bole buat begitu... kite duk relax kasik org yang settle kan... tapi.. sure x puas hati nanti heheh mahu jugak sentuhan sendiri tak gitu :)

ayu : lame dah nak post itu ini sebenarnya ayu, tapi bila nak post je rasa cam "nnti la" last2 entri tu trperuk kat draf....kusut bagai

wardah said...

makiin dekat ni makin byk benda nak kena pikir..banyak sgt..harap dpt lalui dgn tenang ye sue..

Apple+Susu said...

wardah : thanks ye.. sye tahu kamu pon rasa ape yg saye rasa :)