Monday, April 27, 2009

kenapa lelaki susah nak setia

Tadi sye dengar lagu rossa "hey ladies" teringat sye peristiwa semalam.... semalam masa makan kat kenny rogers dady dapat msge from kawan dia Mr Y... bila sye tanya daddy cakap takde pape...

Pas makan sye hantar daddy balik INTAN, masa kat parking daddy gelak besar sambil cakap "tu macam kete Mr Y, OOOOO dia kuar ngan si *i** patut la... bile dia cakap cam tu sye terus tanye nape pulak patut la??? rupanya tadi tu masa Mr Y call dady dia suh dady backup dia kalo gf dia call cari dia (Mr. Y) cakap la pape.. suh daddy cover line, cet... baru sye faham sebab nye Mr Y x nak terkantoii bongok malam tu...

Bila sye dah tahu macam tu terus sye membahan Mr Y tu...yang daddy tu plak bermatian tak nak cite ngan saye macam la saye kenal gf si Mr Y tu... tp kalo sye kenal nak je saye bagi black sms kat dia... saye nak bagi tahu" ko tak payah la dok sayang bf ko siang malam... bf ko kat sane dok best2 ngan orang baru...." sye sangat simpati ngan nasib dia.. kenapa la si Mr y tu sanggup wat gitu.... patut la gf dia tak caye, asal Mr Y tak pick up phone sure tunang aku yang jadi mangsa...

Teruk gak Daddy kene ceramah ngn sye malam tu...sebenarnya dah banyak cerita dah sye dengar tapi sye tak amik peduli pon yang penting Tunang sye tak buat cam tu... tapi kan sebab semalam tu Daddy ade subahat sekali tu yang saye membebel sampai tak nak balik.... kesian kan pompuan tu Penat dia tunggu Mr Y abih kursus bukan nye kejap 6 bulan kalo pregnant dah besar dah perut alih-alih bf dia wat camtu... sye tak dapat bayangkan kalo saye yang kene cam tu.... tapi tak semua lelaki macam begitu.. ade yang setia jugak, kadang-kadang pompuan yang buat hal.....

Memang ade segelintir lelaki yang macam ni... gf tu memang betol gf tapi yang ini stock untuk suka-suka aje... tapi saye rasa tak patut dorang buat macam tu...cuba pompuan buat camtu ok tak dorang rasa?... aku memang sensitif bab2 cam ni geram aje.... kalo dah tak suka cakap sudah... sekurang-kurangnya pompuan tu bole cari bf lain.... macam la dia sorang je ade peminat... tak suka...

Kalo daddy bace blog ni... "Sila ambil perhatian... kamu berani lah... kalo sye dapat tawu sye bagi tau mak kamu... bagi tau abah kamu... ingat mak kamu selalu pesan "JGN LEBEY-LEBEY"...."

******

layan dulu lirik lagu rossa ni....

Sudah ku bilang jangan terlalu yakin

Mulut lelaki banyak juga tak jujur

Bila sakit hati wanita bisa nya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta

kalau patah hati siapa mau nolong

seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey Ladies Jangan mau dibilang lemah

Kita juga bisa menipu dan menduakan

bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey Ladies Sekarang cinta pakai otak

Jangan mau rugi hati juga rugi waktu

Bila dia merayumu

ingat semua bohong

2 comments:

Dayu said...

issskkkk
kesian pompuan tu, kena tipu
kadang2 kalau membe mintak cover line, serba salah je
sbb hakikatnya mmg menolak spenuhnya keje2 menipu ni..
bayangkan kalau kena kat kita
tak ke sedih

org tahu, tapi tak sampaikan kat kita

entahlah, nape laki tak pernah rasa puas hah??

luv hunter said...

huk,,
laki ni ingt dyeowg ley wt pompuan cm stock agk nye,,
stok gli2, stok bini,,
wt da f***.!!!
huk,,
kimslm kt mr.y ya,,
n ur dady,,